Românilor omorâţi în Italia de un şofer drogat le-a murit fiul electrocutat

luni, 13 august 2007

 Românilor omorâţi în Italia de un şofer drogat le-a murit fiul electrocutat

Drama soţilor Duţă, românii omorâţi miercuri pe o trecere de pietoni din Veneţia-Italia de o femeie aflată sub influenţa drogurilor, este una teribilă. De fel din Râmnicu Vâlcea, oamenii plecaseră într-o excursie în străinătate, femeia fiind la prima sa ieşiră din ţară. Soţii George şi Maria Duţă au avut o viaţă extrem de zbuciumată. În urmă cu şase ani, fiul lor Adrian, de 19 ani, a murit electrocutat în baie, de boilerul de la domiciliu. De atunci oamenii au devenit şi mai credincioşi, întorcându-şi faţa către Dumnezeu. Din familia Duţă a mai rămas un singur membru, Cristian, un tânăr de 21 de ani, student la o facultate vâlceană.
Marţi, 7 august, soţii George şi Mariana Duţă, de 47 respectiv 45 de ani, din Râmnicu Vâlcea, abia ieşiseră din “Hotel Park Venezia” şi vroiau să ajungă să-şi cumpere o îngheţată, când pe o trecere de pietoni au fost spulberaţi de un autoturism marca Suzuki Baleno, la volanul căruia se afla italianca Paola Castegnaro (44 ani), din Fiesso d’Artico-Veneţia. Italianca i-a spulberat pe cei doi de pe trecere, dar a oprit la 50 de metri mai încolo de locul accidentului. Italianca a coborât din maşină şi a început să jignească persoanele care se strânseseră în jur. Paola a fost săltată de carabinierii italieni. La sosirea medicilor de pe Ambulanţă, nu s-a mai putut constatat decât moartea instantanee a lui Geroge Duţă, iar soţia a decedat în timp ce era dusă la spital. Şoferiţei italiene i s-a făcut un test de alcool, dar acesta a ieşit negativ. Ulterior, în urma analizelor s-a stabilit că femeia aflată la volan consumase droguri. Fiind foarte agitată, conducătoarea auto a fost internată într-un spital, unde a stat sub paza carabinierilor vreme de o noapte, după care a fost arestată, fiind introdusă într-o închisoare pentru femei, din Veneţia, acuzată pentru omor din culpă. Soţii Duţă veniseră să viziteze Italia într-o excursie organizată, din grup făcând parte şi fratele femeii decedate.

Finul soţilor Duţă a impus legea tăcerii

Mariana Duţă, femeia care şi-a pierdut viaţa în teribilul accident, este vâlceancă de origine. A lucrat, pe vremuri, la societatea “Vilmar” la serviciul Controlul Tehnic de Calitate, dar după căsătorie şi-a făcut propria afacere. Şi-a deschis un magazin la ieşirea din Râmnicu Vâlcea, către Olăneşti,  unde vindea de la produse alimentare, la electrocasnice, cosmetice şi alte bunuri de larg consum. Soţul femeii, inginer de profesie, nu este de fel de prin părţile locului. A avut o firmă de construcţii, în Bucureşti, foarte prosperă, iar la Râmnicu Vâlcea, unde şi-au construit şi o casă, vecinii vorbeau la superlativ despre familia Duţă. Dorinţa jurnaliştilor de a afla mai multe lucruri despre felul de a fi al celor doi oameni, s-a lovit de încăpăţânarea lui Adrian Pomulescu, una dintre rudele apropiate ale familiei. Deşi am sunat pe numărul de telefon de la firmă, vocea de la capătul firului ne-a răspuns că nu ştie nimic despre cine sunt cei doi soţi Duţă, număr de telefon care apare însă pe site-ul Registrului Comerţului, unde este înregistrată firma. Odată ajunşi în faţa casei şi magazinului, Pomulescu ne-a cerut să le respectăm durerea şi că nu va spune nimic despre naşii săi, morţi în accident. “Nu ştiu nici când îi va aduce, nu vă pot spune nimic, aşa că lăsaţi-ne în pace! Au intervenit asigurările, sunt fel de fel de interese, aşa că nu voi spune nimic”.

După moartea fiului, vâlcenii au devenit şi mai credincioşi

Unul dintre vecini, Marius Erbaşu (38 ani), ne-a vorbit la superlativ despre cei doi oameni care au căzut pradă inconştienţei unei drogate aflată la volanul unei maşini. “Soţii Duţă sunt oameni excepţionali şi nu cred că ar exista cineva care să vorbească altfel despre ei. Au trecut în viaţă prin multe, iar cea mai mare durere a fost când, în urmă cu şase ani, fiul lor Adrian, de 19 ani, a murit electrocutat în baie. A ieşit de sub duş şi când a pus mâna pe boiller a fost electrocutat mortal, trupul fiind găsit de fratele său. De atunci soţii Duţă au devenit şi mai credincioşi. Mergeau la biserică la toate slujbele, au sponsorizat lucrări la lăcaşe de cult din zonă. Durerea pierderii propriului fiu a fost prea mare. În memoria lui Adrian au construit un mormânt din marmură neagră cum nu mai este altul în tot cimitirul. Mariana Duţă este pentru prima oară când a ieşit din ţară şi a avut parte de o tragedie fără margini. Nu fusese niciodată plecată dincolo. De tragedie au fost anunţaţi de fiul unui vecin, care este poliţist la Sibiu. Când Ioana Răzdiaconu, o femeie în vârstă de 80 de ani, mama Marianei, a auzit de ceea ce s-a întâmplat în Italia cu fiica şi ginerele ei, i s-a făcut rău şi a trebuit să fie internată în spital. Din câte am înţeles, trupurile neînsufleţite ale celor doi vor fi aduse în ţară în ziua de sâmbătă”, a spus vecinul. La cimitirul din satul Arhanghel, am încercat să mergem să facem o poză la mormântul lui Adrian, însă acelaşi “fin” care se deplasase între timp la ţintirim, ne-a ameninţat spunând că ne interzice intrarea în cimitir şi că dacă vom mai avea o tentativă de ne a ne apropia,  am primit ameninţări că vom avea de-a face cu el.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe