Doi copii au care au fugit din Centru au mers 20 de kilometri pe jos

duminică, 15 iulie 2007

Doi copii au care au fugit din Centru au mers 20 de kilometri pe jos

 

Fuga copiiilor din centrele de plasament a devenit un sport naţional. O armată de poliţiştii stau zi şi noapte să caute elevii fugari. Ultima dispariţie este aceea a doi minori, care au mers pe jos 20 de kilometri. Ei au motivat că au fugit deoarece erau obligaţi în centru, să doarmă după amiază.

 

Marius Ion Pintea, de 16 ani şi prietenul lui, Remus Ursu, de 11 ani, sunt campioni ai plecărilor, elevi la centrul de Plasament Băbeni sunt campionii plecărilor. Ultima lor "escapadă" au făcut-o pe 19 iunie, când au dispărut din centru, dar au fost găsiţi, la scurt timp, în comuna Oteşani, satul Cuceşti, la familia de etnici rromi Zimoafe Miclescu. Pe 11 iulie, cei doi şi-au luat iarăşi tălpăşiţa din Centru şi duşi au fost. De data aceasta a fost mai uşor pentru poliţişti, “năbădăioşii” motiv fuga lor într-un mod pe cât se poate de bizar: “Am fugit din Centru pentru că ne obligau să dormim în fiecare zi şi noi nu vrem să ne culcăm", se confesau puştii anchetatorilor. Familia din Cuceşti, unde se “cazează” micuţii, este una săracă lipită pământului. Au o droaie de copii, o casă care stă gata să cadă pe ei, care nu are nici măcar ferestre la geamuri. “Pe data de 10 iulie când au fugit din Centru, cei doi copii au mers pe jos distanţă de 20 de kilometri, ajungând la familia respectivă cu mult peste miezul nopţii. I-am întrebat ce mânâncă şi au spus că roşii şi atât, faţă de mâncarea gătită ce li se serveşte la orfelinat”, ne-au spus surse din Poliţia Oteşani, care au cerut să le păstrăm anonimatul.

 

Puşi la muncă de familia unde se refugiază

 

Marius şi Remus în pofida condiţiilor extrem de inumane în care trăiesc la familia Miclescu, sunt puşi la muncă, de cele mai multe ori ei mergând cu căruţa şi calulul la treburile câmpului. Ori de câte ori poliţiştii merg să-i ridice pe “trubaduri”, familia care-i găzduieşte se dezvinovăţeşte. “Să-i luaţi să nu mai vină aici că ne-am săturat de ei. Face-ţi ceva să nu se mai întoarcă”. Asta de ochii lumii şi de frica poliţiei că în realitate minorii sunt îndemnaţi să revină, pentru a fi folosiţi la muncile câmpului.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe