Copiii din Drăgăşani – de trei ori pe podium la festivalul internaţional de dans

miercuri, 18 iulie 2007

 Copiii din Drăgăşani – de trei ori pe podium la festivalul internaţional de dans

• Alte patru locuri I au fost obţinute la dansuri populare

Elevii înscrişi în formaţia „EURITHMICS”, la Clubul Copiilor din Drăgăşani, antrenaţi de profesoara Adriana Tănasie au reuşit performanţa de a obţine trei locuri I la diferite categorii ale festivalului internaţional de dans „Ritm 2007”, care a avut loc în perioada 8-15 iulie la Focşani.

Trei locuri pe podium

Dansatorii vâlceni s-au impus şi au obţinut primul loc la genurile de dans Revista (solistă Raluca Enăşoiu), tematic şi fantezie coregrafică. Festivalul Internaţional de Dans „Ritm” a debutat al 8 iulie într-un mod original, printr-o paradă a participanţilor, care au defilat prin centrul oraşului către ringul de dans amenajat în interiorul Sălii Polivalente. Au participat peste 200 de dansatori din Bucureşti, Vrancea, Alba, Bacău, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Vaslui, Vâlcea, Olt şi chiar din Republica Moldova. Aceştia au făcut deliciul participanţilor pe ritmuri de samba, hip-hop, country, etno sau dance. Trupele de dansatori au abordat şi teme ceva mai neobişnuite pentru o competiţie de dans, precum parada majoretelor, unduiri ţigăneşti sau dansuri a la Moulin Rouge şi french can-can. Cele 20 de formaţii, de toate categoriile de vârstă, de la grădiniţă şi până la liceu au concurat pentru genuri de dans modern, de caracter, tematic, fantezie, coregrafie, clasic şi chiar aerobic. Deşi competiţia oficială şi-a încheiat orarul, distracţia şi mişcările pe ritm de muzică continuă până duminică în tabăra Galaciuc, unde organizatorii au desfăşurat Gala Festivalului. Trupa de dans modern formată din copii de la Drăgăşani a participat la cinci festivaluri regionale, naţionale şi internaţionale în Bucureşti, Craiova, Slatina, Vaslui, Focşani şi a obţinut numeroase premii.

Pe primul loc la dansuri populare

Copiii din Drăgăşani, de la Clubul Copiilor au participat în această perioadă şi la festivalul internaţional de folclor „La fântâna dorului”, care a avut loc în perioada 12-15 iulie la Şimleu Silvaniei, capitala culturală a românilor din diaspora. La acest festival au participat grupuri folclorice din Bulgaria, Republica Moldova, Kazakstan, Serbia (Valea Timocului), Ungaria şi Ucraina. Din România au participat cluburi ale copiilor din Alexandria, Turda, Corabia, Drăgăşani, Iaşi, Ploieşti şi Oradea. Clubul Copiilor  din Drăgăşani a fost prezent la acest concurs cu formaţia de dansuri populare condusă de profesoara Ana Dragomir şi cu solişti vocali, sub îndrumarea lui Marin Lica. Atât dansatorii, cât şi soliştii vocali Catalin Diaconu - 6 ani, Daniela Vasile -11 ani, Alexandru Pârvan-15 ani au cules ropote de aplauze atât pe scena amenajată în Şimleul Silvaniei, cât şi la Tuşnad. Micii artişti drăgăşeneni s-au întors acasă cu patru locuri I, atât la dansuri populare cât şi la solişti vocali.

Vacanţă lucrativă

Nici acum copiii din Drăgăşani nu pot intra însă în vacanţă, deoarece aceia care au participat la cercul de informatică pregătiţi de profesorul Constantin Ciumăgeanu vor participa la Concursul Naţional de Informatică de la Satu-Mare, iar elevii buni la tenis pleacă împreună cu profesorul îndrumător, Florin Boştină la Cehu Silvaniei, la un concurs regional de profil, în data de 21 iunie. De asemenea, în luna august, formaţia de dans popular pregătită de profesoara Ana Dragomir va participa la Festivalul Internaţional de la Bistriţa Năsăud.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe