Rovana Plumb, un parlamentar mediocru în România, dar bun la Bruxelles

miercuri, 28 noiembrie 2007

Rovana Plumb, un parlamentar mediocru în România, dar bun la Bruxelles

 În primul an în UE, România a avut o prestaţie mediocră la Bruxelles. Din 35 de europarlamentari, cel mult 8 se pot lăuda cu o activitate bogată în Parlamentul European, 10 se califică la categoria mediocri, iar 17 au dormit la fel ca în parlamentul de acasă.

Deşi au avut o activitate slabă, unii vor fi, ca urmare a rezultatelor de la ultimele alegeri, europarlamentari cu drepturi depline. Un exemplu elocvent este cel al parlamentarului de Vâlcea, Rovana Plumb, care în cei trei ani, cât „ne-a reprezentat“ în Parlamentul României, nu a realizat nici un material, benefic nouă - vâlcenilor Din europarlamentarii cu activitate slabă în România, unii admit că au tras chiulul, dar cei mai mulţi se declară mulţumiţi de anul prestat la Bruxelles cu explicaţia că au muncit în echipă sau că informaţiile de pe site-ul Parlamentului nu reflectă realitatea.

Pe lângă simplele întrebări şi intervenţii în plen, activitatea unui europarlamentar presupune şi acţiuni complexe, cum ar fi elaborarea de rapoarte sau proiecte de rezoluţii, acestea din urma fiind considerate importante. Activitate de Plumb O curiozitate pare să fie Rovana Plumb (PSD).

Site-ul său nu menţionează absolut nimic la capitolul activitate parlamentară. Deşi activitatea sa concretă nu mentioneaza vreun raport, rezoluţie, intervenţie în plen sau interpelare, Rovana Plumb se declară mulţumită.

Din iunie 2007, de când şi-a preluat mandatul, spune că a avut totuşi ceva activitate: „Am preluat două modele privind sistemul social de îngrijire a copiilor începând de la vârsta de 3 ani şi am elaborat un program în domeniul îngrijirii sociale în colaborare cu colegii de la PES (Partidul Socialiştilor Europeni).

De asemenea, am semnat declaraţii în interesul României, ultima fiind cea cu Parcul Bordei. Eu sunt mulţumită de activitatea pe care am avut-o, am mult mai multe proiecte pe care vreau sa le realizez”.

Alte articole din editia curenta:

Incoruptibilii din Consiliul Judeţean
Rovana Plumb, un parlamentar mediocru în Români...
Centrul olimpic sămânţă de scandal
Încercări de divizare a două comune
PSD a câştigat în judeţ, democraţii în Râmnic
Podul de la Frânceşti a fost distrus de…p...
Începe Mondialul
Sparle si soparle
Organizaţia municipală a PSD Valcea sărbătoreşt...
Primăria Râmnicului mai împarte 43 de miliarde
Tableta a…politică Perdanţii şi absenteismul
George Popolan i-a dat o lecţie edilului Ion Dobre
Elevii vâlceni – apreciaţi la concursuril...
Trei răniţi în urma unui accident
Lăpuşata va avea canalizare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe