Dispărut – căutat de cinci zile de poliţie

miercuri, 7 noiembrie 2007

Dispărut – căutat de cinci zile de poliţie

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, care a dispărut de acasă de aproape o săptămână este căutat de mai bine de patru zile pe toate dealurile din comuna Stoeneşti de poliţiştii din localitate. Pătru Văduva a fost văzut ultima oară în seara de 31 octombrie de poştăriţa din localitate, Maria Tufeanu, iar de atunci oamenii din localitate nu mai ştiu nimic de el.

Slabe şanse să fie în viaţă

Poliţiştii spun că sunt foarte puţine şanse ca bătrânul să mai fie găsit în viaţă. „Doar dacă a găsit cumva de cineva şi dus la vreun spital din alt judeţ, pentru că altfel sunt foarte puţine şanse să-l mai găsim în viaţă, mai ales pe frigul acesta.” – afirmă poliţiştii judiciarişti. Mai bine de 30 de poliţişti şi jandarmi îl caută pe bătrân de la data de 3 noiembrie, când dispariţia sa a fost anunţată de fiul său, dar până acum toate cercetările au fost în zadar. „L-am căutat pe o rază de patru – cinci kilometri în jurul satului Gruieni, dar în zadar. Am verificat şi la toate spitalele din zonă. La un moment dat s-a spus că ar fi ajuns la spitalul judeţean, la urologie, dar s-a demonstrat apoi că era vorba despre un alt bătrân, cu acelaşi nume de familie.” – a apreciat subinspectorul Nicolae Niţu, de la Poliţia Rurală Horezu. În ziua când a dispărut, bătrânul plecase de acasă pentru a vorbi cu câţiva rudari din zonă, care voiau să cumpere mere de la el.

A confundat casa

Poştăriţa care l-a văzut în viaţă ultima oară, Maria Tufeanu s-a trezit în seara respectivă cu el în casa ei. „Nora mea a auzit câinele lătrând afară, şi, când a ieşit în curte l-a vpzut. S-a speriat de el, pentru că era murdar de noroi şi de bălegar, şi a intrat în casă, strigându-mă pe mine. Eu am ieşit afară, am crezut că vrea să plătească ceva, curentul poate, se mai întâmplă să vină seara oameni să plătească la mine. El a intrat în casă, era cam palid, şi a aruncat un lemn pe care îl avea în mână sub masă. Când l-am întrebat ce i se întâmplase mi-a răspuns că a crezut că este bucătăria lui. Eu m-am cam speriat, mai ales că era seara, pe la ora 21.00 şi el mi-a spus bună dimineaţa. I-am explicat că nu era bucătăria lui, ci a mea, după care mi-a spus că nu prea mai ştie cum să ajungă acasă. Am vrut să ies cu el la poartă, să-i arăt, dar am văzut că era poarta încuiată, probabil că el a intrat pe undeva, prin grădină. I-am arătat pe unde să meargă, pentru că mai sunt doar câteva sute de metri până la casa unde stătea, dar se pare că nu a mai ajuns acasă.” – spune poştăriţa satului. Bătrânul avea de altfel şi probleme cu inima, ba chiar urma şi un tratament medicamentos în acest sens. „Am găsit câteva medicamente în casă, Nolicin şi Captopril, dar am găsit lângă ele şi un insecticid, Taifun, pe care scrie că este pentru uz sanitar uman. Ne este teamă că ar fi putut bea din el, cine ştie ce s-a întâmplat, oricum, nu era în apele sale când a fost văzut ultima oară.” – a mai apreciat subinspectorul Niţu. Bătrânul, care are 1,60-1,70 metri înălţime era îmbrăcat cu o căciulă din blană de oaie, de culoare deschisă, o haină de tercot albastru închis, pantaloni de stofă culoare crem şi cizme de cauciuc.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe