Focul în care ne perpelim, face victime

luni, 23 iulie 2007

 Focul în care ne perpelim, face victime

• Două persoane s-au sinucis, iar alta a murit pe un câmp

Din cauza căldurii excesive, o femeie de 71 de ani, din comuna vâlceană Fârtăţeşti a murit la aproape 100 de metrii de casă. Tot temperaturile ridicate par să stea la originea a două sinucideri, una dintre ele fiind a unui bărbat de 49 de ani, tată a cinci copii, iar cealaltă, a unei paciente care s-a spânzurat în toaleta Spitalului de Psihiatrie din Drăgoeşti.
Pentru o familie de bătrâni din comuna Fârtăţeşti, ziua de miercuri părea să fie una ca toate celelalte. Soţii Nicolae şi Eugenia Zaharia şi-au început munca la câmp, fără să ţină seama de pârjolul de afară. Bărbatul s-a dus cu animalele, iar tuşa Eugenia, la cei 71 de ani, a plecat în jurul orei 8,00, să adune buruieni pentru păsări, de pe terenurile din împrejurimi. Când a urcat un deal, cam la 100 metrii de casă, unde soarele bătea cu putere, femeia a simţit că o părăsesc toate puterile şi s-a prăvălit pe pământ. Soţul ei observând că nu mai vine acasă a plecat în căutare, dar din păcate era prea târziu. Toropită de căldură şi cu probleme cardiace, bunicuţa şi-a dat obştescul sfârşit.

S-a spânzurat în spital, pe WC, cu un cearşaf legat de gratiile geamului

Georgeta Stoian, în vârstă de 48 de ani, a trăit o adevărată dramă. S-a căsătorit cu un bărbat din comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, a avut doi copii, o fată şi un băiat, dar cu ceva vreme în urmă relaţia dintre cei doi soţi s-a destrămat şi au trebuit să divorţeze. Şocul nu a putut fi suportat de femeie, aşa că a urmat o cădere psihică din care nu şi-a mai revenit niciodată. Georgeta era internată de şase ani la Spitalul de Neuropsihiatrie din Drăgoeşti-Vâlcea, iar în tot acest răstimp nimeni nu a vizitat-o să-i dea măcar o cană de apă. Aşa se face că în minte i-a încolţit gândul sinuciderii. “Diagnosticată cu tulburări psihice afective, a încercat de mai multe ori să-şi pună capăt zilelor. Odată a vrut să se arunce într-o fântână, altă dată a fugit din spital cu intenţia să se înece în Olt. De fiecare dată a fost observată la timp şi oprită să-şi ducă la sfârşit gândul sinucigaş. Miercuri, fără să fi avut vreun conflict cu cineva, femeia a spus că intenţiona să meargă la WC. A avut însă cu ea o fâşie de cearşaf pe care l-a legat de grilajul de la geam, iar cu capătul celălalt şi-a făcut un laţ, s-a aşezat pe toaletă şi aşa s-a spânzurat”, ne spun surse din Poliţia Drăgăşani, care au cerut să le păstrăm anonimatul. Foştii socri ai Georgetei nu au vrut să o înmormânteze, iar despre copii ei nimeni nu mai ştie mai nimic. S-ar părea că băiatul este plecat în străinătate, iar fata este căsătorită, dar nimeni nu ştie unde. Aşa că înmormântarea va fi suportată de spital şi Primăria din Drăgoeşti.

S-a spânzurat la scurt timp după nunta fiicei

Ion Belgiu (49 ani), din Milcoiu şi-a pus capăt zilelor, spânzurându-se de creanga unui prun, din livada din apropierea casei. Fost lucrător la Apele Române, bărbatul se pensionase şi părea un om realizat. Familia Belgiu are cinci copii, dintre  care trei fete şi doi băieţi. “În urmă cu câteva săptămâni chiar a avut nuntă mare, în Cipru, unde, una dintre fiicele sale s-a căsătorit cu un cipriot-grec. Soţia lucrează la un magazin al unui privatizat, iar familia este una care nu duce grija zilei de mâine”, ne-a spus primarul localităţii, Gheorghe Ceauşu. Miercuri dimineaţa Ion a mers şi a făcut cumpărături, ca şi cum nimic rău nu prevedea că se va întâmpla. În jurul prânzului, mama sa l-a observat desculţ urcând prin livada din apropierea casei, dar a crezut că merge să se uite de vacă, aşa că nici prin gând nu i-a trecut că se putea întâmpla o nenorocire. După numai câteva minute, aruncându-şi privirea în livadă, femeia şi-a văzut fiul atârnând spânzurat de creanga unui prun. Nimeni nu ştie ce a fost în mintea omului de a făcut un astfel de gest şi pun totul pe seama căldurii aproape insuportabile de afară.
Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe