Morţi deranjaţi după 20 de ani pentru ... o palmă de mormânt

luni, 30 iulie 2007

 Vecini certaţi pe locurile de veci:

Morţi deranjaţi după 20 de ani pentru ... o palmă de mormânt

Pentru că se ceartă pe o palmă de pământ din ... cimitir, doi bărbaţi din Băbeni au ajuns să îşi dezgroape morţii pentru a ajunge la o înşelegere. Ion Tărăşilă şi-a dezgropat părinţii, morţi de 25-30 de ani pentru a-i demonstra vecinului său că aceştia sunt îngropaţi acolo unde spunea el. Bărbatul spune că vrea acum să-şi dea şi el vecinul în judecată, după ce a pierdut iniţial procesul pentru locul de veci cu Dumitru Brumaru.

Cimitirul Valea Mare – front de luptă

Lupta între cei doi vecini are drept obiect o palmă de pământ din cimitirul Valea Mare. Ion Tărăşilă, cel care şi-a dezgropat părinţii este cercetat acum penal pentru profanare de morminte, dar este puţin probabil să fie trimis şi în judecată. El este foarte supărat pentru că vecinul său nu îi lasă părinţii „să se odihnească în pace, acolo unde i-am îngropat. Am deshumat-o pe mama în 2001, cu acordul preotului Ion Diţoiu şi al consiliului parohial, să le arăt că este îngropată acolo, dar acum, după ce au început iar scandalurile l-am deshumat şi pe tata, să se vadă că era şi el îngropat acolo, dar nu era sub mama, aşa cum spuneau ei, ci lângă ea, pentru că noi am avut acolo două locuri de vecin, nu unul singur”. Pentru a demonstra întregului sat unde fuseseră aceştia îngropaţi el i-a deshumat de faţă cu mai mulţi localnici. „Tatăl meu, Nicolae N. Tărăşilă a murit în 1977, era născut în 1912, iar în 1985 a murit mama, Maria Tărăşilă, care era născută în 1902. De când i-am înmormântat şi până în anul 2000 nu am avut probleme cu nimeni. În 2000 s-a trezit vecinul meu, Dumitru Brumaru să spună că i-am îngropat în locul lui de veci. În 1976 şi-a îngropat şi el lângă mine o fetiţă care avea 60 de zile, el are acolo doar un loc de veci şi vrea să aibă două, unul lângă altul.” – spune Ion Tărăşilă. Cei doi vecini au ajuns şi la judecată în urma acestui scandal, iar Dumitru Brumaru a avut până la urmă câştig de cauză.

Dosar penal

Dincolo de cearta cu vecinii, Ion Tărăşilă s-a ales şi cu un dosar penal, pentru profanare de morminte. „Un om din localitate a sesizat la poliţie, şi noi am fost nevoiţi să întocmim dosar penal, pentru profanare de morminte. Ne-a sunat chiar adjunctul şefului poliţiei să mergem acolo, la faţa locului, la Parohia Băbeni din Valea Mare. I-am găsit acolo pe Ion Tărăşilă, pe BRumaru şi pe Vasile Giuroiu, unul dintre cei care ajutaseră la deshumare. Săpaseră o groapă în timpul slujbei de la biserică, de 1,60 metri adâncime şi scoseseră osemintele pe margine. Erau şi urmele coşciugului pe acolo. Erau puse de-o parte îmbrăcămintea – un pulover, ciorapi, bocancii, un piaptăn. Nu cred că se va confirma profanarea de morminte, pentru că părinţii lui Tărăşilă sunt morţi de 25-30 de ani, nu se mai pune problema de aşa ceva, iar ei spun că au avut aprobare de la preot. Noi mai trebuie să cerem o hârtie scrisă de la Episcopie, să ni se comunice dacă aveau voie sau nu să-i deshumeze fără nici o altă aprobare, dar cred că nu va fi trimis în instanţă.” – spune şeful Poliţiei Băbeni, comisarul şef Ion Statie. Supărat pe faptul că vecinii nu-i lasă părinţii să se odihnească în pace, Ion Tărăşilă a hotărât că nu vrea să fie îngropat şi el în acelaşi loc. „Eu mi-am luat alt loc de vecin, nu vreau să fiu îngropat tot acolo, acolo să rămână părinţii mei, aşa cum au fost îngropaţi înainte. Acum le-am demonstrat care este adevărul.” – spune hotărât bătrânul.    

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe