Presa vâlceană exmatriculează… huliganul

miercuri, 6 iunie 2007

 Presa vâlceană exmatriculează… huliganul

Articol publicat de „ Curierul de Râmnic” în ediţia de marţi, 5 iunie.
Ziariştii vâlceni au boicotat conferinţa PSD
• motivul: prezenţa în sală a publicaţiei Vocea Vâlcii, al cărei redactor-şef a ameninţat şi a lovit huliganic un coleg de breaslă; ne pare rău pentru PSD, dar dacă ei nu au reacţionat ani de zile când publicaţia respectivă i-a batjocorit pe liderii locali şi apoi i-au şi plătit acestei publicaţii sume grase, prin contracte de publicitate, au făcut-o ziariştii vâlceni, spălându-le onoarea şi apărându-le demnitatea
Am fost, nu o dată, victima atacurilor de presă ale lui Romeo Popescu. Cu toate acestea, am continuat să îl respect şi să-i vorbesc cu dumneavoastră. Mi s-a părut normal sa-i laud articole, iniţiative şi modul lipsit de prejudecăţi în care a făcut presă la Vâlcea. Cazul Gutău ne-a despărţit pentru totdeauna. S-a transformat din omul care luptă împotriva corupţiei, ca, de altfel, şi ziarul pe care îl conducea că acum înţeleg că nu îl mai conduce - în cel mai acerb apărător al unui individ acuzat de corupţie şi judecat pentru cea mai gravă infracţiune împotriva comunităţii vâlcene. R.P s-a antepronunţat şi s-a făcut preş la picioarele unui primar a cărui primă grijă atunci când a ieşit din puşcărie a fost să anuleze o licitaţie perfect legală şi să atribuie hălci mari din banii publici doar ziarelor care-i spălau picioarele, încălcând legislaţia românească şi europeană. Dar nu asta ne deranjează, ci faptul că R. P. loveşte, ameninţă cu bătaia şi apoi te bălăcăreşte in ziarul său pe care îl numeşte cu emfază instituţie. Nu, domnule Romeo, ziarul dumneavoastră nu este o instituţie, ci presa locală în ansamblul ei este Instituţie, aşa cum e ea, cu bune, cu rele, cu începători şi cu unii care încearcă să fie profesionişti. Faptele dumneavoastră din ziar sunt fapte huliganice, ele nu au nimic de a face cu eleganţa presei. Ele murdăresc până şi ideea de presă. V-am spus asta de multe ori, atunci când aţi vorbit despre familia mea, despre copilul meu, despre viaţa mea privată. Nu aveţi dreptul să judecaţi faptele private ale unui coleg de presa. Să-l loviţi? Să ameninţaţi cu bătaia un coleg, citez „până se cacă pe el”? NU, nu sunteţi ziarist şi gestul mai tinerilor mei colegi o să vă aducă aminte că un ziarist trebuie să fie, înainte de orice, OM.”

Către
Clubul Român de Presă; Asociaţia Pro Democraţia; Agenţia de Monitorizare a Presei; Centrul pentru Jurnalism Independent;
RTV Vâlcea 1; RTV Etalon; Radio Metronom; Realitatea TV; TV Antena 3; Instituţia Prefectului de Vâlcea; Consiliul Judeţean Vâlcea; Primăria şi Consiliul Local Râmnicu Vâlcea; toate primăriile şi consiliile locale ale localităţilor din judeţul Vâlcea; Toate organizaţiile vâlcene ale partidelor politice;
Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea; Tribunalul Vâlcea; Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea; Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea; Oficiul pentru Concurenţă – Vâlcea; Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Vâlcea s.a.

 PROTEST PUBLIC

SESIZARE

Reprezentanţii  patronatelor şi redacţiilor din următoarele canale media

Radioteleviziunea Vâlcea 1

Cotidianele Ediţie Specială de Oltenia , Curierul de Râmnic,

Bisăptămânalele Arena Vâlceană şi Ziarul de Vâlcea, săptămânalele City Râmnicu Vâlcea, Observator de Vâlcea, Cozia Info – Narcis Dăescu, corespondent Rompres Tudor Iosifaru

Au luat act cu îngrijorare maximă de o faptă deosebit de gravă, în nici un caz prima, faţă de un coleg de presă, a patronului şi redactorului şef al publicaţiei Vocea Vâlcii, ROMEO POPESCU.

În fapt

În data de 2 iunie, cu ocazia manifestării culturale Cocoşul de Hurez, acesta l-a agresat pe jurnalistul Octavian Herţa, angajat al publicaţiei Arena Vâlceană şi colaborator la mai multe canale media locale şi naţionale.

Indiferent de motivul altercaţiei, ROMEO POPESCU fiind un recidivist notoriu, cu antecedente multiple şi unele chiar mai grave decât nefericitul caz de zilele trecute (aproape toţi cei care susţin acest protest şi mulţi alţii au trebuit să suporte, de-a lungul ultimilor ani de zile, injurii, ameninţări sau chiar bruscări din partea celui învinuit), considerăm fapta de un pericol social (dar şi deontologic) deosebit de grav.

Drept urmare,

Am decis, de comun acord, să refuzăm participarea la ORICE conferinţă de presă organizată de ORICARE instituţie publică, partid politic, organizaţie neguvernamentală, societate comercială ş.a., atâta timp cât la ea sunt invitaţi şi reprezentanţi ai redaţtiei Vocea Vâlcii, până în momentul în care Romeo Popescu nu-şi va cere scuze public, şi în scris, pe prima pagină a propriei publicaţii, cel târziu în numărul de joi, 7 iunie 2007, faţă de cel agresat şi colegi de breaslă în general şi nu va promite în scris, în acelaşi cadru, că nu va mai comite nici un fel de fapte care încalcă, sub orice formă, legea, grav - deontologia şi alterează drastic credibilitatea breslei presei locale vâlcene.
Suntem convinşi că Romeo Popescu nu va scăpa ocazia de a se victimiza, de a prezenta lucrurile într-o lumină din care să reiasă că, de fapt, chipurile, el este victima în acest caz.
Tocmai de aceea susţinem că deţinem probe - cu martori, dar şi probe video si audio – care întăresc acuzaţiile noastre atât în privinţa agresării lui Octavian Herţa, cât şi în privinţa altor fapte ale celui pe care-l învinuim, probe pe care le vom pune la dispoziţia oricărei persoane, publice sau private, instituţii, societăţi sau organizaţii care le va solicita.

Prezentul document se constituie - DE FAPT ŞI DE DREPT - într-un protest şi, în egală măsură, într-o sesizare, către toate instituţiile şi organismele publice abilitate să ia act şi măsuri faţă de comportamentul unui individ care aşa înţelege să îşi exercite puterea de formator de opinie.

Portretul unui derbedeu - realizat de Petre Tănăsoaica

Editorul şef al cotidianului „ Viaţa Vâlcii” l-a cunoscut şi el îndeaproape pe ziaristul Romeo Popescu. De-a lungul timpului , forţat de acţiunile huliganice ale acestuia a trebuit să scrie despre el. Acum, folosim doar fragmente din diferite articole publicate de „Viaţa Vâlcii”, care-l creionează pe Romeo Popescu aşa cum este.

„…Şi cu toate că ne-am ales cu duşmani de moarte de pe urma camarilei Comănescu-Perpelea (îl pomenim aici pe omul fără căpătâi, care şi-a abandonat familia şi ne dă lecţii de moralitate, care înjura ca la uşa cortului şi ne dă lecţii de profesionalism, Romeo Popescu, un ins care s-a apucat de meseria de ziarist si cu ajutorul nostru, la 50 de ani, abandonând una bănoasă, cum este cea de economist, în el însă n-a strălucit niciodată, dovedit fiind ca, la propria firma de două parale, are angajat contabil!), avem totuşi satisfacţia că, în sfârşit, la Râmnicu Vâlcea, partidul de guvernământ va fi altul decât cel de până acum…( fragment din editorialul din 31 august 2004).
„…Nu Petre Tănăsoaica bănănaia pe lângă motelul VFM, aşa cum scrie Vocea Vâlcii, ci Romeo Popescu bănănăia pe lângă senatorul gen (r) Mihail Popescu pe care nu-l credem în stare să facă pe avocatul lui Ştefan Prală. Petre Tănăsoaica şi Robert Dinţoi s-au prezentat la invitaţia lui Cosmin Guşă pentru un interviu din curiozitate jurnalistică mai mult decât justificată. Faptul ca Romeo Popescu n-a fost invitat la aceasta întâlnire l-a făcut să-şi strice culoarea la faţă ca şi când ar fi căpătat vărsatul de vânt în locul vărsatului de invidie care-l roade până în măduva oaselor pe acest stupid impostor, fost numărător de lăzi la Bareco...” (25.05.2005)

„…Vătaful presei vâlcene, cel care înjură pe toată lumea, ba chiar potriveşte şi câte o cafteală de ziarişti mai firavi, cum este cazul lui Petrinel Ştefănescu, care s-a petrecut în urmă cu câţiva ani, s-a supărat foarte tare că l-am sancţionat ieri în ziar. A pus mâna pe telefon şi a ţinut să-l admonesteze pe Veronel Rădulescu, moderatorul întâlnirii noastre cu Cosmin Guşă şi să-l atenţioneze că el este Romeo Popescu. Aici are dreptate. El este Romeo Popescu cel care pe zi ce trece devine un oarecare Popescu Romeo. Am pus pariu că astăzi în fiţuica lui ne va mai înjură o dată. Mai mult decât atât i-am dat în scris lui Veronel Rădulescu si textul la care lucrează în seara aceasta când noi consemnam acest lucru aici. Pariul constă într-o sticlă de whisky pe care nici nu ne gândim să nu o bem…” (26.05.2005)

„Ce v-am spus ieri? Că Romeo Popescu, pardon Popescu Romeo, va reacţiona în binecunoscutul stil, atac cu invective şi adjective mizerabile şi nu pe o jumătate de pagină, cum am făcut pariu cu Veronel Rădulescu, ci pe o pagină, ceea ce denotă că aşteaptă de multă vreme să ne murdărească cu noroi şi lături de la trocul în care se bălăceşte zilnic. Aproape un an nu i-am dat atenţie şi uitaţi ce a strâns.. Flăcăul ăsta care se apropie vertiginos de 6o de ani şi care râde cinematografic, telenovelistic cu gumă de mestecat peste cariile care i-au afectat profund figura a încercat zadarnic să ne cumpere avocatul care ne apără în procesele pe care ni le-a deschis. Îi mulţumim pe această cale domnului avocat de la Sibiu, dar şi celui de la Râmnicu Vâlcea, care au pus potaia la colţ. Iată mai jos două mostre de hotărâri care dovedesc ce minciuni ordinare proferează Popescu Romeo la adresa noastră. P.S. După cum vedeţi, i-am retras lui Popescu Romeo din „Vocea Vâlcii“, rubrica „Fix în pix“, pe care ne-a şterpelit-o din vocabularul uzual, în care juca rolul de tic verbal, acum şapte ani. „ (27.05.2005)

DERBEDÉU s. 1. golan, haimana, vagabond, (pop. şi fam.) teleleu, (reg.) hârbar, hârbareţ, uliţar, (Mold.) dulandragiu, (prin Olt.) jarcalete, (Mold.) lainic, (prin Munt.) teacăr, (Mold. şi Transilv.) uliţarnic, (Transilv. şi Ban.) vandralău, vandraş, vandroc, vandrocaş, (prin Transilv.) verbuncaş, (înv.) ştrengar, zamparagiu, (înv., în Transilv.) buduşlău, (fam.) bate-poduri. (A ajuns un ~.) 2. v. lichea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe