Şeful de post Mircea Chituc a fost prins în flagrant

miercuri, 6 februarie 2008


„ Ziarul de Vâlcea „ martor la „aventurile” unui poliţist

Şeful de post Mircea Chituc a fost prins în flagrant

Traian Guminski

Marţi se spune că sunt trei ceasuri rele. Pentru şeful de post din Păuşeşti-Măglaşi cele de marţea trecută s-au scurs de la ora 14.30. Întâmplător ne aflam în comuna Vlădeşti unde discutam cu edilul comunei. Aşa am asistat la o intervenţie abuzivă a unui poliţist care în cele din urmă s-a soldat cu un accident rutier care din fericire nu s-a înregistrat cu victime. Redăm în continuare un fragment din Comunicatul de Presă al Poliţiei Vâlcea emis miercuri 6 februarie:

„ Autoturism aparţinând Poliţiei, implicat într-o tamponare

În ziua de 05.02.2008, în jurul orelor 15.00, S.P.R Vâlcea a fost sesizată prin Sistemul de Urgenţă 112, despre faptul că autoturismul ce se află în dotarea Postului de Poliţie Păuşeşti-Măglaşi, condus de şeful de post, a fost implicat într-o tamponare pe raza comunei Vlădeşti, pe DN.64 la Km.123+860 m.

La faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul S.P.O.P., Poliţia Rurală Vâlcea, cât şi lucrători din cadrul S.P.R. Vâlcea, care au soluţionat avaria dintre autoturismul aparţinând Poliţiei şi un alt autoturism marca VW, condus de numitul A. Ionuţ , de 30 ani, domiciliat în municipiului Râmnicu Vâlcea.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că lucrătorul de poliţie, în timp ce conducea autoturismul descris mai sus, din direcţia Râmnicu. Vâlcea către Olăneşti, la schimbarea direcţiei de mers spre stânga, nu s-a încadrat corespunzător şi nu a ocolit centrul intersecţiei, intrând în coliziune cu auto VW, care era oprit în momentul tamponării pe aleea care duce către balastiera Vlădeşti.

Cei doi conducători auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările sunt continuate de către Formaţiunea Poliţiei Rurale din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. „

O „ arestare” dubioasă

Stă să plouă. Noi stăm de vorbă în parcarea unei benzinării. Alături la câţiva metri, pe o platformă betonată, nişte muncitori gresează şi spală mai multe utilaje. Pe lângă noi trece o Dacie veche condusă de un poliţist şi inscripţionată „ Poliţia”. Autoturismul se opreşte în dreptul muncitorilor.

Poliţistul coboară din maşină, pune mâna pe un muncitor mărunţel, îl târăşte lângă Dacie, îl zvârle înăuntru ca pe un sac de cartofi, urcă şi el în maşină şi porneşte în trombă pe un drum de ţară, paralel cu Olăneştiul, spre Râmnic. Colegii muncitorului încep să ţipe. Din clădire iese un om îmbrăcat în costum care întreabă disperat muncitorii de ce a fost arestat omul său.

Ne urcăm în maşină si plecăm spre Râmnic, pe şoseaua principală pentru a vedea unde se duce maşina Poliţiei. Ne intersectăm cu ea. Dacia aleargă acum spre Olăneşti. Întoarcem şi o urmăm. Are cel puţin 70 de km la oră. În dreptul benzinăriei Dacia acroşează un VW alb care se pregăteşte să iasă din parcare.

Aveam impresia că maşina poliţiei a lovit aripa de la VW. Ulterior, o să constatăm că a dat în geantă. Încetinim. Suntem convinşi că poliţistul va coborî din Dacie. Ne înşelăm. Acesta ocoleşte maşina lovită şi accelerează spre staţiunea Olăneşti. Părăseşte inexplicabil locul accidentului. VW se ia după el. Noi după ambele maşini. Jurnalistic vorbind, e un adevărat noroc că suntem prezenţi la un astfel de incident.

Scandal la sediul poliţiei

În faţa sediului postului de Poliţie din Păuşeşti-Măglaşi s-au strâns mai multe autoturisme. Mulţi oameni ţipă unul la altul. Afară sunt trei poliţişti. Cel implicat în accident pare a fi în conflict cu omul de afaceri ce conduce VW. Noi ne prezentăm şi întrebăm de ce a fost arestat muncitorul.

Aflăm că poliţistul implicat e chiar şeful de post. Acesta ne spune că ştie el de ce a ridicat muncitorul şi că a părăsit locul accidentului pentru că a văzut că nu sunt victime. Fotografiem autoturismul şi filmăm o scenă în care trei poliţişti încearcă să bage cu forţa muncitorul în sediul postului .

Colegii celui „ arestat” şi patronul său trag de acesta şi întreabă care este motivul pentru care a fost arestat. În câteva minute, locul se umple de alte maşini de poliţie. Marius Gheorghe, şeful Poliţiei Rurale, două echipaje de circulaţie, un ofiţer cu experienţă şi vechime în Poliţia Rutieră sosesc probabil alertaţi de martorii la incident. Urmează declaraţii, pusul fiolei, verificarea la locul accidentului. În timpul discuţiilor mai mulţi cetăţeni vorbesc în jurul sediului.

Tragem cu urechea. Unii susţin că şeful de post este pe mână cu unii ţigani care au făcut un furt. Alţii spun că acesta bea adeseori şi că poate de-aia a făcut accidentul. Un localnic îl acuză de braconaj şi de nesimţire. Unii salariaţi ai omului de afaceri implicat în scandal spun că poliţiştii îl vor scoate basma curată pe Chituc. La control reiese că şeful de post nu a băut. Dar de ce a fugit de la locul accidentului şi mai ales ce căuta în comuna alăturată lui să ridice un cetăţean? Nu putem înţelege.

Din comunicatul Poliţiei se pare însă că nu se încearcă muşamalizarea cazului. Poliţia Rutieră are profesionişti care ştiu şi pot să îşi facă treaba profesionist. De această dată îi felicităm pe subalternii comisarului Voica. Recent, comisarul şef Florian Marin ne promitea că va schimba în bine imaginea Poliţei Vâlcene chiar dacă acest lucru se va face cu sancţionarea unor subalterni şi prin măsuri nepopulare în rândul poliţiştilor care nu sunt serioşi. Îl felicităm pentru că s-a ţinut de cuvânt.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Şeful de post Mircea Chituc a fost prins în fla...
(Actualitate)VTV – Râmnicu Vâlcea, cea mai modernă tel...
(Impact)Bolnavii de la Călimăneşti spun că nu vor supra...
(Actualitate)Oltchim şi-a vândut 1,3% din active pentru 24,4...
(Editorial)Câlea, Persu şi… caii morţi
(Impact)PD-L intră cu forţa în presa locală
(Administratie)Primarul Stănică se ţine de cuvânt: Apa a ajuns...
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)Ziarul de Vâlcea este lider pe piaţa locală
(Impact)Acţiunile DNA fac curăţenie în Poliţie
(Politica)Primarul Mircia Gutău criticat de PSD
(Sport)Tadici vrea arbitri străini la meciurile cu Bai...
(Administratie)Propunerea de buget local pentru anul 2008 din ...
(Administratie)Vicepimarul Dicu se implică în salubrizarea Râm...
(Actualitate)Sanitas renunţa la greva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe