|sâmbătă, octombrie 20, 2018
  • Follow Us!

Nicolae Popa, locotenentul lui Sorin Ovidiu Vântu 

Nicolae Popa, locotenentul lui Sorin Ovidiu Vântu,

Vâlcean în topul infractorilor

Vâlceanul Nicolae Popa (43 de ani), fost membru în Consiliul de Conducere al SOV Invest este în topul celor mai căutaţi infractori din România, pe poziţia a… treia. Popa este acuzat de fraudă, pe numele său fiind emis un mandate de arestare de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, după ce a fost implicat în scandalul Fondului Naţional de Investiţii, prin intermediul căruia numeroşi români au fost prejudiciaţi cu peste o mie de miliarde de lei.

Numit „locotenentul lui Sorin Ovidiu Vântu”, Popa nu a fost descoperit până în prezent. El mai este în atenţia anchetatorilor şi pentru evaziune fiscală, delapidare şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. La 18 septembrie ‘98, in calitate de director general al SVM GELSOR SA, şi-a însuşit din depozit 65.359 de acţiuni emise de SC Industrial Export SA la valoarea de 25.376 lei/acţiune. Acţiunile aparţineau SOV Invest SA şi erau administrate de GELSOR SA.

Acestea au fost remise unui intermediar, pentru a fi vândute ulterior Băncii Agricole, la un preţ de 765.000 de lei/buc. Prejudiciul adus băncii este de aproximativ 50 de miliarde de lei vechi. Popa, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare a fost semnalat în Indonezia. El este în prezent urmărit internaţional. A fost obligat să plătească, împreună cu SC SOV Invest SA, Banca Comercială „Ion Tiriac”, C.E.C., SVM Gelsor SA şi Comisia Naţională de Valori Imobiliare nu mai puţin de 40 de miliarde de lei vechi către cei 13.000 de păgubiţi ai Fondului Naţional de Acumulare şi către AVAB.


Alte titluri din editia curenta

Vâlcenii i-au tratat cu sictir pe politicieni
Deputatul Becşenescu, nesimţire fără limite
Oltchim trasformă în acţiuni datorii de 146 mil…
Şcolarii vâlceni nu vor primi laptele până la s…
Nicolae Popa, locotenentul lui Sorin Ovidiu Vântu
Şpârle şi Şopârle
Grupul Boromir, lider incontestabil în industri…
Urmărită general pentru că şi-a omorât propriul…
CSM Rm. Vâlcea – FCM Reşiţa 2-5 (0-1)
Enciclopedia judeţului Valcea pe internet
Presă şi politică
Restructurări la CEZ
Modificări în declararea şi plata impozitelor ş…
Încep lucrările la groapa de gunoi de la Feţeni
Număr mare de viroze

Leave a Response