La Râmnicu Vâlcea hoţii vor fi supravegheaţi pe străzi cu camere video

luni, 30 iulie 2007

 Premieră în România!

La Râmnicu Vâlcea hoţii vor fi supravegheaţi pe străzi cu camere video

Creşterea criminalităţii stradale a ridicat un serios semnal de alarmă în rândul locuitorilor oraşului Râmnicu Vâlcea. Oamenii vor să circule în siguranţă pe străzi, fără teama că ar putea fi buzunăriţi sau jefuiţi. Pentru a scăpa de această teamă justificată, Râmnicu Vâlcea va fi primul oraş din România unde vor fi instalate, până la sfârşitul anului, camere video în locurile unde hoţii îşi fac veacul.

Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea împreună cu Primăria din localitate au avut o iniţiativă îndrăzneaţă pentru a scăpa de şuţii şi a panacotarii (hoţi de buzunare) care mişună prin oraş. Soluţia a fost aceea de montare a unor camere video, iniţiativa făcând parte dintr-un amplu proiect intitulat “Râmnicu Vâlcea, un oraş european”. Adj. şefului Poliţiei Municipiului, cms. Eugen Neaţă, ne-a spus: “Avem în derulare două proiecte de prevenire a criminalităţii în sistem integrat, unul dintre ele intitulându-se “Râmnicu Vâlcea, oraş european”. Municipiul Râmnicu Vâlcea va fi primul oraş din România unde vom instala un sistem de monitorizare video, în zonele şi locurile cu risc criminogen ridicat. Proiectul care costă 200.000 lei va deveni viabil până la sfârşitul anului, fondurile fiind acordate de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea. În zone aglomerate şi nu numai, vor fi amplasate peste 20 de camere de luat vederi, unele fixe, altele mobile, unele la vedere, altele vor fi doar disimulate, rolul acestora fiind şi unul preventiv, nu doar de a-i prinde pe hoţi”. Tot până la sfârşitul anului, pe lângă acest proiect care vizează siguranţa publică şi Ordinea Publică şi Poliţia Rutieră Vâlcea este în tratative pentru montarea de camere video pentru monitorizarea traficului rutier. “Suntem în tratative avansate cu o firmă din Ardeal, de la Cluj, care să monteze astfel de camere. Nu mă întrebaţi mai multe amănute decât după ce semnăm acest contract. Firma respectivă a mai motat astfel de camere la Cluj, Sălaj, Bihor şi Bacău şi sperăm ca până la sfârşitul anului să realizăm acest lucru”, ne-a spus şeful SPR Vâlcea, cms. şef Ilie Voica.

S-a dat milităria jos la sate

Dacă în municipiu atât şoferii cât şi potenţialii infractori vor fi sub lupa “ochiului magic”, la sate “s-a dat milităria jos din pod” şi primarii trebuie să strângă cureaua pentru a găsi resurse să înfiinţeze paza comunală. “Avem destule localităţi arondate unde există o astfel de pază, dar sunt altele, cum este de exemplu Dănicei, unde din lipsă de fonduri, primarii invocă faptul că nu-şi pot permite să plătească paznicii care să patruleze pe uliţe. De acum încolo, este treaba dumnealor de unde găsesc resurse, dar paza trebuie reînfiinţată”, ne-a spus cms. Eugen Neaţă. Viceprimarul comunei Dănicei, Gheorghe Negrescu spune că satul este prea sărac, şi deocamdată nu-şi permit decât un paznic, deşi ar avea nevoie de mult mai mulţi. “Nu avem decât să mai înfiinţăm încă două posturi, să luăm bani de la cetăţeni, pentru a putea asigura paza obiectivelor sociale precum şcoala, primăria”.

Poliţiştii tăiaţi de la libere şi concedii de “Zilele Râmnicului”

Până la montarea camerelor video, la Râmnicu Vâlcea, începând de vineri şi până duminică s-au desfaşurat “Zilele Râmnicului”, aşa că Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea şi-a turat motoarele la maxim: “90 la sută din efectivele noastre au fost mobilizate pentru pentru a face faţă acestei manifestări şi a prevenit orice incident. În această perioadă nu am acordat libere şi nici concedii de odihnă poliţiştilor, decât în cazul în care aveau bilete cumpărate în vreo staţiune. Programul de lucru al oamenilor noştri s-a prelungit, iar ofiţerii cu funcţii de conducere vor sta la datorie atât cât este nevoie. Pentru că ne aşteptăm la un aflux de cetăţeni, vom fi ajutaţi de jandarmi, poliţia rutieră, cea comunitară”, a spus cms. Eugen Neaţă, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. În Râmnicu Vâlcea a fost închisă circulaţia pe strada Splaiul Independenţei, cea care duce spre parcul Zăvoi, locul unde se vor desfăşura cele mai multe dintre manifestări. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, cms. şef. Marcel Sărdaru, mu au fost incidente pe perioada acestei manifestări.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe