Semieşec neaşteptat în Zăvoi

luni, 5 noiembrie 2007

CSM Rm. Vâlcea – CFR Timişoara 2-2 (1-2)

Semieşec neaşteptat în Zăvoi

CFR Timişoara este gruparea ce a ajuns sâmbătă în Zăvoi. „Municipalii”, lideri ai momentului în Seria B2, cu 28 de puncte strânse până acum, au întâlnit o grupare bănăţeană ce nu a adunat până la ora meciului din Zăvoi decât jumătate din punctele vâlcenilor, 14, aşa că, cel puţin potrivit calculelor hârtiei, partida din Zăvoi acorda, cel puţin teoretic, prima şansă gazdelor. Una peste alta, cifra 13 nu le-a purtat deloc noroc vâlcenilor care erau aproape de un eşec. Finalmente, băieţii lui Bondrea au mai dres puţin busuiocul şi  au scos-o la capăt pe jumătate, scoţând un punct in extremis, după egalul, 2-2, în condiţiile în care feroviarii bănăţeni au condus în prima repriză cu 2-0. Semieşecul din Zăvoi îi costă acum pe vâlceni care pierd poziţia de lider aş seriei B2 şi se pregătesc pentru un alt duel extrem de tare, la deva, cu Mureşul, grupare ce a preluat, cel puţin  pentru câteva ore (până la jocul FC Argeş – Arieşul Turda) şefia grupei.

Gutău a venit cu ghinionul?

Chiar dacă, teoretic vâlcenii aveau prima şansă, în teren, însă, situaţia a fost cu totul alta. Băieţii lui Bondrea au început crispat meciul, mai mult, au dat şi de un arbitraj ostil al bucureşteanului Andrei Ioniţă, care a tras în prima parte cu gruparea timişoreană şi le-a dat prilejul fotbaliştilor bănăţeni să facă ce vrea, să tragă de timp, să joace dur, la intimidare. Pe fondul apatiei gazdelor, oaspeţii s-au trezit că marchează. Era mi-nutul 20, exact în momentul în care în tribunele din Zăvoi a ajuns primarul Mircia Gutău, oaspeţii beneficiază de o lovitură liberă de pe stânga, execută perfect Dorin Rădoi şi profitând de greşeala portarului Râmniceanu, Dresca reia cu capul în plasă: 1-0 pentru bănăţeni. Deşi conduşi, vâlcenii nu se trezesc şi peste cinci minute mai primesc un gol, autor Molcuţ. La trei minute după acest „duş rece”, „municipalii” îşi amintesc de faptul că sunt totuşi lideri ai seriei şi reuşesc să înscrie. A fost un corner de pe stânga executat scurt de Melcea la Stanca, acesta centrează şi venit pe colţul lung Boroiban reia cu capul în plasă: 1-2, scor cu care se încheie prima repriză.

Cu un om în plus, au marcat doar o dată

„Municipalii” încep în forţă partea secundă, cu Robson, încă din minutul 46, în locul lui Stanca. În minutul 54, ceferiştii craioveni rămân în 10 oameni, după ce Grigore vede al doilea galben şi implicit cartonaşul roşu. Urmează o lovitură liberă de la 18 metri late-ral stânga pentru Vâlcea, execută Cercel, Vidakovic profită de neînţelegerea în apărarea oaspeţilor şi înscrie, aducând egalarea: 2-2. Ceea ce a urmat a fost o proastă propagandă făcută de bănăţeni fotbalului. Aceştia, sub privirile îngăduitoare ale centralului Ioniţă, fragmentează jocul, stau numai pe jos şi trimit mingea cât mai departe de poarta lor. De partea cealaltă, deşi atacă cu toate liniile, vâlcenii nu mai găsesc calea spre gol, astfel că se termină 2-2, primul semieşec al trupei lui Bondrea pe teren propriu.

Bondrea: „Poate îl dau afară şi pe Vlăduţi!”

„Nu speram să scoatem un punct la Vâlcea şi nu credeam că vom conduce cu 2-0. Sper să promovaţi pentru că aveţi o bază sportivă de excepţie, zici că eşti în occident. La fel de adevărat e că am avut un avantaj din faptul că meciurile echipei dumneavoastră au fost televizate, astfel că am putut vedea cum joacă atât acasă cât şi în deplasare. Noi vrem să formăm o echipă competitivă care să reziste în acest eşalon”, a declarat la conferinţa de presă de după meci tehnicianul bănăţean Gheorghe Chimiuc „Am şi eu 30 de ani de antrenorat dar n-am văzut un arbitraj mai  ciudat ca cel de azi. Nu se poate să spui că nu ai văzut cine a lovit dintre numărul X şi Y, tu ca asistent, iar centralul să spună că în cazul acesta nu poate elimina pe nimeni! E clar că suntem şi vânaţi, dar asta e”, a spus şi Bondrea, care a punctat şi începutul apatic al băieţilor săi.  Acesta s-a înfuriat tare de tot atunci când a fost întrebat dacă nu cumva insistă prea mult pe portarul junior Râmniceanu. „Se spune în oraş că aveţi ceva cu juniorul Vlăduţi şi că de aceea nu-l folosiţi, dar îl trimiteţi în teren pe Râmniceanu”, a fost întrebarea la care Bondrea a luat foc: „N-am ce să-i reproşez lui Râmniceanu. A jucat bine. Dar Vlăduţi nu e o valoare şi nu e mai bun în atac, el ca junior, în faţa unui senior. Acestea sunt zvonuri lansate de tatăl lui Vlăduţi, dar mă gândesc să-l dau şi pe el afară, ca pe Mandea, mai iau doi portari juniori şi rezolv situaţia”, a fost reacţia lui Marian Bondrea.

Ionel Gerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe