Câlea, Persu şi… caii morţi

miercuri, 6 februarie 2008

Câlea, Persu şi… caii morţi


Traian Guminski

PSD a stat mereu bine la alegerile locale din Vâlcea deşi putea de multe ori obţine rezultate şi mai bune dacă nu se implicau „dinozaurii”. Actualul preşedinte Ion Câlea ocupă şi o poziţie importantă în Consiliul Judeţean. Deşi are imens de multă treabă la serviciu participă, de multe ori în timpul programului la fel de fel de întâlniri de partid. Acum acestea sunt mai dese că se apropie campania electorală.

Şi deşi are la partid o armată de vicepreşedinţi, responsabili de zone, care ar putea lesne să stabilească candidaţii şi să conducă şedinţele din teritoriu Cîlea preferă să facă el totul la partid. În realitate - ahtiat după poziţia de lider vrea ca toţi preşedinţii şi candidaţii să fie nominalizaţi de el. Pentru a avea partidul sub control. De multe ori greşeşte însă şi sfătuit prost de tovarăşul Persu, eminenţa cenuşie şi la propriu şi la figurat a organizaţiei, merge pe cai morţi.

Un exemplu elocvent îl vom da în ediţia viitoare unde vom povesti cum PSD a pierdut un excelent preşedinte de organizaţie, care a ajuns consilier şi apoi viceprimar fără sprijinul PSD pentru că tovarăşii susţineau un sexagenar, iar apoi tânărul şi energicul vice s-a făcut independent, a fost racolat de PD şi va ajunge primar fără probleme. Aşa cum la Dăeşti va ajunge primar candidatul liberal pentru că PSD susţine un „cal mort“.

Duminică s-a făcut o dezbatere publică la Dăeşti, prima organizată de primarul care „freacă menta“ de patru mandate în această comună. Presa de casă a vicelui Câlea s-a pus pe lăudat actualul edil fără măcar să treacă prin comuna limitrofă Râmnicului şi să vadă că acesta nu a făcut nimic pentru comunitate. Persu a mai bifat ca secretar executiv o acţiune. Vicepreşedinţii nu sunt lăsaţi să aducă, candidaţi buni.

Unii primari de-ai adversarilor ar candida din partea PSD, dar dinozaurii nu vor decât păstrarea funcţiilor politice. Sunt pragmatici dar nu în interesul partidului şi al comunităţilor. Călărirea cailor morţi va fi benefică adversarilor şi gazetarilor care aleg candidaţii cu şanse. Mulţumim partidului că ne ajută, domnule Câlea!

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Şeful de post Mircea Chituc a fost prins în fla...
(Actualitate)VTV – Râmnicu Vâlcea, cea mai modernă tel...
(Impact)Bolnavii de la Călimăneşti spun că nu vor supra...
(Actualitate)Oltchim şi-a vândut 1,3% din active pentru 24,4...
(Editorial)Câlea, Persu şi… caii morţi
(Impact)PD-L intră cu forţa în presa locală
(Administratie)Primarul Stănică se ţine de cuvânt: Apa a ajuns...
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)Ziarul de Vâlcea este lider pe piaţa locală
(Impact)Acţiunile DNA fac curăţenie în Poliţie
(Politica)Primarul Mircia Gutău criticat de PSD
(Sport)Tadici vrea arbitri străini la meciurile cu Bai...
(Administratie)Propunerea de buget local pentru anul 2008 din ...
(Administratie)Vicepimarul Dicu se implică în salubrizarea Râm...
(Actualitate)Sanitas renunţa la greva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe