Şpârle şi Şopârle

luni, 23 iulie 2007

Şpârle şi Şopârle

• Cunoscutul arbitru vâlcean Ion Crăciunescu a fost văzut într-o discotecă de lux din Mamaia în compania unuia dintre oamenii de afaceri concurenţi celor recent arestaţi de mascaţi.

• Apropo de mascaţi! Ofiţerii  şi subofiţerii DPIR Vâlcea sunt ameninţaţi de redacţia  publicaţiei de scandal şi texte plagiate.  Probabil că redactorul şef s-a sclerozat rău dacă nu realizează că publicarea pozelor, gradelor şi funcţiilor celor care lucrează în acest serviciu reprezintă o infracţiune. Mercenarul presei a ajuns la mâna arestaţilor dacă se transformă periodic în avocat al celor anchetaţi. Câţi arginţi costă oare un atac atât de dement şi ilogic la adresa unor oameni care-şi fac serviciul şi care sunt acuzaţi că se ascund după cagule pentru a bate oameni încătuşaţi?

• „Meseria de jurnalist presupune responsabilitate, maturitate şi verticalitate, nicidecum şantaj, şpagă, minciună şi denigrare. “ Acest citat a apărut în finalul unui text ordinar, plin de insulte şi calomnii, publicat de un ziar local  la sfârşitul săptămânii trecute. Fără semnătură ca de obicei când BHH fostul pădurar ajuns patron de ziar pe o filieră securistă dictează puţinilor oameni care-l mai slujesc. Oricum individul nu a fost niciodată jurnalist şi nici nu va fi! Responsabil nu a fost pentru că dacă era nu ţinea atâţia oameni atâta timp fără carte de muncă, nu-şi plătea redactorii  mai rău decât gunoierii lui Florescu şi nu-şi tatua maşina luată ( apropo din ce bani, fiu de securist?) cu sigla URBAN. Maturitate a dat probabil dovadă când a strigat la toate meciurile „Hai Rulmentul! “  iar apoi a susţinut că este vâlcean, matur a fost când a declanşat războaie cu gazetarii vechi, când a pregătit articole pentru a şantaja un important director de societate comercială din Vâlcea ? Vertical eşti Bogdane când uiţi să-ţi achiţi facturi de 100 de milioane la Braşov şi fugi apoi în tipografia lui Petre pe care îl înjurai peste tot? Vertical eşti când o insulţi permanent pe doamna prefect pentru că nu ţi-a dat niciodată bani? Verticalitate şi maturitate este gestul tău de a pune presiune maximă pe primarul Râmnicului în interesul firmei care-ţi sponsorizează 70 la sută din apariţia fiţuicilor ? Ai distrus un brand, ţi-ai făcut casă cu piscină ( unii zic că abia acum a scos tacto banii făcuţi la FNI) şi-ai luat nişte maşini în leasing pe milogeală şi te crezi mare jurnalist. Şantaj, şpagă, minciună şi denigrare. Patru cuvinte bune pentru a te caracteriza. Cuvinte pe care te vom ruga să le repeţi în faţa instanţei. (A celei penale, dacă nu a celei…. civile).

• „Grădina lui Tagore” – ultima apariţie editorială semnată Petre Tănăsoaica , a fost sponsorizată, ca şi alte lucrări ale acestui pseudoscriitor de BCR. Cum patronul cotidianului Viaţa Vâlcii are mai multe societăţi comerciale, tipografie, cifră de afaceri de aproape 10 miliarde anual este de neconceput ca BCR dar şi alte societăţi private şi de stat să-i plătească publicarea cărţilor. Mai ales că acesta le vinde apoi la preţ substanţial. Politicieni şi alţi oameni de afaceri aproape sunt forţaţi să achiziţioneze mai multe volume ( pe care nu le vor citi niciodată) fiind chemaţi la lansări bine regizate. Iar bibliotecile publice din Vâlcea nu primesc nimic gratuit de la acest ipochimen pus mereu pe făcut bani din mimat de cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe