Crinu Popescu ar putea fi arestat

duminică, 18 noiembrie 2007

PROCURATURA  trebuie să intre în acţiune !

Crinu Popescu ar putea fi arestat

Pe pagina de internet  www.ziaruldevalcea.ro puteţi urmări două scurte înregistrări video realizate vineri,16 noiembrie, la Bujoreni. Imaginile demonstrează dispreţul lui Crinu Popescu faţă de oamenii legii, încălcarea unei hotărâri judecătoreşti sub ochii jandarmilor şi poliţiştilor, modul în care acest derbedeu îşi permite să trateze presa (el l-a jignit în public pe ziaristul Robert Dinţoi ).
• Poliţia, Consiliul Judeţean, Prefectura, Inspecţia în Construcţii, Primăria Bujoreni, o parte a poliţiei, Protecţia Consumatorilor, Acvarim, Direcţia Apelor şi, mai ales, Procuratura par incapabile să impună respectarea legii.
• Un executor judecătoresc a fost tratat cu sictir de 20 de zidari conduşi de Crinu Popescu şi fostul finanţist Marin Giura

Vineri, 16 noiembrie, am asistat la a treia tentativă de punere în execuţie a hotărârilor judecătoreşti ( definitive, irevocabile şi executorii) care stipulează că în Bujoreni trebuie sistate lucrările de construcţie de către societatea Rovimet. Firma respectivă construieşte un minicartier de blocuri pe o suprafaţă puţin mai mare decât o batistă (teren aflat în litigiu) , cu fosă septică şi fără locuri de parcare.

Cronologia unor infracţiuni publice

În Vâlcea scandalul mediatic a fost atât de intens încât toată lumea care a citit un ziar local în ultimele două luni sau care priveşte emisiunile posturilor locale de televiziune a aflat de nesimţirea şi tupeul dincolo de lege de care dă dovadă controversatul om de afaceri Crinu Popescu. Acesta beneficiind de sprijinul tacit al unor şefi de instituţii publice, care îl încurajează din evidente motive politice şi probabil de sprijinul altor indivizi, care îl ajută din consideraţii de şantaj a început construirea unui cartier de blocuri având în mână aprobări eliberate cu încălcări ale prevederilor legale.

Vecinii hardughiilor ce se construiesc la limita cu municipiul şi aproape de Muzeul Satului (atenţie fără avizul Ministerului Culturii obligatoriu într-o astfel de situaţie ) au apelat la justiţie pentru a stopa mizeriile şi ilegalităţile din zonă (construirea unor blocuri cu fosă septică, turnarea betonului pe timp de noapte, obturarea albiei unui pârîu etc). Justiţia a decis, prin sentinţă executorie, stoparea imediată a construirii. Adică sistarea lucrărilor. Rovimet a decis să continue lucrările. Executorul judecătoresc a fost pe teren, alături de reprezentanţi ai presei şi de poliţişti. Cu un dispreţ fără limite directorul Rovimet , Marin Giura, cumnatul scorpionului  negru la suflet Crinu, a spus că nu poate respecta o hotărâre judecătorească fără aprobarea consiliului administrativ al societăţii.

Şi lucrările au continuat. În văzul lumii care afla totul din presă peste 30 de oameni lucrau la o construcţie, lângă municipiu, deşi o instanţă se pronunţase. S-a pronunţat încă una care a decis acelaşi lucru. Lucrările au continuat. Mai mult au intrat în joc fel de fel de indivizi promovaţi în posturi importante pe cretinul criteriu politic care domină promovările din instituţiile publice române în ultimii ani. Aceştia au încercat să-l sprijine din umbră pe Crinu Popescu şi afacerea lui din Bujoreni tergiversând luarea unor măsuri categorice. Toată mascarada are ca scop ajutarea infractorului să-şi termine blocurile şi să reuşească să mute în ele câteva familii pentru ca acestea să nu mai poată fi demolate.

Procuratura, instituţie inutilă în acest caz

Pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti orice procuror din teritoriul în care are loc infracţiunea se poate sesiza. Presa locală ajunge la Procuratură. Ne-am informat. La procuratură, la poliţie şi la toate instituţiile publice din Vâlcea au ajuns pe cale oficială cele două sentinţe precum şi plângerea persoanelor prejudiciate. Ne miră faptul că nu s-a dispus nici o măsură. Că acest derbedeu cu jeep are spate ne-am convins încă o dată la sfârşitul săptămânii trecute. Vineri, un alt executor judecătoresc, opt jandarmi, doi poliţişti şi un avocat s-au deplasat pe şantierul lui Crinu. Am fost şi noi acolo, alături de alţi colegi din presă. Aici muncitorii lucrau de zor. La somarea poliţiştilor au refuzat să coboare de pe schele şi au continuat munca până la ora pauzei. Cum două maşini ale jandarmilor blocau accesul pentru o macara care vroia să intre în apropierea şantierului a apărut Crinu Popescu. Acesta a jignit câţiva jurnalişti, a făcut mişto şi l-a înjurat ca la uşa cortului, de avocatul persoanelor prejudiciate

şi a împins tupeul la maxim solicitând repetat jandarmilor să-şi mute maşinile pentru ca macaraua să intre pe şantier şi să contribuie suplimentar la încălcarea hotărârilor judecătoreşti. Executorul a părut incapabil să execute sentinţele mai ales că poliţiştii şi jandarmi îl însoţeau mai mult de poză. De altfel suspectăm că poliţia din Bujoreni, care aflase de acţiune pe căi ocolite şi care normal nu avea ce să caute în zonă neavând ordin de deplasare îl încunoştinţase pe Crinu Popescu. Directorul Marin Giura a cerut presei să plece de pe proprietatea Rovimetului, a mimat colaborarea cu executorul, a tras de timp, a evitat să-i nominalizeze pe muncitorii care încălcau hotărârea judecătorească, apoi ne-a solicitat să participăm la o conferinţă de presă în care chipurile să dovedească că poate să rezolve problema canalizării şi fără fosă septică. Totul a semănat cu o scenă de teatru bine regizată. În final oamenii plătiţi din buget au plecat fără să facă nimic.

În orice ţară din lume toţi cei care încălcau hotărârea instanţei ar fi fost amendaţi pe loc iar pentru capii acţiunii, reprezentanţii firmei Rovimet, s-ar fi emis mandat de arestare. Dar cine are spate oase roade. Aşa că nu ne rămâne de făcut decât să scriem în continuare şi să sperăm că Emanuel Neguţ, şeful Corpului de Control al Guvernului, prezent joi în Vâlcea la o conferinţă de presă va analiza actele ce i le-am înmânat şi va pune în mişcare mecanismele statului care ar trebui să funcţioneze singure, fără impulsuri de la şefii ierarhici şi politici. Ar trebui dar nu o fac. Iar presa degeaba este liberă şi independentă dacă nu este luată în seamă de cei care ar trebui să vegheze la respectarea şi aplicarea legii. Ne aflăm ca într-o ţară bananieră, ca într-un stat totalitar, în care presa este lăsată să acţioneze doar de dragul mimării democraţiei şi libertăţii.

Traian Guminski

Alte titluri din editia curenta:

Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“

Crinu Popescu ar putea fi arestat
Prefectul Anuţa Handolescu are zilele numărate
Mandat european de arestare pentru şeful hackerilor din Vâlcea
Colaborare PNL - PSD în favoarea vâlcenilor
Oltchim Rm. Vâlcea – FTC Budapesta 34-28 (18-9)
L-a legat pe drujbist cu sârmă de pat şi i-a tăiat pavilionul urechii
Infracţiuni aplaudate de poliţişti la Valcea
Linia dublă continuă pe Valea Oltului ar diminua numărul accidentelor rutiere
Primarul Buşagă, gospodar desăvârşit

Popa din Tetoiu face treabă bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe