în opinia Organizaţiei Municipale Râmnicu Vâlcea a PSD

miercuri, 6 februarie 2008

În opinia Organizaţiei Municipale Râmnicu Vâlcea a PSD,

Toţi românii trebuie sã se bucure de beneficiile integrãrii europene

Revoluţia din decembrie 1989 a deschis calea unor transformări profunde în viaţa economicã, socialã şi politicã a ţãrii noastre. În acest context, integrarea în Uniunea Europeanã a reprezentat cea mai mare dorinţã a românilor. Receptiv la nãzuinţele de mai bine ale acestora, Partidul Social Democrat a asigurat în perioada 2001 – 2004, un progres însemnat al ţãrii în toate domeniile de activiate.

Românii nu uitã meritele incontestabile ale Guvernului PSD care a negociat cu succes, uneori în condiţii foarte dificile, toate cele 31 de capitole, ceea ce a facut posibilã aderarea la 1 ianuarie 2007 a României la marea familie europeanã. Cu toţii ne-am pus speranţe mari, ca dupã o tranziţie prelungitã, acest nou statut ne va schimba radical viaţa.

Condiţia de ţarã membrã cu drepturi depline a Uniunii Europene a deschis numeroase oportunitãţi pentru progresul economic şi social, de care sã beneficieze tot românul. Din pãcate însã, guvernarea de dreapta şi-a demonstrat limitele şi incompetenţa în gestionarea acestei situaţii noi.

Cel mai mare eşec îl reprezintã rata zero de absorbţie de cãtre România a fondurilor europene în 2007, în condiţiile în care pentru perioada 2004-2006 cifrele indicã 18 la sutã pentru Cehia, 20 la sutã pentru Polonia, 23 la sutã pentru Slovacia şi Ungaria, 40 la sutã pentru Grecia şi 52 la sutã pentru Italia.

În fiecare zi am pierdut 9 milioane de euro, bani care ar fi putut fi investiţi în proiecte publice importante, necesare, cum sunt construirea de şcoli şi grãdiniţe, spitale, aşezãminte de culturã, alimentarea localitãţilor cu apã, gaze naturale, construirea de drumuri şi autostrãzi etc.

Partidul Social Democrat, Organizaţia Municipalã Râmnicu Vâlcea, considerã cã aceastã stare negativă de lucruri care este în detrimentul populaţiei trebuie sã fie stopatã urgent, iar marile proiecte de finanţare sã fie materializate neîntârziat.

Este singurul partid, care prin programul sãu politic garanteazã o absorbţie maximã şi o distribuire corectã, echitabilã, a fondurilor europene, spre proiecte publice de care sã beneficieze toţi românii. Aşteptãrile lor sunt pe deplin justificate şi nu trebuie sã mai fie nici înşelate nici amânate.

Jurist Ion Sãndulescu, preşedinte Organizaţie Localã a PSD Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe