în Dăeşti se pregăteşte o schimbare necesară.

joi, 15 noiembrie 2007

În Dăeşti se pregăteşte o schimbare necesară.

În Dăeşti se pregăteşte o schimbare necesară

 Prezent acum o săptămână la Vâlcea, premierul Călin Popescu Tăriceanu a promis, la insistenţele deputatul Emilian Frâncu, că, Guvernul va finanţa finalizarea lucrărilor la noul sediu al Teatrului „Anton Pann”. „Din câte am aflat de la domnul Tăriceanu, inaugurarea noului sediu se va face în data de 8 martie 2008, ca o recunoaştere a insistenţei cu care femeile liberale din Vâlcea au solicitat vizita sa aici”, ne-a dezvăluit Gheorghe Popolan, candidatul PNL pentru Primăria Dăeşti.

Comuna Dăeşti este condusă, de patru mandate, de un primar care nu s-a implicat decât foarte puţin în aducerea de investiţii şi dezvoltarea infrastructurii. Administraţia locală nu a fost în stare să acceseze fonduri nici măcar pentru construirea unui sediu al primăriei care funcţionează într-o clădire improprie , unde primăria este chiriaş. Dotarea birourilor este jalnică, nu s-au accesat fonduri nici măcar pentru birotică, gazele nu s-au introdus deşi comuna se află între două oraşe, Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti. În ce-l priveşte, Popolan ne-a declarat că, Tăriceanu i-a promis sprijin, mai ales că în Dăeşti se mişcă foarte greu lucrurile în domeniul administrativ.

„Domnul Tăriceanu mi-a spus că, are încredere în generaţia mea şi că am tot sprijinul din partea consilierilor judeţeni liberali, a parlamentarilor şi a primarilor cu experienţă care au dovedit profesionalism în administrarea unor localităţi vâlcene.”, a mai declarat Gheorghe Popolan.

Actualul edil s-a făcut de râs

Duminică, 11 noiembrie, Căminul Cultural din Fedeleşoiu s-a umplut de oameni . Peste 200 de persoane au participat la o adunare populară organizată de preşedintele PNL Dăeşti. La invitaţia lui George Popolan au participat la acest eveniment deputatul Emilian Frâncu,  Bogdan Pistol- vicepreşedinte PNL. Gheorghe Ciucă, inspector general şcolar şi Florin Smeureanu, inspector şcolar general adjunct. Discuţiile despre alegerile europarlamentare au ocupat un timp redus din cele două ore.

Locuitorii s-au bucurat că, în sfârşit îi bagă cineva în seamă şi au solicitat sprijin. Deputatul liberal a promis că anul viitor se vor moderniza cele trei şcoli din comună, se va asfalta un drum şi se vor face laboratoare de informatică. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au menţionat că, în 8 august au fost alocaţi comunei Dăeşti, 500 de milioane lei pentru repararea şi modernizarea şcolilor. Pentru că aceşti bani nu au fost cheltuiţi, actualul edil nefiind în stare să organizeze o licitaţie pentru executarea lucrărilor s-au pierdut şi alte 500 milioane ce ar fi fost alocate suplimentar.

Primarul Dobre a încercat să perturbe şedinţa venind însoţit de trei amici puţin abţiguiţi. El i-a reproşat candidatului liberal că nu locuieşte decât de patru ani în Dăeşti. Bineînţeles că, a uitat să spună că, din 1990 până în 2005 el a avut domiciliul real în Râmnicu Vâlcea, a fost un primar navetist, nu a promovat niciun proiect, nu a adus niciun ban în comună, nu a reuşit să îmbunătăţească viaţa acestor locuitori care ar fi putut avea alimentare cu apă, canalizare şi reţea de alimentare cu gaz.

Traian Guminski

Alte titluri din editia curenta:

Se aude domnule Buşe? Lăsaţi jocurile politice şi coborâţi cu picioarele pe pământ!
Marţi, zi de 13. Tentativa de muşamalizare a afacerii ROVIMET – Bujoreni a eşuat
Trei hackeri din Valcea si Arges după gratii arestati de poliţiştii de la Cyber Crime pentru un „tun“ de un milion de euro.
Datorită societăţii HIDROELECTRICA SA oamenii din Malaia îşi pot pierde casele
La Câineni, pe Valea Oltului circulaţia rutieră a fost blocată
Şpârle şi Şopârle
În Dăeşti se pregăteşte o schimbare necesară.
Deputatul Aurel Vlădoiu ţine cont de sesizările presei
Corpul de Control al Guvernului vine în Vâlcea
Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe