INFO - administraţie

duminică, 22 aprilie 2007

INFO -  administraţie

Pasajul Dacia pe ultima sută de metri

Joi, 19 aprilie, după o întrerupere de 8 ore a traficului feroviar pe ruta Piatra Olt - Podul Olt, a fost montată definitiv calea ferată la pasajul subteran din strada Dacia. Această etapă foarte importantă a lucrării de lărgire a pasajului va fi continuată, săptămâna viitoare, cu asfaltarea zonei şi realizarea unui sens giratoriu. Lucrările vor fi terminate până la sfârşitul acestei luni.

Parcări din ce în ce mai multe în municipiu

În cadrul acţiunilor de întreţinere a arterelor rutiere din municipiu, Direcţia Administraţia Domeniului Public a făcut reparaţii cu mixtură asfaltică pe străzile Antim Ivireanul, Inăteşti şi Oltului şi a realizat mai multe balastări pe strada Feţeni. În ceea ce priveşte crearea de noi parcări, în zona blocurilor C13 - C14, la PT36 şi la PT5 s-au făcut amenajări cu piatră spartă, s-au montat borduri şi s-au făcut asfaltări. De asemenea, DADP a continuat în ultima perioadă lucrările de marcare transversală a carosabilului unor artere de circulaţie, precum şi schimbarea unor becuri în semafoare sau recondiţionarea unor indicatoare rutiere.

Primarul a inaugurat vineri
Cel mai mare club al pensionarilor din Râmnic

Cel mai mare club al pensionarilor din Râmnic - aflat în incinta PT5 din Ostroveni – a fost inaugurat vineri, 20 aprilie, la ora 12.00, în prezenţa primarului Mrcia Gutău. Pentru inaugurarea la care au participat foarte mulţi pensionari din Ostroveni. Direcţia Administraţia Domeniului Public a lucrat intens atât în interior, cât şi în ceea ce priveşte zona din imediata vecinătate a clubului. Clubul are o suprafaţă de peste 150 mp şi este dotat cu toate cele necesare pentru petrecerea unor ore cât mai plăcute.

Aleea de la Episcopie a fost finalizată

Joi, 19 aprilie, primarul Mircia Gutău a predat, în mod simbolic, Episcopiei Râmnicului, reprezentată de PS Gherasim, aleea de acces la cantina săracilor aflată în administrarea lăcaşului bisericesc. Pe lângă realizarea şi asfaltarea aleii, defrişarea zonei şi plantarea de noi arbori, Direcţia Administraţia Domeniului Public a montat şi mai multe băncuţe pe întreaga lungime de 250 m. Astfel, pe lângă rolul principal de acces în incinta Episcopiei, aleea are acum şi rolul de promenadă şi de loc de practicare a jogging-ului.

Dughene demolate în Ostroveni

În cadrul proiectului de reamenajare a bulevardului Tineretului - zona Hermes, a început demolarea chioşcurilor amplasate în faţa complexului comercial. Trebuie menţionat că primăria i-a sprijinit pe toţi comercianţii care deţineau aceste chioşcuri în găsirea unor noi amplasamente, în special în preajma pieţei Ostroveni. Proiectul de reamenajare a bulevardului Tineretului - care implică asfaltări, crearea de parcări şi spaţii verzi şi modernizarea staţiei de autobuze - va fi demarat în curând şi el va fi finalizat până în sărbătoarea imnului naţional de la sfârşitul lui iulie.

ADP a tăiat copacii periculoşi

Acţiunile Direcţiei Administraţia Domeniului Public de tăiere a unor copaci periculoşi şi-au dovedit oportunitatea cu ocazia avertizării de cod galben de miercuri şi joi de la nivelul judeţului, când, la Râmnicu Vâlcea, vânturile puternice nu s-au soldat cu căderi de copaci sau ruperi de crengi. DADP a continuat şi în ultima perioadă această activitate, tăind, la blocurile A52, I1 şi în Parcul Zăvoi, alţi 13 copaci care prezentau posibilitatea prăbuşirii în condiţii de furtună. În acelaşi timp, s-au modelat coroanele a 34 de arbori  la blocurile S17 şi A30. De asemenea, Direcţia Administraţia Domeniului Public a realizat în ultima săptămână mai multe acţiuni specifice. Printre acestea, se numără amenajarea unor spaţii verzi şi plantarea de arbuşti tuya şi gazon în Ostroveni, la blocul A 39, precum şi montarea unor coşuri de gunoi pe bd. Tineretului şi pe strada Gabriel Stoianovici. Nu în ultimul rând, în vederea asigurării unei cât mai mari siguranţe a pietonilor, DADP a completat mai multe gărduleţe de protecţie pe diverse artere de circulaţie din municipiu.

Înmormântat de Primărie

Marţi, 17 aprilie, Direcţia de Protecţie Socială a avut de rezolvat o situaţie mai puţin obişnuită. La sesizarea administratorului unui imobil din Colonia Nuci, salariaţii DPS au organizat funeraliile pentru o persoană fără rude cunoscute, asimilată drept un caz social, fără rude. Persoana respectivă era un bărbat în vârstă de 50 de ani, pensionat medical, iar decesul s-a petrecut în locuinţa acestuia; cu sprijinul primăriei, bărbatul a avut parte de o înmormântare creştinească aşa cum i se cuvenea.

Poliţiştii comunitari au aplicat amenzi de zeci de milioane

În ultima săptămână, Poliţia Comunitară a fost solicitată pentru asigurarea ordinii cu ocazia unor evacuări de persoane din municipiu. În primul caz este vorba de un chiriaş al unei locuinţe sociale din Ostroveni, împotriva căruia s-a finalizat procesul intentat de primărie pentru datoriile mari la întreţinere şi distrigerea apartamentului închiriat. În cel de-al doilea caz, este vorba de evacuarea a două persoane de etnie romă care îşi improvizaseră un adăpost pe strada Eugen Ciorăscu, lângă digul de pe râul Olt. În ambele situaţii, nu s-au înregistrat evenimente deosebite. Cuantumul amenzilor aplicate de poliţiştii comunitari în ultima săptămână este de 1.980 lei, majoritatea celor 16 amenzi contravenţionale şi 8 avertismente scrise fiind date în special pentru încălcarea normelor de salubritate ale municipiului. În aceeaşi perioadă, patrulele mixte formate din poliţişti comunitari şi agenţi de ordine publică au dat 7 amenzi în valoare totală de 700 lei pentru abateri de la Legea nr. 61/1991 republicată privind ordinea şi liniştea publică. Aceleaşi patrule, în cadrul activităţilor obişnuite, au descoperit un minor fără adăpost, pentru care s-au făcut demersurile privind internarea într-un centru de plasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe