Şpârle şi Şopârle

miercuri, 15 august 2007

Şpârle şi Şopârle

 

• În weekend va avea loc o nouă mascaradă din ciclul cupă de pescuit în apele bălţilor luate moca de un afacerist veros. Vasalul pădurar a pregătit şi de această dată slab competiţia în care unii încearcă să facă pe pescarii doar doar o primi ceva firimituri de la cel învăţat să pescuiască în apele tulburi ale tranziţiei. Expresia „peştele de la cap se împute” este valabilă şi de această dată numai că pe bălţile din Tătărani vor poposi mai multe capete. Distracţie plăcută tovarăşi şi atenţie să nu vă rămână un os de peşte în gât. Ciolanele le-aţi ros cu oase cu tot!

 

• Mai mulţi cititori care au avut nevoie de autoturisme şi au apelat la societăţi care închiriază maşini ne-au atras atenţia asupra unui fapt. Aceste societăţi folosesc de multe ori maşini uzate. Poţi avea surpriza să semnezi un contract de închiriere şi apoi să fi nevoit să suporţi contravaloarea unei reparaţii extrem de scumpe pentru că autoturismul era uzat, piesele nu au fost schimbate, uleiul era ars şi trebuia schimbat demult. Dacă scapi de asemenea belele nu vei scăpa cu siguranţă de …ţeapa cu combustibil. Vei observa că pentru un drum de 100 de km trebuie să introduci la predarea maşinii vreo 30 de litri. Aşa că dacă închiriezi o maşină cu 100 de lei pe zi în final vei avea de plătit minim 300. Cunoaştem cazuri care au plătit şi 2000 de lei.

 

• O mutare extrem de proastă este cea în care unii încearcă să se dea mari apărând la emisiunea „ Mutare decisivă”. Un fel de umplutură tv a unui post local în care realizatorul pare mai mult pe din afara subiectelor, somnoros, obosit şi …prea amabil cu invitaţii. Iar invitaţii se străduiesc să pară documentaţi şi inteligenţi şi fac eforturi de parcă i-ar urmării câteva mii de telespectatori şi nu cel mult 100. La aşa „ profesionişti” aşa rating!

 

• Derbedeul sexagenar a fost declarat persoana non grata de trei primari. Dacă cretinoidul insistă cu atacarea nemeritată a unui demnitar care chiar a făcut ceva în viaţă şi pentru judeţ este posibil ca 28 de primari minim să-l pună pe lista neagră. Ceea ce nu ar fi rău pentru că oricum tipul acesta nu a ajutat nici o administraţie locală. Din contră a aruncat doar cu noroi în cei care au muncit. Leprele şi securiştii nu ies niciodată la pensie. Noroc doar că nimeni nu este nemuritor!

 

• Una dintre firmele de investigaţii din Vâlcea a primit recent comanda de a verifica dacă, numele de cod Codruţ, Valentin şi Cicero au fost folosite în perioada ceauşistă de colaboratori ai Securităţii. O parte din presa locală deţine fragmente ale „turnătoriilor“ celor trei care, de fapt, ar putea fi doar doi. Faţa bisericească suspectată avea cel puţin trei pseudonime, iar marele grangure fost primar era... apropiat mamei lui Valentin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe