Un mort, îndrăgostit lulea de o jună dispărută

duminică, 15 iulie 2007

 Un mort, îndrăgostit lulea de o jună dispărută

Dumitru Şerban, zis “Rocky”, acum în vârstă de 23 de ani, este... un mort viu. El a fost declarat mort pe 6 septembrie 2002 şi deşi mort sadea în acte, pe 27 septembrie, în acelaşi an 2002, a fost arestat. “Mortul” a stat în puşcărie până în anul 2005, când poliţiştii vâlceni şi-au dat seama de eroare şi l-au ajutat să învie. Prin hotărâre a instanţei de judecată, lui Rocky i-a fost înmânat certificat de naştere, eliberat în 2005 dar cu datele de identitate vechi. Ultima escapadă a tânărului este aceea că s-a îndrăgostit de o jună de la Casa de copii, cu care a fugit, fata fiind dată dispărută. Miercuri poliţiştii au dat d eurma fetei şi au retunat-o centrului.

„Rocky”, alias Dumitru Şerban, din Băbeni, a crescut de-a lungul anilor în orfelinate. Părăsit de părinţi, piciul de odinioară şi-a făcut copilăria în Centrul de Plasament din Balş-Olt, iar mai apoi în cel de la Bistriţa. Nu se poate spune că a fost un ins tocmai dus la biserică, fiind condamnat încă din fragedă pruncie pentru furt şi tâlhărie. Viaţa lui “Rocky” avea să ia o altă întorsătură, când dintr-o regretabilă eroare, în anul 2002 avea să fie declarat mort, cu acte în regulă. “În comuna Mihăeşti, mai exista un alt tânăr, care avea acelaşi nume cu mine dar care era născut cu zece ani mai devreme, în anul 1974, eu fiind născut în 1884. Ghinionul a făcut ca respectivul să moară, iar Poliţia din Mihăeşti a încurcat borcanele şi nu ştiu cum s-a ajuns că eu aş fi cel care am murit. Pe 27 septembrie 2002 eu am fost arestat pentru tâlhărie, fiind încarcerat la Penitenciarul din Colibaşi. După două săptămâni, mama mea s-a trezit acasă cu certificatul meu de deces. Eu eram mortul care făcea puşcărie”, spune Dumitru Şerban.

Colegii îl strigau „cadavrule” în puşcărie

Pentru tânărul declarat mort a început un adevărat calvar. Mama lui a vrut să se convingă că este viu sadea, l-a vizitat la puşcărie, dar colegii lui de celulă au început să-l strige... “cadavrule”. “După ce mi-am ispăşit pedeapsa, pe 16 septembrie 2005, un poliţist de la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea mi-a confiscat  buletinul fără nici un motiv şi am fost obligat să mă prezint la Evidenţa Populaţiei. M-a ajutat cpt. Turcu şi prin instanţa de judecată mi s-a făcut un alt certificat. Eu eram mortul viu, care a făcut puşcărie. Certificatul de deces am fost obligat să-l predau şi acum sunt şi eu în rândul lumii, ca toţi ceilalţi. Câteodată mă mai pipăi şi-mi zic! Zău că a fost o glumă, eu sunt viu, în carne şi oase”, spune tânărul.

Dispăruta, expertă în cartofi prăjiţi

Rocky lurează acum cu ziua, la negru, pe fel de fel de şantiere de construcţii. Mai nou şi-a făcut şi o prietenă, pe Luminiţa Brânză (16 ani), din Centrul de Plasament Râmnicu Vâlcea. De fel din Frânceşti-Vâlcea, fata este campioana plăcărilor neanunţate din Centru. Ultima oară ea a dispărut pe 29 iunie, iar joi a fost găsită. Unde? La prietenul ei, Rocky. “Am stat la el acasă şi i-am făcut mâncare. Joi i-am gătit carfoti prăjiţi, ieri miercuri i-am făcut piure şi tot aşa i-am gătit în fiecare zi. Ca să pot ieşi din Centru, i-am spus unei doamne că merg la piaţă să cumpăr ceva de la piaţă şi nu mai m-am întors, m-am dus acasă la prietenul meu. Ştiu că o armată de poliţişti şi personalul Centrului au încercat să dea de mine, dar promit de acum încolo că nu voi mai pleca fără să anunţ”, spune juna, care nici ea nu este ferm convinsă că se va ţine de promisiune. Cât despre faăptul că prietenul ei a fost vreme de trei ani un om mort, râde şi se distrează teribil. “Păi nu vedeţi că mişcă şi mai şi vorbeşte”, se lamentează fata. Surse din IPJ Vâlcea, care au ţinut să le păstrăm anonimatul, ne-au confirmat că între 2002-2005, vâlceanul Şerban Dumitru a fost declarat un om mort, cu certificat în regulă, eroare care în cele din urmă a fost remediată.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe