Şpârle şi Şopârle

joi, 9 august 2007

Şpârle şi Şopârle

• Pe un fost profesor de română l-au ajuns blestemele. A ajuns un rob al alcoolului şi cerşeşte băutura. Mii de cărţi valoroase şi tablouri luate cu japca din casele intelectualilor vâlceni de  subalternii unui chestor ordinar din 1948, tatăl acestui profesor decăzut. Ambii au vândut valori ale culturii române pe sume de nimic dar au şi distrus opere valoroase.

•  Constantin Dumitrăchescu, este numele conspirativ al unui fost securist, fugit din Călimăneşti în Statele Unite în 1956. Am intrat pe firul unor volume interesante confiscate de nişte şmecheri. Dintr-o bibliotecă imensă un volum se află şi în casa marelui „Doru” . Ins galant, cult, afemeiat şi….fost turnător ordinar! Iar Codruţ este numele conspirativ al unui fost colaborator al Securităţii, acum mare demnitar cu orientări social democrate. Ştim totul tovarăşi!

• Gigi Matei este considerat dintr-odată vip în coborâre. Şi tocmai de cei care i-au luat ani de zile banii degeaba. Oare domnul consilier nu se mai întâlneşte  la benzinăria din sudul oraşului cu vasalul numărul unu a lui Petre, cel mai bun ziarist perceptor din judeţ ?

• Pentru că i-am deconspirat datoriile imense adunate la stat şi managementul defectuos Petre Tănăsoaica a făcut spume în redacţia ( din ce în ce mai subţire în ultimul timp) pe care o terorizează . Omul a înnebunit de ciudă şi a dictat un editorial de toată jena în care, indirect, recunoaşte că este dator. Ne-ar bucura să apară în oraş un Heracles. Dar dacă dă acesta drumul  la râuri primul grajd care va fi curăţat de gunoaie va fi cel din Ostroveni, primit moca de la primărie, pentru a-şi face sediu de tipografie ipochimenul acesta lipsit de scrupule.

• Îi anunţăm pe cititorii noştri fideli că le pregătim un colaj interesant în ediţia de luni. „Radiografia unui fariseu sau ipocrizia editorului şef” – va prezenta, unul lângă altul, materiale scrise despre Emilian Frâncu, Aurel Vlădoiu, Traian Sabău, Matei Vintilă, Dumitru Becşenescu, Dumitru Buşe, Ion Câlea şi alţii. Mai rău decât un mercenar, decât o prostituată, decât un migrator politic. Aşa se poate caracteriza semnatarul acestor materiale, un individ fără morală şi fără limite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe