Primarul Mircia Gutău ne asigură: Parcul „Mircea cel Bătrân“ nu va fi afectat în nici un fel.

joi, 15 noiembrie 2007

Primarul Mircia Gutău ne asigură:

Parcul „Mircea cel Bătrân“ nu va fi afectat în nici un fel

Referitor la demersul PNL Vâlcea, anunţat în cadrul ultimei conferinţe de presă a acestei formaţiuni  politice, de a se ralia campaniei de strângere de semnături pentru ”salvarea centrului Râmnicului”, Primăria municipiului dă publicităţii următorul comunicat de presă:

Proiectul de amenajare urbanistică a zonei centrale a municipiului, care urma să fie prezentat consiliului local în ultima şedinţă ordinară din luna octombrie era, în primul rând, o PROPUNERE, aşa cum de altfel se intitula şi punctul de pe ordinea de zi a şedinţei. Intenţia era ca această propunere să fie adusă la cunoştinţa Legislativului local, urmând ca, ulterior, ea să fie supusă unei dezbateri publice în cadrul căreia cetăţenii municipiului să îşi spună părerea vizavi de acest proiect. Doar la capătul acestui proces se putea discuta eventuala aprobare a unui plan urbanistic care să cuprindă această amenajare a zonei centrale.

          Mai mult decât atât, după cum se vedea, de altfel, şi în planurile însoţitoare ale propunerii, PARCUL MIRCEA CEL BĂTRÂN NU ERA AFECTAT ÎN NICI UN FEL. Din păcate, o parte din consilierii locali împreună cu persoane care se autointitulează reprezentanţi ai societăţii civile a municipiului au declanşat, anterior şedinţei de consiliu, o campanie furibundă împotriva acestei propuneri, propunere care ar ”distruge” centrul Râmnicului şi, odată cu el, Parcul Mircea cel Bătrân. Dată fiind vehemenţa protestelor (care, probabil, încerca să compenseze lipsa de reprezentativitate), Executivul Primăriei a decis că momentul prezentării acestei propuneri nu este unul foarte potrivit, drept pentru care a retras de pe ordinea de zi a şedinţei din octombrie discutarea acestui punct.

În ciuda acestei atitudini de conciliere a Primăriei municipiului, în ultimele zile asistăm la continuarea campaniei de ”salvare” a centrului Râmnicului, campanie gestionată de unele formaţiuni politice şi mijloace media din municipiu. În contextul premergător scrutinului din 25 noiembrie, Primăria municipiului înţelege că, în lipsa unor realizări notabile, o campanie electorală poate să se bucure de un oarecare succes prin atacuri continue şi prin diabolizarea unor acţiuni sau persoane, chiar dacă fundamentul acelor atacuri nu mai este de  actualitate.

 Totuşi, pentru lămurirea cetăţenilor municipiului, Primăria face următoarele precizări: propunerea de amenajare urbanistică a zonei centrale a municipiului nu este pe agenda Executivului; în cazul în care această discuţie se va relua la un moment în viitor, hotărârea finală se va lua numai după consultarea DIRECTĂ (şi nu prin aşa-zişi reprezentanţi) a cetăţenilor; nu s-a intenţionat, nicio clipă, afectarea în vreun fel sau altul a Parcului Mircea cel Bătrân, nici vorbă fiind de ”distrugerea” acestuia. Orice alte discuţii pe această temă şi la acest moment sunt doar simple umpluturi care încearcă să mascheze carenţe severe.

Biroul de Presă al Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea

Alte titluri din editia curenta:

Se aude domnule Buşe? Lăsaţi jocurile politice şi coborâţi cu picioarele pe pământ!

Marţi, zi de 13. Tentativa de muşamalizare a afacerii ROVIMET – Bujoreni a eşuat

Trei hackeri din Valcea si Arges după gratii arestati de poliţiştii de la Cyber Crime pentru un „tun“ de un milion de euro.
Datorită societăţii HIDROELECTRICA SA oamenii din Malaia îşi pot pierde casele
La Câineni, pe Valea Oltului circulaţia rutieră a fost blocată

Şpârle şi Şopârle
În Dăeşti se pregăteşte o schimbare necesară.
Deputatul Aurel Vlădoiu ţine cont de sesizările presei
Corpul de Control al Guvernului vine în Vâlcea
Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe