Crinu Popescu şi ciracii săi încalcă hotărârile judecătoreşti

luni, 29 octombrie 2007

 ROVIMET - Penal

Crinu Popescu şi ciracii săi încalcă hotărârile judecătoreşti

Timp de mai multe săptămâni am relatat despre operaţiunea de construire prin folosirea unor acte emise cu încălcarea legii a unui minicartier. În spatele întregii poveşti se află controversatul om de afaceri Constantin (Crinu) Popescu, patronul societăţii ROVIMET , cel care l-a „convins” pe primarul Alexandru Roşu să elibereze mai multe certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţii, care nu numai că încălcau mai multe reglementări legale dar au dus şi la nemulţumirea locuitorilor din zonă afectaţi de ridicarea acestui cartier. În cele din urmă persoanele afectate de construcţiile ROVIMET şi-au căutat dreptatea în instanţă pentru că nimeni din instituţiile cărora li s-a cerut ajutorul nu a avut curajul să dispună sistarea lucrărilor de construire. Se părea că şi de această dată Crinu Popescu avea cale liberă să finalizeze o afacere suspectă.

O hotărâre judecătorească firească

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a pronunţat miercuri, 23 octombrie, sentinţa civilă privind dosarul nr.8049/288/2007  precizând : „Dispune sistarea lucrărilor de construire pe care le execută pârâta pe terenul situat în Râmnicu Vâlcea, strada Muzeului, nr. 79, judeţul Vâlcea până la soluţionarea dosarului 4059/90/207 al Tribunalului Vâlcea. SC ROVIMET va trebui să achite şi suma de 3000 lei drept cheltuieli de judecată. Sentinţa este executorie de îndată şi fără somaţie” . Executând uneori lucrări în timpul nopţii, folosind ca drum de acces albia unui pârâu ce a obturat-o provizoriu, societatea ROVIMET a reuşit să modifice aspectul zonei. În sens negativ.

Bătaie de joc şi dispreţ faţă de lege

Joi, 25 octombrie, la ora prânzului, am vizitat şantierul firmei Rovimet. Pozele pe care le-am făcut şi înregistrările video demonstrează că aici era o activitate febrilă cu toate că sentinţa emisă cu o zi înainte interzicea continuarea lucrărilor. Vineri, 26 octombrie, am fost prezenţi atunci când executorul judecătoresc, însoţit de cinci poliţişti, a prezentat sentinţa executorie dirigintelui de şantier, precum şi unuia din asociaţii firmei, Marin Giura. Executorul judecătoresc a cerut inginerului prezent pe şantier să ia la cunoştinţă şi să semneze că trebuie să oprească lucrările. În cazul nerespectării deciziei instanţei, cei reclamaţi sunt pasibili de închisoare, fapta fiind încadrată drept faptă penală. Ceea ce este aberant este consemnat în procesul verbal întocmit la faţa locului. Şi anume: „…la faţa locului s-a prezentat directorul general al SC Rovimet, Giura Marin, care ne declară că nu va sista lucrările, motivând că există un consiliu director căruia trebuie să se supună. La solicitarea noastră de a înceta lucrările, acesta a refuzat categoric să se conformeze.“ Deci o hotărâre judecătorească este luată în râs şi comentată. Însă aberaţiile continu. Deşi se consemnează la un moment dat că „…domnul director general ne declară că nu are momentan obiecţiuni de formulat (la aceasta ora, 13,42)”, mai jos scrie: „…dir gen Giura Marin refuză să semneze procesul verbal, semnând şi scriind doar obiecţiunile de mai jos. Nu cunosc sentinţa civila 5367/2007 a Jud Rm Vâlcea.”  Oricum, şeful de şantier, Dumitrache Nicolae, a semnat procesul verbal. Pentru cititori amintim faptul că încă de la începutul demarării construcţiei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a demarat cercetări privind situaţia eliberării de către Primăria Bujoreni a mai multor documente oficiale pentru demararea acestor construcţii, în condiţiile în care pentru cele peste 20 de apartamente nu există în prezent locuri de parcare suficiente, nu există distanţa necesară între tronsoane în caz de incendiu şi mai ales nu există un racord la canalizare. Vă imaginaţi o soluţie tehnică cu fosă septică la atâtea apartamente. Ca să nu mai vorbim despre situaţia neclară cu acel contract de vânzare-cumpărare a terenului, contestat şi el.

Urmează arestarea

În mod firesc ar trebui ca organele judiciare să ţină cont de reclamaţiile privind încălcarea unei hotărâri judecătoreşti, încălcare care a continuat şi în ziua de sâmbătă. Cei vinovaţi ar trebui arestaţi , cercetaţi şi trimişi în judecată pentru că şefii ROVIMET au intrat deja în zona penalului. Dealtfel Inspectoratul Judeţean de Poliţie ne-a remis recent un răspuns în care precizează că la „Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea există un dosar penal ( DP 4151/P/2007) în care se efectuează cercetări faţă de numiţii Roşu Alexandru, primar în Bujoreni, şi Popescu Constantin, patron Rovimet sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de articolul 246 Cod Penal “.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe