Infracţiuni aplaudate de poliţişti la Valcea

duminică, 18 noiembrie 2007

Infracţiuni aplaudate de poliţişti la Valcea

Ar trebui să fie început  de week-end peste câteva ceasuri. E plină campanie electorală pentru europarlamentare. În toate redacţiile oamenii sunt obosiţi pentru că, la final de an, sunt şi multe procese strânse de cei care scriu adevărul, mult de lucru, stres oboseală. Când un coleg mă sună şi-mi spune că peste o oră vor fi sistate lucrările Rovimetului de la Bujoreni, deci că, în sfârşit, va fi pusă în aplicare o sentinţă, de fapt două, definitivă şi irevocabilă, răsuflu uşurat.

Redacţia noastră va scăpa în sfârşit de acest subiect şi lucrurile vor intra în normal. Mă bucur că munca oamenilor care lucrează la Ziarul de Vâlcea şi a colegilor din alte patru redacţii a avut finalitate pozitivă. Mă urc în maşină şi plec spre Bujoreni, spre locul în care o societate şi administratorii ei sfidează de trei luni bunul simţ, încalcă legile statului şi deciziile instanţelor, îşi bat joc de autorităţi. Prin noroi, alături de alţi ziarişti, însoţim un grup format din 8 jandarmi, doi poliţişti, un avocat şi un executor judecătoresc. Pe şantierul ilegal peste 20 de oameni lucrează de zor. De pe tabla de lângă construcţie pe care ar trebui să fie trecut lizibil numele beneficiarului, al construcţiei, al autorizaţiei de construcţie, data la care va fi finalizată aceasta şi cine a făcut proiectul nu se înţelege despre ce e vorba.

Dar tot judeţul ştie că este o nouă afacere marca Crinu. O afacere cu iz de fals, uz de fals, escrocherie, şantaj, amestec politic, infracţiune. În doar două ore ne lămurim, toţi ziariştii, că autorităţile noastre nu sunt bune de nimic. Cei care încalcă legea construind ilgal refuză să coboare de pe schelă la solicitarea executorului, nici nu-i bagă în seamă pe poliţişti şi jandarmi care stau în noroi şi privesc neputincioşi. Reprezentanţii Rovimet jignesc executorul dispreţuindu-l şi amăgindu-l că-i vor pune la dispoziţie un tabel cu muncitorii.

Ziariştii sunt insultaţi şi înjuraţi. Lumea pleacă în pauza de masă şi apoi se întoarce la muncă. Infractorii, pentru că cei care încalcă o decizie irevocabilă a unei instanţe, o hotărâre definitivă şi executorie, se numesc în orice stat infractori, îşi văd mai departe de fărădelegi. Jandarmii nu ştiu ce să facă. Poliţiştii par a fi complicii celor care siluiesc legea şi construiesc ilegal. Executorul pare neputincios. Colegii mei de breaslă sunt indignaţi şi mâhniţi.

Unii chiar au crezut că dacă intrăm în Europa vom trăi imediat la fel ca europenii. În Germania, Italia, Franţa sau Anglia poliţiştii i-ar fi amendat zdravăn pe muncitori şi procurorii ar fi emis mandat de arestare pe numele administratorilor. Dar în aceste ţări probabil niciun primar nu ar fi emis certificate de urbanism şi autorizaţii cu încălcarea prevederilor legale, nici un prefect nu ar fi tolerat aceste ilegalităţi şi nici un procuror nu ar fi citit impasibil sute de ziare care probează fărădelegi publice. Trăim însă în România şi asta ne ocupă tot timpul aşa cum spune un realizator de emisiuni TV.

Traian Guminski

Alte titluri din editia curenta:

Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“

Crinu Popescu ar putea fi arestat
Prefectul Anuţa Handolescu are zilele numărate
Mandat european de arestare pentru şeful hackerilor din Vâlcea
Colaborare PNL - PSD în favoarea vâlcenilor
Oltchim Rm. Vâlcea – FTC Budapesta 34-28 (18-9)
L-a legat pe drujbist cu sârmă de pat şi i-a tăiat pavilionul urechii
Infracţiuni aplaudate de poliţişti la Valcea
Linia dublă continuă pe Valea Oltului ar diminua numărul accidentelor rutiere
Primarul Buşagă, gospodar desăvârşit

Popa din Tetoiu face treabă bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe