700 de proiectile găsite până acum într-un cartier din Râmnicu Vâlcea

joi, 15 noiembrie 2007

700 de proiectile găsite până acum într-un cartier din Râmnicu Vâlcea

La Râmnicul Vâlcea fost descoperit cel mai mare depozit de proiectile provenind din primul război mondial. La 30 octombrie un muncitor care săpa la fundaţia unui bloc a dat peste câteva proiectile de tun, anunţând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru”. Până marţi, pompierii militari vâlceni au scos la lumină 695 de proiectile de tun  cu calibrul de 100 mm., folosite de artileria română în luptele de rezistenţă de pe Valea Oltului.

Proiectilele sunt transportate în condiţii de siguranţă maximă la Poligonul din Goranu, unde până ieri au fost detonate 266. Pirotehniştii continuă să scoată de sub pământ alte asemenea obiecte, care dacă dintr-o eroare ar fi explodat ar fi pus în pericol barajul de la Rm. Vâlcea şi câteva blocuri de locuinţe din imediata vecinătate. Lucrările la blocul respectiv au fost sistate până la asanarea întregii zone.

D.Ţ.

 

Cazanele locuitorilor din Lungeşti furate de rromi din Piatra Olt

În noaptea de duminică spre luni, la ora 3,00, poliţiştii din comuna Lungeşti şi Ştefăneşti se aflau în serviciul de patrulare, oprind în trafic autoturismele ai căror şoferi păreau suspecţi. Aşa se face că la un moment dat, un autoturism „Opel Vectra”, înmatriculat în Franţa, nu a vrut să oprească la semnalul agenţilor, şoferul demarând în trombă către localitatea Ştefăneşti. Ajutaţi de jandarmi, poliţiştii au reuşit să-l determine pe şoferul maşinii, Ion Adam să tragă pe dreapta.

La percheziţie, nu mică a fost mirarea oamenilor legii când în portbagajul maşiii au descoperit două pompe pentru stropit via, un aparat de sudură, o baterie de maşină, cabluri din cupru şi capete de hidrant, bunuri furate de la locuitorii din comuna Ştefăneşti. În maşină se mai aflau Cristian Toma (29 ani), Traian Coman (27 ani), Cristinel Mihai (25 ani) şi Ion Stănescu (31 ani), toţi rromi din oraşul Piatra Olt. Oamenii legii nu exclud ca respectivii să fie şi autorii furturilor a şase cazane de ţuică, furt comis în noaptea de 11/12 octombrie tot de la locuitorii din Ştefăneşti.

D.Ţ.

Hoţ itinerant prins la Berislăveşti

Alin Sora (27 ani) este un hoţ itinerant, de fel din Sibiu, care a fost prins „cu mâţa-n sac” la locuinţa unui gospodar din comuna Berislăveşti. Bărbatul a văzut hoţul care-i cotrobăia prin casă, moment în care a sunat la 112. Poliţiştii din comunele Berislăveşti şi Sălătrucel au reuşit să-l prindă pe Alin Sora, care apucase să fure un telefon mobil cu încărcător, bani şi bunuri. Paguba a fost recuperată în întregime, iar hoţul s-a ales cu dosar penal. Fiind cercetat dacă nu cumva mai are şi alte infracţiuni prin comunele învecinate.

D.Ţ.

O adolescentă a plecat la pâine şi nu s-a mai întors

Adolescenta Adalia-Maria Stanca, de 14 ani, din Timişoara, care locuia cu părinţii în municipiul Rm. Vâlcea, a plecat luni după amiaza să cumpere pâine din zona Complexului „Hermes” din Rm. Vâlcea. Părinţii au aşteptat-o în zadar să se întoarcă, aşa că în cele din urmă au dat-o pe fiica lor dispărută, la Poliţie. Adalia are 1,60-1,69 înălţime, greutate de 40-49 de kilograme, păr şaten prins în coadă, ochi căprui. Cine a observat-o este rugat să sune la cel mai apropiat post de poliţie.

Alte titluri din editia curenta:

Se aude domnule Buşe? Lăsaţi jocurile politice şi coborâţi cu picioarele pe pământ!

Marţi, zi de 13. Tentativa de muşamalizare a afacerii ROVIMET – Bujoreni a eşuat

Trei hackeri din Valcea si Arges după gratii arestati de poliţiştii de la Cyber Crime pentru un „tun“ de un milion de euro.
Datorită societăţii HIDROELECTRICA SA oamenii din Malaia îşi pot pierde casele
La Câineni, pe Valea Oltului circulaţia rutieră a fost blocată

Şpârle şi Şopârle
În Dăeşti se pregăteşte o schimbare necesară.
Deputatul Aurel Vlădoiu ţine cont de sesizările presei
Corpul de Control al Guvernului vine în Vâlcea
Operaţiunea „Cazan pe făraş“ s-a lăsat cu „victime“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe