Furnizorul de servicii IT RomSoft Râmnicu Vâlcea are în plan un profit de 4,5 milioane euro

duminică, 17 februarie 2008

Furnizorul de servicii IT RomSoft Râmnicu Vâlcea are în plan un profit de 4,5 milioane euro

 Compania RomSoft Râmnicu Vâlcea, furnizor de soluţii software şi de servicii de integrare IT, vizează pentru acest an un profit de aproximativ 4,5 milioane euro la o cifră de afaceri de 15 milioane euro, în creştere cu 50 la sută faţă de 2007.
„Pentru 2008 estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 50 la sută. Aceasta va fi influenţată în principal de menţinerea strategiei de creştere a liniilor de business deschise în 2007“, a declarat pentru ZF Claudia Ursăţeanu, proprietar şi manager general al RomSoft. Creşterea din acest an va fi susţinută de investiţiile care vor fi făcute pe baza fondurilor structurale, dar şi prin promovarea unor soluţii complete Oracle JDE şi IBM destinate sectorului firmelor mici şi mijlocii (IMM), a adăugat ea.

Compania a înregistrat anul trecut un profit de patru milioane de euro, după ce în 2006 a raportat un profit de 2,7 milioane de euro la o cifră de afaceri de circa 8,4 milioane de euro.
„În anul 2007 piaţa a înregistrat un trend pozitiv, nevoia de informatizare fiind extrem de acută atât în sectorul privat, cât şi în sectorul public. Intrarea în Uniunea Europeană a favorizat atragerea de fonduri externe pentru informatizare în special în cadrul instituţiilor publice vizând atât produse software, cât şi infrastructura hardware şi de comunicaţii“, a subliniat Ursăţeanu.

Compania a contractat anul trecut proiecte pentru implementare de sisteme informatice integrate Oracle pentru Camera Deputaţilor şi extinderea proiectului de infrastructura şi comunicatii de la PetromService. De asemenea, compania vâlceană a semnat alături de IBM România contracte pentru integrarea de soluţii hardware pentru Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Ministerul Finanţelor Publice, compania de morărit şi panificaţie Boromir, Consiliul Judeţean Ilfov, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Urmare a proiectelor derulate anul trecut cu IBM, Romsoft a primit una dintre cele 20 de distincţii acordate de compania americană pentru partenerii de afaceri cu cel mai mare ritm de creştere din regiune.

În altă ordine de idei, Claudia Ursăţeanu spune că a primit mai multe oferte de a vinde compania, care au fost însă refuzate. „Consider că suntem suficient de puternici pentru a ne susţine creşterea în următorii ani“, a precizat managerul Romsoft. Ea apreciază că va fi dispusă să vândă unui investitor care să investească în dezvoltare şi resurse umane. „Cred că în momentul de faţă un furnizor de soluţii software se poate dezvolta şi din resurse proprii, având în vedere cererea în creştere pentru informatizare, oportunităţile tot mai mari oferite de integrarea în Uniunea Europeană, şi implicit de fonduri structurale disponibile“, a precizat ea.

RomSoft Râmnicu Vâlcea a încheiat anul trecut cu 100 de angajaţi, iar pentru acest an îşi propune să crească numărul angajaţilor cu aproximativ 30 la sută pe fondul deschiderii unor centre de demonstraţii pentru aplicaţiile Oracle şi JD Edwards, precum şi crearea a cel puţin două centre pentru recuperea datelor în urma dezastrelor.

Alte titluri din editia curenta:

(Sport)Galacticele de la Oltchim au învins clar Lada
(Politica)Blonda de la Cotroceni i-a arătat cartonaşul ga...
(Reportaj)Localnicii din Ocnele Mari s-au întors în Evul ...
(Actualitate)Oltchim suplimentează cu 44,5 milioane de lei o...
(Impact)Coşmarul nu se termină la Mateeşt
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Greşeli de campanie
(Actualitate)Campionat naţional de box feminin la Călimăneşti
(Fapt divers)Reclamaţie de viol, la Călimăneşti
(Administratie)Mai mult de jumătate din populaţia Râmnicului b...
(Politica)Ion Dobre minte electoratul cu neruşinare
(Actualitate)Furnizorul de servicii IT RomSoft Râmnicu Vâlce...
(Finante)Directorul executiv al DGFP Vâlcea, ec. Gheorgh...
(Editorial)Pescuitul politic
(Administratie)Ilie Amuzan a ajuns şef la „Apa Vâlcea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe