PSD Râmnicu Vâlcea considera viata oamenilor mai presus de orice

miercuri, 13 februarie 2008

PSD Râmnicu Vâlcea considera viata oamenilor mai presus de orice

    Analizele medicale anuale cu privire la starea de sanatate a populatiei scot în evidenta  ca tot mai multi români sufera de diferite  boli. Conform statisticilor a crescut îngrijorator numarul bolnavilor de diabet si de alte afectiuni metabolice, iar 53 la suta dintre pensionari sunt dignosticati cu boli cronice. O cauza majora a îmbolnavirilor o constituie alimentatia nesanatoasa, ce pune în pericol viata românilor.

Sunt numeroase exemple care demonstreaza o preocupare insuficienta  fata de sanatatea populatiei. Potrivit unor date oferite recent de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului , 80 la suta din mezelurile care se comercializeaza în România au în compozitie cantitati mai mari de grasimi, apa si amidon, fata de limita admisa, care pericliteaza sanatatea. Sunt si firme particulare care manifesta o condamnabila iresponsabilitate si pun în vânzare produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat.

    De aceea întrebam: ce actiuni preventive au desfasurat cei  care au atributii  legale în acest sens si câte persoane au consumat asemena produse, cunoscând ca numarul firmelor care produc si desfac  mezeluri  în România este de peste 1000?

Consideram aceste practici ca atentate la viata  românilor si de aceea trebuie luate masuri drastice. Este necesar ca toate produsele alimentare care sunt comercializate sa contina precizari privind compozitia lor. Este adevarat ca pentru unele dintre acestea exista asemenea informatii, însa multi consumatori nu poseda cunostintele necesare sa descifreze pericolul care îi  pandeste. De aceea ne întrebam din nou cine se ocupa de informarea si educarea lor cu aceste probleme de importanta vitala?

    Organizatia Municipala Râmnicu Vâlcea a PSD considera ca trebuie schimbata radical optica referitoare la rolul si importanta  alimentatiei populatiei. Datorita faptului ca agricultura, ramura de baza a economiei noastre a fost falimentata, importurile masive de produse  agroalimentare  au paralizat productia interna, iar preturile acestora au crescut vertiginos în ultimul timp. Programul National de Dezvoltare Rurala al partidului nostru contine masuri concrete pentru redresarea agriculturii, pentru stimularea producatorilor interni si asigurarea unor produse ecologice, care sa nu mai puna în pericol sanatatea si viata românilor.
Fiindca viata este bunul cel mai de pret!

Ion Tudor - presedinte PSD, Organizatia Municipala Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe