Municipiul Drăgăşani va avea şosea de centură

luni, 23 iulie 2007

 Din „agenda” primarului Gheorghe Iordache

Municipiul Drăgăşani va avea şosea de centură

Problema proprietăţii

Sunt bucuros că aproape am definitivat problema proprietăţii terenurilor pe zonele pe unde trece şoseaua de centură a municipiului Drăgăşani, deoarece era în pericol implementarea proiectului. Deja suntem proprietari în procent de peste 95% din terenuri , doar mici suprafeţe laterale de lângă centură trebuie să le mai cumpăram de la oameni spre bucuria mea şi a celor care ne-au făcut acest proiect, am reuşit să convingem cetăţenii că este investiţie de interes naţional putând spune chiar internaţional. Nu a fost nevoie să intrăm în procese şi să ajungem la exproprieri. La înţelegere cu ajutorul Consiliului Local am hotărât un preţ de vânzare cumpărare şi ne-am înţeles cu cetăţenii , singurele întârzieri pe care le avem, deoarece cetăţenii nu au acte definitive asupra proprietăţii dar sperăm ca până la 1 septembrie să intre totul în normal.

Staţia de reciclare a gunoaielor

Deja suntem foarte avansaţi cu implementarea proiectului de la staţia de tratare şi reciclare a gunoaielor, care se va implementa în Drăgăşani aceste fiind un proiect de un milion de euro. În acest moment, chiar astăzi avem o licitaţie de reabilitare şcoli, avem timp de 4 zile în fiecare zi câte o licitaţie. Reabilităm şi şcoli şi două grădiniţe. Totul decurge conform normelor şi sperăm că licitaţiile să se facă corect şi să fie câştigate de firmele cu intenţiile cele mai serioase . Este foarte important să nu pierdem timpul cu certuri şi contestaţii de aceea fac un apel la corectitudine şi seriozitate.

Vin mai puţin anul acesta

Avem probleme cu secetă, Drăgăşaniul fiind una din zonele judeţului Vâlcea care este foarte afectată. Cu siguranţă porumbii nu se vor face, deja sunt compromişi chiar dacă ar ploua nu-şi mai revin. Viţa de vie dacă nu plouă în maxim două săptămâni şi aceasta va avea de suferit, înregistrându-se şi aici pierderi. Deci cei care vor să mai bea vin vor fi nevoiţi să apeleze la mine pentru că mai am pe stoc. Anul acesta nu se ştie dacă vom avea din ce să facem vin. Va fi o mare problemă trebuie să ne gândim la o strategie zonală pentru a combate seceta deoarece prognozele meteo ne descriu un viitor sumbru. Conturându-se un început de deşertificare a României şi oricât de mult potenţial economic ar avea natura ne poate crea probleme. Dar sperăm să ne adaptăm, eu personal nu mă gândeam că pot să trăiesc doar cu 34 de grade în medie, de exemplu acum la 35 de grade nu îmi este atât de cald , dar cu timp în urmă când erau 27 de grade mi se păreau greu de suportat, dar iată începem să ne adaptam.

Credit bancar pentru nevoile comunităţii

Am organizat o licitaţie pentru obţinere unui credit bancar în valoare de 55 miliarde lei. Împrumutul a fost acordat de către BCR Drăgăşani deoarece  aceasta a câştigat licitaţia, având cea mai avantajoasă ofertă pentru noi. Cu aceşti bani vom reabilita străzile şi trotuarele din Drăgăşani în procent de peste 50%. Vom dota cu diverse utilaje primăria, aceşti bani vor fi folosiţi în administraţie. Creditul se va achita în 29 de ani cu o perioadă de graţie de trei ani. Este un credit cred nu  împovărător pentru bugetul local rata ridicându-se la suma de 60.000 milioane lei.

Zona industrială, prioritatea numărul unu

Zona industrială nu am mai repus-o pe ordinea de zi deoarece am întâmpinat greutăţi din partea consilierilor. Când voi reveni asupra ei voi aduce mult mai multe argumente cu privire la utilitatea şi necesitatea acestei zone industriale care ar putea aduce pentru Drăgăşani bani mulţi la buget şi noi locuri de muncă chiar mai bine plătite. De aceea când voi relua propunerea pentru consilieri pentru că o parte din ei s-au prefăcut că nu au înţeles importanţa obiectivului, voi reveni cu cât mai multe argumente pentru a nu a mai amâna această oportunitate care este benefică în primul rând pentru cetăţenii oraşului şi ai judeţului. Pentru că Drăgăşaniul trebuie să se dezvolte economic aceste fiind viitorul.

Eu pregătesc o ofensivă pentru toamnă şi invit comunitatea să-mi fie alături, pentru că cel mai mult îmi place când întâlnesc cât mai mulţi oameni mulţumiţi. Nu este bine ca unii să o ducă prea bine şi alţii prea rău. Eu cred că este loc pentru toată lumea pentru a o duce bine.

Octavian Avram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe