Demascarea unui afacerist fără scrupule

miercuri, 12 septembrie 2007

 Operaţiunea Crinul (IV)

Demascarea unui afacerist fără scrupule

Am dezvăluit în ediţiile trecute câteva din recentele contravenţii şi ilegalităţi comise de controversatul Constantin (Crinu) Popescu şi cei pe care i-a păcălit să-l ajute în ridicarea ilegală a unui minicartier în comuna Bujoreni, în imediata apropiere a Râmnicului. Vom continua acest serial ridicând masca de pe faţa unui nativ în Scorpion care a dezvoltat la maxim caracteristicile negative ale unei zodii de altfel extrem de reprezentativă prin oameni cinstiţi. Revoluţia l-a prins pe Crinu într-o poziţie de om simplu, cu salariu mic şi fără funcţii. Fără rude care să-l sprijine, fără moşteniri fabuloase, fără studii superioare, acest om a prosperat an de an prin ingeniozitatea de a găsi victime pentru fel de fel de ţepe clădite cu atenţie şi premeditate.

Fără lege, fără milă

Pare o lozincă după care îşi ghidează acţiunile patronul firmei Rovimet. Societatea sa funcţionează într-un sediu modern în care, pe lângă câţiva oameni de casă plătiţi bine pentru a-l consulta în operaţiuni la limita legii, lucrează mai multe amărâte (croitorese) exploatate pe salarii extrem de mici. Sediul este ipotecat pentru nu ştiu câte credite. Extrem de snob şi ahtiat după imagine, Crinu a  cheltuit mult pentru maşini de lux (acum conduce un Porsche Cayenne Turbo care i-a înlocuit vechiul Volvo XC 90 de lux, iar pentru soţia sa a comandat recent ultimul Jaguar), excursii în străinătate, băuturi fine (şampanie Dom Perignon, bere nefiltrată), mese prin restaurante de lux, servicii ale unor dame de companie cu tarife mai mari de 200 de euro/ora. Dar nu acestea sunt motivele principale pentru care omul se apropie acum de faliment şi de pedeapsa instanţelor. În toate există un echilibru, iar în viaţă totul se plăteşte. Crinu trebuie să dea socoteală pentru victimele sale. Vom dezvolta în ediţiile viitoare mai multe cazuri pe care acum doar le trecem în revistă:
Un fost asociat al său a plecat din firmă. A fost obligat să plece deoarece Crinu i-a înscenat un viol folosind una dintre „fetiţele” sale. Apoi l-a şantajat. Mai multe surse ne-au confirmat bănuiala că, iubitor al sexului frumos, Crinu şi-a făcut o mică echipă de fete pe care le plasează, atunci când are  ocazia, în paturile unor politicieni şi oameni de afaceri. Operaţiunile sunt uvertura altora şi mai ordinare.
Un om de afaceri din Germania a făcut infarct şi a decedat după ce firma Rovimet i-a păpat 80.000 de euro fără a-i definitiva casa din Călimăneşti.
Petre Buzincu, patronul cunoscutei firme Colect Metal din Iaşi, a fost înţepat printr-o afacere tipică pentru Crinu. Moldoveanul a cerut instanţelor falimentul societăţii Rovimet şi nu ar fi exclus să aibă câştig de cauză.
Banca Transilvania riscă să cumpere de la Crinu o casă care se va dovedi un sediu impropriu pentru o instituţie bancară. Noi am avertizat deja conducerea centrală a Băncii din Cluj, căreia i-am trimis o documentaţie detaliată prin poştă.
Viceprimarul Râmnicului, Constantin Monceanu, a fost ameninţat de mai multe ori de Crinu, care dorea ca acesta să-i elibereze ilegal o autorizaţie de construcţie. Vicele liberal s-a trezit chiar cu plângere penală pe motiv că a refuzat încălcarea legii. Totul se întâmplă în perioada în care vicele Dicu şi primarul Gutău erau încarceraţi tot din cauza lui Crinu Popescu şi a ambiţiei deşarte a unor procurori.
Horaţiu Comănescu, administratorul societăţii comerciale Etap, a fost escrocat cu 5 miliarde de lei de Crinu, care a premeditat o operaţiune ordinară (întreaga poveste am relatat-o în urmă cu o săptămână).
Mai mulţi politicieni şi oameni de afaceri au fost şantajaţi ori s-a încercat şantajarea lor de către Crinu. Aceştia vor depune mărturie  în cazul în care acest individ fără credinţă va avea tupeul să ne cheme în instanţă, loc unde oricum ne vom întâlni, pentru că…

Hoţul strigă hoţii

Crinu Popescu a acuzat marţi, într-un interviu subţire dintr-un cotidian, mai multe redacţii din Vâlcea. De fapt, a încercat să arunce cu noroi exact în presa locală care contează şi care a scris despre măgăriile sale de la Bujoreni. Pe noi ne-a acuzat că i-am fi cerut 100 de milioane pentru a nu scrie nimic. Nimeni din Vâlcea nu ar fi nebun să-i ceară bani lui Crinu, care a devenit arhicunoscut după delaţiunea sa de anul trecut. De fapt, nici nu aveam cum să cerem bani de la un astfel de specimen şi eram siguri că noi, dar şi majoritatea gazetarilor vâlceni cunoaştem adevărata situaţie financiară de acum a lui Crinu Popescu. După ce pe acesta au ajuns să-l cunoască vâlcenii, oamenii de afaceri l-au ocolit sistematic. Minicartierul din Bujoreni se face cu greu în regie proprie tocmai pentru că firmele serioase nu mai vor să facă afaceri cu un om compromis. Probabil, în caz de finalizare, apartamentele respective nu se vor putea vinde din lipsă de clienţi, pentru că nimeni nu vrea să arunce 79 de mii de euro pe o locuinţă cu probleme. Crinu ne-a chemat de câteva ori să încheiem un contract de publicitate, însă am refuzat şi din cauza caracterului său, dar şi datorită faptului că o firmă serioasă nu deformează adevărul în media. Cu atât mai puţin pentru câteva sute de lei lunar. Mai gravă pare acuzarea de şantajabili adusă celor de la „Curierul de Vâlcea” despre care Crinu, posesor al unui certificat  de bolnav psihic (vezi facsimil), a declarat că-l atacă pentru că au fost şantajaţi de primarul Mircia Gutău(!) Ne întrebăm cum de mai are permis de conducere şi, culmea, permis port armă un om cu grave probleme psihice.

Încolţit de propriile greşeli

Turbat din cauza dezvăluirilor din presă care au declanşat un lanţ de controale ale autorităţilor, pârât în mai multe procese pe care nu le-ar putea câştiga decât cu bani grei, fără capital în firma sa, părăsit de unii dintre cei mai buni salariaţi pe care i-a avut, Crinu Popescu face declaraţii pompoase şi aduce acuze în puţinele publicaţii care acceptă să-l mai găzduiască. Omul are probleme mari, după cum dovedesc datoriile la utilităţi pe care le are în apartamentul din zona centrală (unele surse ne-au declarat că ar fi vândut deja locuinţa). Pe marginea lacului Căcăcioasa din Ostroveni (ce denumire bună pentru Crinu!), afaceristul s-a baricadat într-o casă de prost gust (o adevărată fortăreaţă cu sisteme de alarmă, instalaţie de iluminat pe timp de noapte şi dulăi). Vom ancheta jurnalistic modul în care şi-a ridicat această monstruozitate, pentru că deţinem informaţii că ar fi solicitat şi obţinut autorizaţia de construcţie după ce imobilul fusese deja construit.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe