Primarul Gutău trebuie ajutat să-şi respecte promisiunile

joi, 12 aprilie 2007

 Strada Goranu continuă să fie oaia neagră a Râmnicului

Primarul Gutău trebuie ajutat să-şi respecte promisiunile

…Alex Construct SRL îi pune, însă, beţe în roate, lucrând în ritm de melc la amenajarea târgului din zonă

Aproape toate ziarele din judeţ au abordat, nu o singură dată, subiectul legat de mizeria numită „ Târgul de săptămână” din cartierul Goranu. Din mandatul fostului primar ţărănist Sorin Zamfirescu, aici funcţionează, fără autorizaţii sanitare, în dispreţ faţă de hotărârile de consiliu dar şi de legi, o debandadă organizată. De două ori pe săptămână mai mulţi locuitori din zonă se trezesc că nu au acces la strada din faţa casei. Circulaţia este blocată. Se strâng munţi de gunoaie, nu există alimentare cu apă, nu sunt grupuri sanitare, nimeni nu plăteşte taxă iar majoritatea comercianţilor tuciurii ar putea fi lesne sancţionaţi pentru comerţ neautorizat sau evaziune fiscală. În cele din urmă administraţia locală s-a decis să aloce fonduri şi în această zonă şi să rezolve problemele locuitorilor din Goranu.

Primarul a promis ordine

Locuitorii cartierului Goranu i-au cerut primarului Mircia Gutău,  să monteze limitatoare de viteză pe anumite străzi din cartier, unde au loc noaptea adevărate „raliuri” de maşini. Întrecerile nocturne se pare că s-au mutat în cartierele mărginaşe, după ce pe principalele artere rutiere din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost deja montate limitatoare de viteză. De asemeneaoamenii au reclamat faptul că nu sunt destui poliţişti în zonă, care să dea siguranţă cetăţenilor. Cei peste 100 de vâlceni prezenţi la întâlnire au mai cerut, de asemenea rezolvarea iluminatului public pe mai multe străzi, asfaltarea sau balastarea unor drumuri care devin impracticabile în sezonul ploios, reglarea presiunii apei potabile pe anumite străzi, înmulţirea trecerilor pentru pietoni pe Calea Bucureşti, coşuri pentru gunoi stradale, etc. Primarul le-a promis oamenilor că va avea în vedere şi cartierul lor pentru derularea mai multor proiecte, care privesc finalizarea racordurilor  pentru apă potabilă ,asfaltarea câtorva străzi, finalizarea lucrărilor la bazinul de apă, modernizarea celor două şcoli din cartier, amenajarea târgului de săptămână (astfel încât „comercianţii“ să nu mai blocheze accesul în curţile locuitorilor din zonă), amenajarea rigolelor şi a canalelor de preluare a apelor pluviale pe mai multe străzi.

Cu viteza melcului pe şantierele Râmnicului

Am vizitat ieri şantierul de amenajare a Târgului din zonă. De vreo două luni în fiecare zi 5-7 muncitori cel mult, unii echipaţi cu veste inscripţionate ALEX Construct, efectuează lucrări. Primăria Râmnicului a alocat fonduri importante pentru a se amenaja un spaţiu de comerţ civilizat. Că acesta nu va putea cuprinde toţi comercianţii este altă problemă. Pe noi ne-au mirat absenţa oricărui panou indicator. Conform legislaţiei în vigoare executantul lucrării ar fi trebuit să afişeze numărul autorizaţiei de construire, data la care a început efectuarea lucrării şi data la care aceasta trebuie terminată precum şi denumirea firmei care efectuează amenajarea. „ Se lucrează în dorul lelii nu numai acum că e după Paşti, ci în fiecare zi” ne spune un bătrânel care ne observă că facem poze. Încercăm să contactăm administratorul firmei Alex Construct. Ni se spune că nu este la sediul firmei ci plecat într-o zonă fără acoperire telefonică. Lucru pe care-l constatăm când sunăm pe mobil. Nu-i deranjăm pe muncitori. Unul sudează, unul priveşte Oltul, altul se uită la o stivă de cărămizi. În rest e linişte şi pace . Şi multă mizerie. Traversăm strada în partea stângă a podului ciuruit de găuri pe trotuare. Măcar podul are trotuare. Strada aceasta aflată la cinci minute de centrul Râmnicului nu are. Locul trotuarelor este ţinut de dâmburi de pământ acoperite cu buruieni. Şi gunoaie Nu putem estima dacă construcţia va fi definitivată în timp legal pentru că nu ştim perioada stipulată în contract. Nu ştim nici valoarea exactă deşi bănuim că deja specializaţi în obţinerea unor contracte cu administraţii locale cei de la această societate comercială lucrează pe bani buni. Nu putem înţelege de ce doar cu aşa puţini oameni şi într-un ritm aşa scăzut deşi condiţiile meteo sunt extrem de favorabile. Aşteptăm un punct de vedere al administratorilor Alex Construct.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe