Crinu Popescu şi-a escrocat un prieten cu 5 miliarde de lei

miercuri, 5 septembrie 2007

 Operaţiunea Crinul (II)

Crinu Popescu şi-a escrocat un prieten cu 5 miliarde de lei

Aşa cum am promis în ediţia trecută continuăm să prezentăm din operaţiunile „economice” întreprinse de Constantin (Crinu) Popescu, patronul societăţii ROVIMET, cel care a intrat din nou în atenţia presei locale după suita de ilegalităţi comise în Bujoreni, luna trecută, comună unde construieşte ilegal un minicartier.

O ţeapă de aproape trei miliarde de lei

În urmă cu doi ani, în vara lui 2005, Crinu Popescu s-a gândit să facă rost de o sumă importantă de bani păcălind fără ruşine un  respectabil om de afaceri vâlcean. Horaţiu Comănescu, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Iulian Comănescu, a căzut victimă unei escrocherii premeditate. În curte la Rovimet domnul Popescu avea nişte robineţi. Industriali. Din titan. Care pe piaţă ar fi valorat mult ( deşi îi puteau folosi 2-3 întreprinderi maxim) dacă ar fi fost în stare bună de funcţionare. Crinu ştia că nu sunt altfel i-ar fi vândut de mult direct celor interesaţi. Horaţiu Comănescu a fost păcălit să intermedieze afacerea. I s-a spus că robineţii sunt buni şi că vor fi însoţiţi de avize de calitate.  Ne folosim în continuare şi de declaraţii a lui Horaţiu Comănescu aflate în sertarele redacţiei noastre de aproape doi ani : „În data de 23. 06 .2005, între SC ROVIMET SA, reprezentată de directorul general Constantin Popescu, şi SC ETAP GRUP SRL, reprezentată de administratorul Horaţiu Comănescu, s-a încheiat contractul de vânzare cumpărare numărul 3885 din 23 06 2005 pentru 120 bucăţi robineţi titan - 60 bucăţi DN 50 PN 16 şi 60 bucăţi DN100PN16 . În contract se stipulează clar: „mărfurile vor fi livrate însoţite de buletine de analiză, urmând să fie verificate de o societate specializată, iar eventualele deficienţe calitative vor fi remediate de vânzător prin înlocuirea robineţilor care nu corespund calitativ”.  Uns cu toate alifiile Popescu beneficiind şi de încrederea lui Comănescu junior, care nu se aştepta la o ţeapă, cere un bilet la ordin avalizat pentru a avea chipurile o garanţie a încasării banilor în cazul în care robineţii se vând repede.   În calitate de administrator al SC ETAP SRL, Horaţiu Comănescu  a emis în data de 26 august 2005 un bilet la ordin la Banca Comercială Română pe Sc Etap SRL, cu scadenţa la 20 octombrie 2005, cu valoarea de 2,7 miliarde lei (vechi). În data de 21 octombrie 2005, reprezentanţii Sc Rovimet SA  au încercat să încaseze biletul care nu avea acoperire în bancă. Dar nu avea acoperire tocmai pentru că Rovimet dăduse o ţeapă ordinară, marca Crinu, tânărului om de afaceri care cu siguranţă nu va uita toată viaţa ce poţi păţi dacă ai încredere în oameni fără caracter.

Hoţul strigă hoţii

Apelând la mass media , pe care a păcălit-o şi atunci, Popescu, prin oamenii săi de casă , a reclamat că a fost păcălit şi a cerut executarea lui Comănescu încercând să obţină, prin instanţă, posesia unei frumoase case.
Horaţiu Comănescu: „Biletul la ordin l-am emis ca urmare a solicitării SC ROVIMET SA, cu promisiunea că nu va face uz de el decât în cazul în care aş valorifica marfa şi nu aş proceda la plata acesteia imediat. De altfel, în condiţiile în care marfa era corespunzătoare şi o puteam livra în termenul solicitat de clientul meu, totul s-ar fi derulat normal. Pentru a vinde robineţii trebuia să am o dovadă a calităţii robineţilor. În acest scop, am apelat, în data de 27.06.2005, la o firmă specializată în verificări. Răspunsul primit este următorul: «robineţii… nu corespund din punct de vedere calitativ. Din verificările executate a rezultat faptul că la toţi robineţii garniturile de etanşare sunt deteriorate, de asemenea, s-a constatat electrificarea scaunului de etanşare a robinetului, deficienţe ce nu pot fi remediate în atelierul nostru şi din acest motiv nu putem garanta folosirea acestora în medii umede şi corozive»”. Crinu a solicitat juriştilor săi să obţină sechestru pe bunurile familiei Comănescu, a dispărut şi a refuzat să negocieze cu tânărul său partener. În fond îi reuşise o ţeapă premeditată. O păcăleală de aproape 3 miliarde de lei.

Comportament de jigodie

„Am mai apelat la încă o societate specializată pentru verificarea robineţilor, de la care am primit următorul răspuns: «robineţii nu corespund calitativ şi trebuie remediaţi la o firmă specializată sau o firmă producătoare”. Din punct de vedere juridic, mă aflam în prezenţa unei vânzări sub condiţie, deoarece vânzătorul nu şi-a îndeplinit obligaţia contractuală. Cum vânzarea nu era perfectă, nici obligaţia mea de plată nu mai subzista.»“ spune victima lui Crinu. Acesta ştia toate astea şi, cu un comportament nedemn de un om de afaceri respectabil, minte cu neruşinare pentru a se justifica. „ Având în vedere relaţiile de prietenie dintre mine şi Constantin Popescu, directorul general al SC ROVIMET SA, am încercat  să rezolv pe cale amiabilă acest litigiu, dar, cu toate insistenţele mele, nu am reuşit. În prezenţa întregii conduceri a firmei sale Popescu mi-a spus că «a vândut acţiunile unei persoane din Bucureşti şi că soluţionarea litigiului nu mai depinde de el»”. ( Horaţiu Comănescu)

    Reamintim că printr-o notificare  SC. ETAP SRL a solicitat  SC ROVIMET SA  înlocuirea robineţilor, conform clauzei contractuale deoarece nu sunt corespunzători din punct de vedere calitativ. În loc să răspundă solicitării legitime, conducerea SC ROVIMET SA comunică, printr-o notificare, că mărfurile au fost însoţite de buletine de analiza, buletine de analiză efectuate în 12.12.2003, care  informau cu privire la componenţa chimică a pieselor (aşa cum dealtfel a  specificat şi în oferta de vânzare adresată) şi nu la calitatea acestora. Probabil la ordinul lui Crinu fostul director general executiv al ROVIMET, Toma Florin, ameninţa că va face plângere penală pentru înşelăciune  şi va înştiinţa presa locală şi centrală. În urma acestei escrocherii premeditate Crinu Popescu a obţinut în cele din urma 5 miliarde pe nişte robineţi rebuturi de la Horaţiu Comănescu. Pentru ca primul ordin de plată avalizat fusese pentru 5 miliarde. El a fost achitat fracţionat în urma presiunilor lui Crinu până la scandalul declanşat în toamna lui 2005 când probabil Horaţiu nu mai avea încă 2,7 miliarde. Orice om cu credinţă în Dumnezeu nu ar mai putea dormi după ce şi-a escrocat un prieten în asemenea hal. Dar Crinu a dormit bine mersi noaptea şi ziua a pus la cale noi şi noi atacuri. Alături de primarul Râmnicului mai mulţi politicieni şi oameni de afaceri din Vâlcea, dar nu numai din judeţul nostru, au căzut victime acestui ins lipsit de scrupule. Viceprimarul Contantin Monceanu, fost prieten în adolescenţă a monstrului, a fost reclamat penal anul trecut de acesta fără a avea nici o vină. Familia Bojan este terorizată de construcţiile la limita legii din Bujoreni ale Rovimetului, patronul societăţii comerciale Sarcom SRL a fost şi el victima a lui Crinu Popescu. Lista este lungă şi o vom detalia în ediţiile următoare.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe