Brezoiul, oraşul terorizat de o bandă de proxeneţi

duminică, 9 septembrie 2007

 Brezoiul, oraşul terorizat de o bandă de proxeneţi

Aşezat pe Valea Lotrului, la doar câţiva kilometri distanţă de o altă Vale, cea a Oltului, oraşul Brezoi din judeţul Vâlcea are deja o anume reputaţie. Aici îşi au fieful “păsările de noapte”, fetele care-şi etalează nurii în cabinele tirurilor turceşti sau prin parcările celui mai “lung bordel”, Valea Oltului. Deşi la prima vedere fătucele par “soliste” în sensul că nu se află sub protecţia cuiva, în realitate, proxeneţii din umbră sunt cei fac jocurile. Deşi activitatea “peştilor” este greu de probat, locuitorii din Brezoi dau semne că spiritele s-au încins în urbea lor. În urmă cu câteva zile disputa dintre tinerii din oraş şi cei “venetici” s-a mutat în plină stradă, grupările etalându-şi supremaţia şi recurgând la lovituri cu lanţuri, bâte de basebal, lovituri cu pietre şi de ce nu, de uluci din gard.

Duminică după amiază, în jurul orei 17,45, locuitorii din Brezoi au asistat la un război de guerilă ce a avut loc în plin centrul urbei, două grupuri de tineri luându-se la harţă. Pe de o parte a baricadei au fost câţiva localnici, iar de cealaltă, câţiva “venetici” veniţi din Orşova şi care s-au aşezat în oraş, trăind din plasarea de fete pe Valea Oltului. “Sigur poliţia nu vă va spune că sunt proxeneţi, dar cei care s-au bătut îi puteţi vedea zilnic în parcarea de la Gura Lotrului. Trimit fete la produs, dar nimeni nu le face nimic. Eu am fost plecată în Austria şi dacă acolo cineva îţi da o palmă păi făcea puşcărie la greu. Aici se bat sub ochii noştri şi... nicio măsură. Ba mai mult, prostituatele primesc amenzi cu ghiontura, dar nu plătesc niciuna dintre ele, aşa că îşi continuă nestingherite activitatea"” ne-a spus administratorul unui local care a ţinut morţiş să nu-i dăm numele şi nici să o fotografiem.

Beligeranţii se bat cu ulucile Direcţiei Sanitar Veterinare

Primarul oraşului Brezoi, Elena Corotki are şi alte argumente împotriva “intruşilor”. “Au venit de un an aici, oficial nu au nicio slujbă, niciun venit, dar au închiriat apartamente în care locuiesc fie cu tipele pe care le plasează, fie cu concubinele. Vecinii dar şi brezoienii, în general, sunt revoltaţi, că vin nopţile târziu, pun muzica tare iar doamnele, nici n-au învăţat poate unde este ghena de gunoi, pentru că aruncă resturile de la fereastra blocului. Au tupeu în ele fetele şi nu se sinchisesc să coboare din apartament. Eu am cerut Poliţiei Brezoi să-mi trimită o situaţie centralizată cu apartamentele unde locuiesc aceşti indivizi şi să vedem dacă au contracte de închiriere sau nu, dacă plătesc atât ei cât şi proprietarii taxe către consiliul local. Mai mult decât atât, pentru că în imediata vecinătate a Primăriei Brezoi îşi are sediu Direcţia Sanitar Veterinară, noi le-am pus în vedere să-şi construiască un gard din beton, care să se încadreze cu arhitectura din zonă, pentru că ori de câte ori au loc bătăi, “beligeranţii” rup scândurile de ulucă din gard şi le folosesc ca unelte de atac sau apărare”, ne-a spus edilul oraşului.

Brezoieni aliaţi ai „veneticilor”

În gaşca “veneticilor” s-au infiltrat şi vreo doi brezoieni. Despre unul dintre ei, participant şi el la “războiul de stradă” de duminică, un localnic spunea: “ăştia sunt vreo şase fraţi, dar ăsta Tibi, de care vă vorbesc, este o hahaleră. A ajuns vecin cu noi pentru că a fostul proprietar, Nemeş, a pierdut apartamentul la poker. Pentru că are de plătit amenzi cu ghiontura, apartamentul l-a trecut pe numele sori lui. El care nu are niciun venit îşi permite şofer angajat. În afară de proxenetism, mai sunt unii care se ocupă cu infracţiuni pe Internet. Păi şi doamna primar a avut un apartament închiriat la nişte indivizi dubioşi, care mai apoi şi-au mutat locaţia cu un apartament mai sus. Au venit mascaţi, i-au luat că erau hackeri dar a doua zi le-au dat drumul că n-au găsit nimic”, spune Mihai Gheorghe.

Proxeneţii-neproxeneţi, oameni prosperi ai urbei

La Poliţia din Brezoi, insp. Pătru Ghiţă spune că nu a putut să probeze activitatea infracţională ca proxeneţi, a celor implicaţi în scandal. “Bătaia a avut loc între fraţii Dumitru (24 ani) şi Mihai Nichescu (26 ani), Iulian (20 ani) şi Romeo Grigore (31 ani), toţi din Orşova-Mehedinţi la care s-au alăturat localnicii Vasile Venus Cristea (22 ani) şi Daniel Vâlcu (20 ani), pe de o parte şi alţi şase tineri din oraşul Brezoi. Cu o zi înainte, la o discotecă a avut loc un mic conflict, în care s-ar părea că unul dintre fraţii Nichescu a ieşit un pic şifonat, de partea cealaltă fiind Valentin Raduică şi Claudiu Sivescu. S-ar părea că şi-au schimbat câţiva pumni, că unul l-a călcat pe altul pe picior şi au fost ceva îmbrânceli. Bătaia din centrul oraşului a durat două-trei minute şi au fost câteva persoane rănite, care au avut între 7 şi 8 zile îngrijiri medicale. Noi vom trimite situaţia cerută la Primăria oraşului, dar verificarea activităţii de proxenetism este una foarte dificilă. Numai dacă vreuna dintre fete ar vrea să vorbească, că-n rest, fetele pe care le amendăm de zeci de ori pe Valea Oltului nu spun niciodată că s-ar afla cineva în spatele lor”, spune poliţistul. Plimbându-se în maşini străine, prosperi, proxeneţii-neproxeneţi fac legea la Brezoi.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe