Vrea să-şi mărite fata cu unchiul

luni, 8 octombrie 2007

 Vrea să-şi mărite fata cu unchiul

În anul 2007, în judeţul Vâlcea au existat două cazuri de incest care au bulversat întreaga opinie publică. La Ioneşti, o fetiţă de 12 ani, în clasa a VI-a,  a rămas gravidă şi apoi a născut un băieţel, tatăl fiind nimeni altul decât fratele mamei copilei. Bărbatul este acum în puşcărie, dar a introdus divorţ de soţia sa, cu care era trei copii şi vrea să se căsătorească cu nepoata. Al doilea caz de incest a avut loc in comuna Fârtăţeşti, unde o elevă de clasa a VIII-a a născut, după ce a avut relaţii cu fratele ei de 19 ani. În acest caz, nu s-a făcut testul de paternitate, iar dosarul este în... expectativă, pentru că se aşteaptă expertiza neuropsihiatrică a celor doi tineri deveniţi părinţi în urma unei relaţii împotriva firii.
Violeta M. provine dintr-o familie extrem de săracă din comuna Ioneşti-Vâlcea. Casa este una gata să se prăbuşească în orice moment, iar cei doi capi ai familiei lucrau ocazional, la diverşi localnici din sat. Cei doi copii, Violeta şi fratele ei, mai mic cu câţiva ani, erau lăsaţi în voia sorţii şi aşa se explică cum de a ajuns ca fetiţa, elevă în clasa a VI-a să doarmă la unchiul ei, Cristian T., fratele mamei Violetei, a cărui casă se află la 500 metri mai încolo. Şi aici sărăcia era una pe măsură, familia având alţi trei plozi. Cu toţii, inclusiv cu nepoata care venea şi îi vizita ori de câte ori părinţii erau plecaţi de acasă, dormeau de-a curmezişul, într-un singur pat. Când copila de doar 12 a rămas gravidă, satul a început să vuiască de la un capăt la altul. Inclusiv soţia lui Cristian a dat sfoară de nenorocire, la Primăria Ioneşti, dar lucrurile nu s-au oprit aici. Când Violeta a născut un bebeluş, poliţiştii i-au făcut testul ADN unchiului copilei, iar rezultatul a fost unul ştiut de toată lumea. Cristian T., unchiul fetiţei de clasa a VI-a era tatăl minorei. Bărbatul a fost arestat şi condamnat la trei ani şi jumătate pedeapsă cu închisoarea, acum acesta fiind “cazat” la Penitenciarul Colibaşi.

Unchiul divorţează de soţie să se căsătorească cu nepoata

Violeta a fost internată împreună cu băieţelul ei la Centrul Maternal din Râmnicu Vâlcea. Asistentul social al centrului, Gabriela Onică ne-a spus: “Cu puţin timp în urmă Violeta M. a dispărut din centru împreună cu băieţelul. A venit mama ei într-o duminică după amiază şi i-a luat, fără niciun act”. Întoarsă în familie, mamei Violetei i-a încolţit un gând murdar. Să-şi căsătorească fata cu fratele ei, aflat acum în puşcărie, cu care are un băieţel. “Am aflat de la tatăl Violetei că mama şi-a luat fiica şi au mers la Penitenciarul Colibaşi unde l-au vizitat de Cristian T. Acesta a intentat divorţ faţă de soţia sa, cu gândul că, liber de obligaţii familiare se va căsătorii cu nepoata sa, cu care are un copil. Oricum, nu se va întâmpla niciodată acest lucru pentru că legea interzice. Pe băieţelul Violetei noi îl avem sub supraveghere şi îl vizităm săptămânal la domiciliu”, ne-a spus Mihalea Olărescu, asistentul social la Primăriei Ioneşti.

Soră-frate, fără test de paternitate

La Fârtăţeşti, în luna iulie, o elevă de clasa a VIII-a, Cristina M., de 16 ani, a născut în urma unei relaţii cu fratele ei, Adrian, un băieţel. În prezent, şi mama şi băieţelul sunt internaţi în Centrul Maternal din Râmnicu Vâlcea. Fraţii Cristina şi Adrian trăiesc într-o sărăcie lucie. Părinţii celor doi nu sunt căsătoriţi legal, dar convieţuiesc de 20 de ani sub acelaşi acoperiş. Tatăl lucrează ocazional, pe şantiere, prin diverse zone din ţară, iar mama este casnică. Diana A. (42 ani) ne-a spus despre copii ei. “Cristinei, fetei mele, nu prea i-a plăcut cartea şi nici lui Adrian. Ei nici măcar nu ştiu bine să scrie şi să citească. Cred că fata mea a rămas gravidă când eu am fost internată la Spitalul din Vâlcea, cu inima. Pentru ce a făcut să fie pedepsit”, a afirmat mama celor doi fraţi. O altă soră, Denisa, a spus că i-a surprins pe cei doi făcând sex în dormitor. Cristina M. se află şi acum internată în Centrul Maternal şi greu de crezut că se va găsi cineva care să ia în plasament un copil rezultat dintr-o relaţie incestuoasă. Adrian, care lucrează ca cioban undeva într-un sat apropiat, la Roşiile, se află în libertate. “Decamdată dosarul este la noi la Poliţia din Fârtăţeşti. Aşteptăm rezultatele expertizei neuropsihiatrice a celor doi fraţi, iar apoi, în funcţie de decizia Parchetului Bălceşti se va dispune sau nu testul de paternitate. Este un test foarte scump şi urmează să vedem dacă se va  dispune sau nu”, ne-a sus şeful postului de poliţie Fârtăţeşti. Soarta copiilor rezultaţi din incest rămâne una extrem de sensibilă.
Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe