Scandalul microbuzelor se poate lăsa cu demisii

luni, 12 noiembrie 2007

Scandalul microbuzelor se poate lăsa cu demisii

• Primarul din Glăvile vrea să renunţe la partid

 Ion Ignătescu, primarul comunei Glăvile, cel care a fost de acord să fie folosit microbuzul şcolar care fusese repartizat în comuna sa pentru transportul mai multo persoane cu ocazia vizitei premierului Călin Popescu Tăriceanu spune că vrea acum să plece de la PNL în urma acestui scandal, datorită faptului că a fost muştruluit de mai-marii organizaţiei judeţene. „Nu am avut o discuţie faţă-n faţă cu domnul Frâncu însă, în principiu, sunt hotărât să-mi dau demisia din partid.

Nu cred că era normal să se comporte cu mine în acest mod, chiar dacă, recunosc, am făcut o greşeală atunci când am fost de acord să trimit oamenii cu microbuzul la întâlnirea cu primul-ministru Tăriceanu." - a spus primarul Ion Ignătescu. Acesta şi-a expus şi nemulţumirile legate de anumite lucruri promise, care nu s-au întâmplat în comună: „Dacă mi-au dat un microbuz şi nişte bani pentru reabilitarea şcolilor, eu trebuie să fiu mulţumit? În loc să fiu jignit, mai bine mi-ar acorda un sprijin cât de mic, pentru că atât eu cât şi Dobre de la Pesceana am cam fost lăsaţi de izbelişte.

Ca primar, am ajuns să mă duc acasă decât cu jumătate din salariu, ceea ce nu mi se pare normal. Sunt primari PSD care au primit mult mai mulţi bani decât mine la Glăvile în acest mandat. Suntem ai nimănui, noi, primarii PNL? Eu, tot ceea ce-am realizat în comună, am făcut-o pe spinarea mea, numai eu ştiu cum m-am zbătut. Mă gândesc că la modul în care am fost trataţi acum, există şi posibilitatea de a fi excluşi din partid, dar nu mai bine plec eu?", a mai adăugat Ion Ignătescu.

Despre aceste discuţii, preşedintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, a spus că l-a contactat pe primarul Ignătescu şi a spus că, în caz că i se va cere demisia, el şi-o va da. „Noi nu cerem acest lucru, doar i-am spus că nu trebuia să se întâmple asemenea fapte, adică să vină cu microbuzul şcolar la întâlnire.” – spune Emilian Frâncu. Microbuzele folosite în campania electorală avau numerele de înmatriculare VL 05 KEW şi B 011108.

Deşi în zona Sălii Sporturilor au fost văzute mai multe microbuze, până acum au fost identificate doar 5. Este vorba despre microbuzul care aparţine primăriei Ioneşti (B 011091), cel de la primăria Pesceana (VL - 05 - JFI), de la primăria Glăvile (VL - 05 - JDJ) şi cel de la Mitrofani (VL - 05 - KEW). Deocamdată, nu s-a putut afla de ce primărie aparţine microbuzul cu numărul B 011108. Emilian Frâncu susţine că nu a ştiut că pentru transportul membrilor de partid a fost folosit un microbuz şcolar.

Nici conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea nu ştie nimic despre microbuzul care a transportat simpatizanţi politici. „Nu ştiu, noi nu ştim de existenţa lor, vreau să vă spun că dacă e aşa, voi cere tuturor directorilor să ne spună programul pe care l-au avut microbuzele şcolare", spune Gheorghe Ciucă, inspector şcolar general Vâlcea. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei ameninţă că vinovaţii vor plăti. Ei au cerut inspectoratului şcolar Vâlcea să afle cui îi aparţine microbuzul cu pricina. „Cine foloseşte un microbuz şcolar pentru o manifestaţie politică ori e tâmpit, ori nu are ce căuta acolo unde este", a spus Zvetlana Preoteasa, secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Alte titluri din editia curenta:

Crinu Popescu ţine morţiş să înfunde puşcăria

Adrian Cazan şi-a găsit…Naşul
Cinematograful Flacăra va fi modernizat de firma Casvil
Scandalul microbuzelor se poate lăsa cu demisii
Şedinţă extraordinară a CJ la Oltchim
Caz zguduitor la Vâlcea
Participaţia AVAS la Oltchim ar putea creşte prin conversia datoriilor în acţiuni
Hoţii au devenit mai activi odată cu venirea iernii
Şpârle şi Şopârle
Acţionarii Oltchim vor aproba vânzarea unităţilor din holdingul agroalimentar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe