Deputatul Aurel Vlădoiu ţine cont de sesizările presei

joi, 15 noiembrie 2007

Deputatul Aurel Vlădoiu ţine cont de sesizările presei

Scandalul „Teren pentru Lahovari“ a ajuns pe masa Guvernului

În urmă cu o lună „ Ziarul de Vâlcea” a fost prima publicaţie locală care a luat poziţie  împotriva prefectului Anuţa Handolescu. Omul Guvernului în teritoriu a permis ca un teren de 18 hectare, situat în intravilanul municipiului Râmnicu Vâlcea, să fie acordat de o instanţă unei persoane, care nu l-a deţinut niciodată şi care nu avea dreptul să-l primească. Subiectul a fost apoi preluat şi comentat de majoritatea ziarelor din Vâlcea.

Deputatul Aurel Vlădoiu s-a sesizat şi a documentat cazul eficient mai ales că, în calitate de fost prefect al judeţului, ştia că Prefectura trebuie să se implice mereu în interesul comunităţilor şi nu în interesul unor persoane, care doresc să facă tranzacţii imobiliare pe lângă lege. El a înaintat o interpelare ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David.

„Cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea au încă un motiv să fie şocaţi. Printr-o hotărâre judecătorească, un cetăţean a reuşit să obţină un teren pe care nici el, nici ascendenţii săi nu l-au deţinut vreodată. Terenul are aproximativ 18 ha şi valorează peste 18 milioane de euro, la cursul pieţei. Sentinţa judecătorească a rămas definitivă şi irevocabilă deoarece juriştii Prefecturii nu s-au prezentat în instanţă şi nici nu au utilizat caile de atac.

Menţionez că cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea suspectează Prefectura şi Primăria de colaborare ocultă în acest caz, chiar dacă cele două instituţii, prin comisiile de specialitate, au respins cererea de retrocedare a terenurilor în cauză. Suspiciunile sunt alimentate şi de apartenenţă la acelaşi grup politic şi de interese, atât a coordonatorilor instituţiilor mai sus menţionate cât şi a juriştilor implicaţi, atât de o parte cât şi de cealaltă.

Potrivit unor publicaţii locale, lipsa de implicare a instituţiilor care ar fi trebuit să apere interesele statului în acest caz poate avea o singură explicaţie legată de recompensa obişnuită şi care, potrivit uzanţelor, se ridică la 20-40% din valoarea terenurilor.”

(T.G.)

Alte titluri din editia curenta:

Se aude domnule Buşe? Lăsaţi jocurile politice şi coborâţi cu picioarele pe pământ!

Marţi, zi de 13. Tentativa de muşamalizare a afacerii ROVIMET – Bujoreni a eşuat

Trei hackeri din Valcea si Arges după gratii arestati de poliţiştii de la Cyber Crime pentru un „tun“ de un milion de euro.
Datorită societăţii HIDROELECTRICA SA oamenii din Malaia îşi pot pierde casele
La Câineni, pe Valea Oltului circulaţia rutieră a fost blocată

Şpârle şi Şopârle
În Dăeşti se pregăteşte o schimbare necesară.
Deputatul Aurel Vlădoiu ţine cont de sesizările presei
Corpul de Control al Guvernului vine în Vâlcea
Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe