George Popolan i-a dat o lecţie edilului Ion Dobre

miercuri, 28 noiembrie 2007
Victorie liberală în fief PSD

George Popolan i-a dat o lecţie edilului Ion Dobre

 Aşa cum anticipam populaţia din Dăeşti a dat cu tifla PSD-ului la alegerile Europarlamentare. Acest lucru se datorează edilului actual Ion Dobre. Cel care conduce o primărie dărăpănată, în cel mai urât sediu din judeţ, de 17 ani.

Administraţia locală şi-a bătut joc şi la aceste alegeri de populaţie neluând măsurile necesare pentru buna desfăşurare a scrutinului. În Fedeleşoiu, în seara dinaintea alegerilor, la sediul secţiei de votare cabinele de vot zăceau pe holuri iar comercianţii chiriaşi în Căminul Cultural desfăşurau acte de comerţ neştiind că nu au voie. Tineri chiar veniseră la discotecă nefiind anunţaţi că acolo este amenajată o secţie de votare. În satul Băbuieşti secţia de votare a fost amenajată ( vorba vine) într-o şcoală nefuncţională.

Abia sâmbătă seara membri comisiei au cărat pe dealuri în spinare urnele, cabinele şi buletinele de vot. Pe care nu le-au putut număra decât după ce localnici au înnădit mai multe cabluri pentru a trage curent electric de la 150 de metri distanţă. O secţie fără curent electric ? Bravo domnule primar! Primarul a avut grijă ca preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare să fie oameni apropiaţi lui.

Dar nu se poate să pui în astfel de poziţii oameni fără nici o pregătire. Trebuia să apeleze la prefectură nu să desemneze femei de serviciu, vânzătoare de alimentara şi muncitori necalificaţi. Trebuia să ceară jurişti sau profesori din municipiu. Prezenţa slabă la urne a demonstrat lehamitea localnicilor care poate vor veni în vara viitoare în masă să voteze împotriva unui om care-şi bate joc de oameni, de primărie, de comună.

Tot atunci sperăm ca poliţiştii din Dăeşti să nu se mai amestece la limita legii în hărţuirea contracandidaţilor şi în ruperea de afişe electorale. În urmă cu trei ani în zonă PNL reuşea să obţină 17 % din voturi şi două mandate de consilieri locali. Acum organizaţia condusă de Aurel Jibleanu a făcut minuni.

Vârful de lance al campaniei electorale duse de liberali a fost George Popolan, un tânăr constructor şi om de afaceri care va candida anul viitor la scaunul de edil. Pentru prima dată PNL a învins în zonă PSD obţinând 38,6 % din voturi.

Partidul democrat a luat 26 la sută din sufragii . Dacă la acestea adăugăm voturile PLD realizăm ce bătaie straşnică ar fi luat social democraţii în Dăeşti în cazul în care Alianţa DA nu se destrăma. Menţionăm că actualul edil a încercat să-şi aducă oamenii la vot cu autoturisme, ajutat de poliţişti a luat măsuri ca liberali să nu poată face acest lucru, a rupt afişajul adversarilor politici chiar în ziua dinaintea alegerilor şi a încercat să intimideze tinerii susţinători ai PNL cu ajutorul prietenilor săi de şpriţ din uniformă.

Cu toate acestea Ion Dobre a fost înfrânt. Debandada din secţiile de votare şi dezordinea i s-a datorat tot lui care nu a organizat aşa cum trebuie secţiile, nu a numit personal competent în funcţiile de preşedinte şi a permis un du-te vino a orişicui.

Nu credem că ştie că lege îi interzice şi lui şi membrilor consiliului local să staţioneze într-o secţie de votare mai mult decât îi trebuie ca să voteze. În Dăeşti din păcate de ani buni legea a fost maltratată zi de zi. Fără a fi membri sau simpatizanţi ai PNL localnicii îl vor prefera cu siguranţă pe George Popolan.

Un om care nu i-a jecmănit ci ia ajutat. Recent când Biserica Sfântul Grigore din satul Sâmbotin al comunei Dăeşti şi-a sărbătorit hramul, candidatul liberal la Primărie – George Popolan a sprijinit cu o sumă substanţială manifestarea, fapt apreciat de cei 150 de credincioşi şi de preoţii din comună.

Cu ocazia redactării acestui material am constatat că din arhiva noastră fotografică lipseşte poza primarului din Dăeşti. Avem toate pozele actualilor primari din Vâlcea dar şi multe poze ale unor foşti primari.

A lui lipseşte pentru că nu am avut de scris niciodată despre vreo realizare a administraţiilor conduse de el, despre un lucru bun făcut, despre o manifestare, despre o inaugurare, despre o investiţie. Şi acest lucru ar trebui să dea de gândit!

Traian Guminski

Alte articole din editia curenta:

Incoruptibilii din Consiliul Judeţean
Rovana Plumb, un parlamentar mediocru în Români...
Centrul olimpic sămânţă de scandal
Încercări de divizare a două comune
PSD a câştigat în judeţ, democraţii în Râmnic
Podul de la Frânceşti a fost distrus de…p...
Începe Mondialul
Sparle si soparle
Organizaţia municipală a PSD Valcea sărbătoreşt...
Primăria Râmnicului mai împarte 43 de miliarde
Tableta a…politică Perdanţii şi absenteismul
George Popolan i-a dat o lecţie edilului Ion Dobre
Elevii vâlceni – apreciaţi la concursuril...
Trei răniţi în urma unui accident
Lăpuşata va avea canalizare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe