Mandat european de arestare pentru şeful hackerilor din Vâlcea

duminică, 18 noiembrie 2007

Mandat european de arestare pentru şeful hackerilor din Vâlcea

 Procurorii de la DIICOT BT Piteşti au cerut emiterea unui mandat de arestare europeană în lipsă pentru capul reţelei de hackeri din judeţele Vâlcea şi Argeş, care a fost anihilată în urma acţiunii de anvergură de săptămâna trecută, în urma căreia 60 de suspecţi au fost ridicaţi de poliţie din mai multe locaţii, calculatoarele acestora şi locurile unde erau instalate fiind percheziţionate.

13 mandate de arestare

Instanţa de judecată a decis săptămâna trecută ca 13 dintre indivizi să fie arestaţi. Iniţial, numărul arestărilor a fost numai de 11, dar, în urma unui apel făcut de Parchetul Argeş de urgenţă, s-au emis mandate de arestare şi pentru ceilalţi doi. Prejudiciul produs de reţeaua anihilată acum a fost estimat la peste un milion de euro. La operaţiunea „Univers 1” au participat 200 de poliţişti, audierile fiind făcute atât la Piteşti, cât şi la Vâlcea.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi trei minori, doi de 17 şi unul de 16 ani. Pentru alte 31 de «săgeţi», procurorii DIICOT urmează să se pronunţe. Dintre arestaţi, nouă sunt din Piteşti şi patru din Vâlcea, având vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani. Unii sunt studenţi, iar alţii au joburi obişnuite. Instanţa de judecată a admis recursul nostru şi acum toţi cei 13 inculpaţi au mandate de arestare.

Mandat european în lipsă

„Pentru capul reţelei, din Anglia am cerut mandat european de arestare în lipsă, dar acesta nu a fost acordat până acum, nu s-a dat termen în instanţă. Avem informaţii că sunt şi câţiva dintre cei cercetaţi de la Vâlcea care au reuşit să fugă.” – au apreciat procurorii din cadrul DIICOT BT Argeş, care s-au ocupat de acest caz. Capul reţelei din Vâlcea pare a fi Alexandru Rădoi, iar cel din Piteşti, Cristian Daniel Matei. „Creierul” întregii reţele este însă un tânăr din Piteşti, care a coordonat toată „activitatea” din Londra. Alţi doi învinuiţi din Vâlcea au reuşit să fugă luni dimineaţa şi sunt daţi in urmărire.

Alte titluri din editia curenta:

Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“

Crinu Popescu ar putea fi arestat
Prefectul Anuţa Handolescu are zilele numărate
Mandat european de arestare pentru şeful hackerilor din Vâlcea
Colaborare PNL - PSD în favoarea vâlcenilor
Oltchim Rm. Vâlcea – FTC Budapesta 34-28 (18-9)
L-a legat pe drujbist cu sârmă de pat şi i-a tăiat pavilionul urechii
Infracţiuni aplaudate de poliţişti la Valcea
Linia dublă continuă pe Valea Oltului ar diminua numărul accidentelor rutiere
Primarul Buşagă, gospodar desăvârşit

Popa din Tetoiu face treabă bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe