Calculul taxei pentru autoturisme şi autovehicule

duminică, 15 iulie 2007

Calculul taxei pentru autoturisme şi autovehicule

 

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea informează persoanele fizice şi juridice, care datorează taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, că pot solicita unităţii fiscale competente, calculul acesteia pe baza cărţii de identitate a vehiculului prezentată în original.
Unitatea fiscală competentă în administrarea persoanei fizice/juridice sau în cazul persoanelor fizice neînregistrate fiscal este unitatea în a cărei rază teritorială aceştia îşi au domiciliul/reşedinţa.
În cazul primei înmatriculări, taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule datorată de persoanele fizice sau juridice se calculează de unitatea fiscală competentă, la punctele organizate în cadrul unităţilor Trezoreriei Statului.
Calculul taxei speciale se face în conformitate cu metodologia prevăzută în Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, utilizându-se aplicaţia informatică realizată de Ministerul Economiei şi Finanţelor, pe baza următoarelor elemente:
- categoria autovehiculului;
- norma de poluare;
- capacitatea cilindrică;
- anul de fabricaţie.
Documentul privind modul de calcul al taxei specială pentru autoturisme şi autovehicule se emite în regim de asistenţă contribuabililor,editându-se în două exemplare, (un exemplar se păstrează de organul fiscal competent, împreună cu o copie a cărţii de identitate a vehiculului), se eliberează pe loc solicitantului şi nu poartă ştampila unităţii fiscale.
Pe baza documentului privind modul de calcul al taxei specială pentru autoturisme şi autovehicule, persoana fizică sau juridică efectuează plata în contul de venituri al bugetului de stat deschis la unităţile Trezoreriei Statului.
Foarte important! Pentru facilitarea plăţii taxei, DGFP Vâlcea a încheiat cu Primăria Municipiului Râmnicu-Vâlcea o convenţie prin care s-a stabilit ca plata taxei să se facă la punctul de lucru deschis la Biroul de înmatriculări care funcţionează
* Baza legală: ordinul ministrului economiei şi finanţelor 418/2007 pentru aprobarea Procedurii privind calculul taxei specială pentru autoturisme şi autovehicule emis în aplicarea art. 2141 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe