Şpârle şi Şopârle

luni, 6 august 2007

Şpârle şi Şopârle

• Nu cu mult timp în urmă, după un control dirijat, într-o dimineaţă cu soare, un director important din Vâlcea a primit un plic conţinând suma de 500 de lei. Plicul a fost acordat pentru anularea unui proces verbal de constatare.

• Duminică la ora 11.32, doi liberali, unul marcant iar celălalt extrem de dibaci, au avut o întâlnire interesantă în centrul Râmnicului. La întâlnire au venit şi au plecat cu autoturismele proprii. Nişte adversari interni au de ce se teme. Cei doi cunosc foarte bine şahul. Dar cel mai energic ştie şi când se dă un all in. O licitare în jocul de poker extrem de riscantă. Normal este că în politică cine nu riscă nu câştigă.

• Multe beizadele interesante în ultimul timp în clubul exclusivist în care intrarea se face doar pe bază de cartelă de acces. Iar dimineaţă fetiţele minore ce pleacă de aici sunt mai obosite decât vor arăta la prânz croitoresele ce vin la fabrica din apropiere.

• Bătaia cea mai mere nu este dată mereu cu parul. Unul dintre marii derbedei nemernici din Râmnic care s-a remarcat în ultimii ani prin atacurile la adresa unor feţe bisericeşti evalvioase şi asocierea cu alte feţe bisericeşti a căror păcate stau la limita legalităţii  este pe cale să plătească scump viaţa destrăbălată pe care a dus-o în ultimele două decenii. I-am ura însănătoşire dar ştim că din păcate nu se mai poate!

•  Prea Sfinţitul Gherasim, Irineu Slătineanul Arhiereu Vicar al Episcopiei Râmnicului, consilierul bisericesc Matei, Dumitru Şteflea sunt vâlcenii, care vor participa în luna septembrie la sfânta adunare în cadrul căreia va fi ales succesorul Prea Fericitului Patriarh Teoctist. Şi de înţelepciunea concetăţenilor noştri depinde viitorul bisericii strămoşeşti.
• Staţiunea Govora arată de-a dreptul dezolant. Primarul Mateescu nu a făcut mai nimic pentru a scoate din această stare staţiunea, care pe vremuri atrăgea mii de turişti prin frumuseţea peisajului, dar şi spiritul gospodăresc al edililor săi. Acum bate vântul prin staţiune, străzile sunt pline de gropi, iar investitorii ocolesc cu mare grijă oraşul, deoarece administraţia locală nu le oferă nici o facilitate. Doar şmecherii o duc bine aici, după ce au secătuit staţiunea de vlaga financiară şi au devastat hotelurile din zonă. „Ziarul de Vâlcea“ va realiza mai multe articole despre Băile Govora, despre modul în care un grup de potentaţi au dus în sapă de lemn o întreagă staţiune.

• Un tânăr liberal care şi-a dat de curând demisia din mai toate funcţiile de conducere, după ce s-a văzut membru în consiliul de administraţie al unei mari societăţi, care nu-l merită pe ipochimen, a fost văzut zilele trecute într-o avansată stare de ebrietate. Păcat de el, păcat de partid, dar şi mai mare păcat de apropiaţii săi, pe care-i dezamăgeşte în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe