Centrul olimpic sămânţă de scandal

miercuri, 28 noiembrie 2007

Dumitru Buşe, aroganţă maximă

Centrul olimpic sămânţă de scandal

Investiţia de la Colegiul Energetic Rm. Vâlcea, privind realizarea unui centru naţional olimpic de excelenţă în handbal, a ajuns motiv de gâlceavă între primăria municipiului şi consiliul judeţean, banii alocaţi de fiecare instituţie reprezentând mărul discordiei.

Pornit sub forma unui parteneriat încheiat între Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Federaţia Română de Handbal, Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, proiectul centrului olimpic este revendicat, ca urmare a contribuţiei financiare, de municipalitate.

Costurile iniţiale, de 1,6 milioane lei, par să fi fost depăşite cu mult, conform spuselor primarului Râmnicului, bugetul local urmând să suporte şi o parte din contribuţia la care se angajase CJ Vâlcea. „Am de gând să fac o rectificare de buget şi să acord pentru centrul olimpic şi cei 170.000 de lei, pe care alţii se angajaseră să-i plătească. Am cheltuit de patru ori mai mult suma iniţială şi o să plătim şi datoriile altora.

A existat un protocol, dar nu reprezintă o problemă atâta timp cât centrul este în administrarea municipalităţii”- a declarat Mircia Gutău, edilul-şef al Râmnicului. Conform protocolului încheiat la începutul acestui an, primăria şi CJ Vâlcea trebuiau să susţină în părţi egale, cu câte 700.000 de lei, amenajarea centrului, unde urmează să fie pregătite 60 de jucătoare de handbal de vârsta junioratului, provenite de la toate cluburile din ţară.

La rândul său, preşedintele CJ Vâlcea, Dumitru Buşe, susţine că instituţia pe care o conduce a respectat protocolul încheiat în urmă cu 10 luni. „Noi ne-am ţinut de cuvânt. Am dat 500.000 de lei şi am spus că, în momentul în care vom face următoarea rectificare de buget, vom acorda şi restul sumei.

Domnul primar spune că a dat de patru ori mai mult? Nu înţeleg pe ce au dat atâţia bani, dar este treaba dânsului! Dacă are bani şi insistă să plătească el şi restul sumei ce revenea în sarcina noastră, să o facă! Pe mine nu mă deranjează” - a afirmat preşedintele Buşe.

Alte articole din editia curenta:

Incoruptibilii din Consiliul Judeţean
Rovana Plumb, un parlamentar mediocru în Români...
Centrul olimpic sămânţă de scandal
Încercări de divizare a două comune
PSD a câştigat în judeţ, democraţii în Râmnic
Podul de la Frânceşti a fost distrus de…p...
Începe Mondialul
Sparle si soparle
Organizaţia municipală a PSD Valcea sărbătoreşt...
Primăria Râmnicului mai împarte 43 de miliarde
Tableta a…politică Perdanţii şi absenteismul
George Popolan i-a dat o lecţie edilului Ion Dobre
Elevii vâlceni – apreciaţi la concursuril...
Trei răniţi în urma unui accident
Lăpuşata va avea canalizare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe