Carnagiu pe şoselele vâlcene

luni, 16 aprilie 2007

 Carnagiu pe şoselele vâlcene

• autorul unuia dintre accidente a fost patronul societăţii Diana, din Râmnicu Vâlcea
• la Păuşeşti Măglaşi, şapte răniţi după ce un microbuz cu călători a fost spulberat de o autoutilitară
• doi morţi într-un accident dintre o motocicletă şi un pieton

Sfârşitul săptămânii recent încheiate a fost unul însângerat pe şoselele din judeţul Vâlcea. Statistica este una extrem de sumbră. Trei oameni şi-au pierdut viaţa, alţi zece s-au ales cu răni grave, în patru accidente rutiere. Cum s-ar zice, “cota suferinţei” a atins cifre record în numai două zile, cea de vineri şi sâmbătă. Protagoniştii accidentelor, “zmeii” şoselelor, cu maşini ultimul răgnet care ignoră reguli elementare precum cedează trecerea, inconştienţi care uită să mai ia piciorul de pe pedala de acceleraţie, sau care conduc un vehicul fără a poseda permis, sau duhnind a alcool. Cel mai grav accident, în urma căruia au murit doi oameni, a fost unul destul de stupid. Nicolae Burete (20 ani), din Frânceşti, un tânăr care, de regulă, se ocupa cu comerţul cu cereale, a împrumutat o motocicletă marca Yamaha, de la un amic. Fără să aibă permis de conducere şi deci nici experienţa necesară într-ale ghidonului, Burete l-a acroşat, pe raza localităţii Băbeni, pe pietonul Nicolae Sinescu (60 ani), din comuna Mihăeşti, care s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma loviturii, atât pietonul cât şi tânărul motociclist care conducea motocicleta, au murit instantaneu.

Şapte răniţi din coliziunea dintre o autoutilitară şi un microbuz

Un microbuz cu călători care făcea ruta Băile Olăneşti-Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, în jurul orei 20,  a fost izbit violent de o autoutilitară, în urma teribilului accident şapte persoane fiind grav rănite. Vinovăţia aparţine lui Gheorghe Cioboată (21 ani), din Râmnicu Vâlcea, şoferul autoutilitarei  marca Fiat Ducato. În localitatea Păuşeşti Măglaşi, la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă, acesta a uitat să mai ridice piciorul de pe pedala de acceleraţie, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pierdut controlul volanului, izbindu-se violent de un cap de pod şi apoi derapând pe contrasens. Autoutilitara a lovit microbuzul ce circula regulamentar din sensul opus, condus de Ion Netanticu (38 ani), din Polovragi-Gorj, ce se afla în cursă legală de persoane. În urma accidentului a fost rănit grav şoferul autoutilitarei, şi un pasager aflat pe scaunul din drepata, iar din microbuz, răniţi au suferit şoferul dar şi alţi patru pasageri: Constantin Sandu (18 ani) – traumatism cranio cerebral regiunea frontală; Ioana Sandu (22 ani) – traumatism cranio-facial; Elena Dumitru (45 ani) – traumatrism cranio-facial; Elena Grigore (45 ani) – traumatism abdominal, cele şapte victime fiind internate în Spitalulul din Râmnicu Vâlcea.

Şi băut şi fără permis, a omorât un om

Silviu Bocşeri (22 ani), din Râmnicu Vâlcea a devenit posesor de permis de conducere categoria B, din anul 2002, dar după câtva timp permisul i-a fost suspendat pentru neacordare de prioritate pestre trecerea de nivel cu calea ferată. Cu toate acestea, bărbatul s-a urcat sâmbătă la volanul autoturismului VW Vento şi în timp ce circula pe ruta Râmnicu Vâlcea-Călimăneşti l-a accidentat mortal pe Dumitru Codreanu (40 ani), care se deplasa ca pieton, pe partrea dreaptă a părţii carosabile. Testat cu alcoltestul, Bocşeri avea o alcoolemie de 0,41 mg./l în aerul expirat. Fără permis, poliţiştii de la SPR Vâlcea l-au descoperit în trafic şi pe Vasile ├×apu (33 ani), care conducea o Dacie Breack. Permisul i-a fost suspendat după ce a făcut un accident în anul 2006, în comuna Buneşti. Acesta a fost oprit la timp, înainte de a comite un accident rutier. În zilele de vineri şi sâmbătă, în judeţul Vâlcea au avut loc 40 de tamponări şi 29 de şoferi au fost prinşi conducând cu viteză foarte mare.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe