Baschetul feminin vâlcean e în ascensiune

luni, 9 iulie 2007

Baschetul feminin vâlcean e în ascensiune

• Trei vâlcence de la CET Govora sunt chemate la loturile naţionale

Rezultatele bune din campionat şi încrederea constantă acordată tinerelor baschetbaliste legitimate la CET Govora au făcut ca unele dintre vâlcence să fie convocate în această vară la loturile naţionale de junioare ale ţării noastre. Este vorba de Adina Pop, Andra Haas şi Bianca Barbu, tinere baschetbaliste de perspectivă care pot reprezenta vârfurile generaţiei viitoare.

Bianca Barbu, la lotul Under 18

Bianca Barbu a fost cooptată în lotul Under 18, alături de care s-a antrenat asiduu în ultimele săptămâni. Formaţia pregătită de Mădălin Piperea a participat până pe 8 iulie la întrecerile Campionatului European Divizia B, competiţie care a avut loc la Timişoara. În prima partidă, cu selecţionata ţării Muntenegru, Bianca n-a fost folosită decât 12 minute şi nu s-a ridicat la o prestaţie mulţumitoare. România s-a impus cu 73-68. În următorul meci, contra Croaţiei, ţara noastră s-a impus cu 63-58, de Finlanda a trecut cu 85-71, iar de Luxemburg cu 88-46. Seria de succese a continuat în disputa cu Israel (76-47 pentru România) şi Irlanda (75-60), astfel că selecţionata ţării noastre a disputat ultimul meci al turneului (cu Letonia, duminică 8 iulie, după închiderea ediţiei) având asigurat locul 1. La meciurile desfăşurate în oraşul de pe Bega a fost  prezent şi preşedintele echipei vâlcene, Dorin Vlad, acesta urmând a fi însoţit de antrenorul principal Mihai Toma. Scopurile acestei deplasări nu sunt greu de ghicit: pe de o parte, oficialii clubului CET Govora vor s-o susţină pe Bianca Barbu, iar pe de altă parte, se vor afla în căutare de jucătoare tinere şi talentate pentru a fi transferate la Vâlcea.

Adina Pop şi Andra Haas, la lotul Under 20

Alte două jucătoare de perspectivă de la CET Govora, Adina Pop şi Andra Haas, au fost convocate la lotul naţional Under 20, care se află de asemenea în febra pregătirilor pentru a participa la Divizia B a Campionatului European. La această categorie de vârstă, competiţia va avea loc în Lituania, în perioada 13-22 iulie. Acolo unde baschetbalistele noastre vor întâlni pe rând, în grupă, echipele Irlandei (13 iulie), Suediei (14 iulie), Poloniei (17 iulie) şi Muntengrului (18 iulie).

Luiza Voinea şi Raluca Ungureanu au întărit lotul echipei CET Govora

• Laura Bocoş a semnat prelungirea contractului

Imediat după terminarea sezonului 2006-2007, conducătorii echipei au anunţat că în această vară vor declanşa o campanie de achiziţii fără precedent, menită să crească nivelul valoric al lotului cu scopul clasării şi în următorul campionat pe podium. Recent, oficialii echipei CET Govora au împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură. „Mai întâi am chemat-o la negocieri pe Laura Bocoş şi i-am prelungit acesteia contractul cu încă un sezon. Apoi am dat şi prima lovitură: am parafat înţelegerea cu Luiza Voinea de la Rapid, care va juca la Vâlcea în următorii doi ani”, a declarat Dorin Vlad, preşedintele CET Govora. Pentru Voinea, care-a început junioratul la Vâlcea, transferul înseamnă practic întoarcerea acasă. În săptămânile următoare, oficialii vâlceni pregătesc şi alte transferuri de senzaţie, astfel ca, la reluarea pregătirilor din 4 iulie, CET Govora să dispună de un lot complet de 12 jucătoare, toate de valoare deosebită. Cu toate acestea, campania de achiziţii a continuat şi, în urmă cu aproximativ o săptămână, a fost definitivat un alt transfer: Raluca Ungureanu, care-a jucat în ultimul sezon la Rapid Bucureşti. Este a doua baschetbalistă care ajunge la Vâlcea după ce a evoluat în trecut pentru echipa giuleşteană. Imediat după perfectarea transferului, preşedintele clubului CET Govora, Dorin Vlad, a caracterizat succint proaspăta achiziţie: „Are 27 de ani, 1,80 metri înălţime, joacă extremă şi creează o concurenţă acerbă în echipă pentru un loc în formula de bază. Pe postul pe care evoluează de regulă Raluca Ungureanu le aveam până acum pe Cristina Duma şi Janina Simionca. Cei care şi-au dorit foarte mult ca rapidista să vină la Vâlcea au fost antrenorii Mihai şi Antoaneta Toma. Asta pentru că e o jucătoare disciplinată, nu are aere de vedetă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe