Paştele înecat în alcool şi violenţă

joi, 12 aprilie 2007

Paştele înecat în alcool şi violenţă

Sărbătorile de Paşte au fost pentru vâlceni pline de evenimente neprevăzute. Accidentele au curs pe bandă rulantă, dar, din fericire, s-au soldat cu mai mulţi răniţi, fără decese însă. Mulţi şoferi au fost prinşi “mangă” la volan, iar alţii nu aveau nici permise de conducere. Din noianul de evenimente n-au lipsit bătăile în grup, la discoteci, sau ale chefliilor plecaţi cu “colindul”, cu parul, prin vecini. Poliţiştii au mai putut constata chiar şi o sinucidere spectaculoasă a unui bărbat care şi-a dat foc, punându-şi la cap crucea, iar într-o altă localitate, un tânăr s-a înecat în Olteţ, în încercarea de a se răcori.
În zilele de dinaintea Învierii Mântuitorului circulaţia pe şosele a fost extrem de agitată. Un accident în care au fost implicaţi un turc, o italiancă şi un român s-a soldat cu rănirea unei sibience. Pe Valea Oltului, la km. 211, un autocar condus de turcul Ugah Ahmed (31 ani) s-a angajat în depăşirea unei Dacii, condusă de Alexandru Ischia (38 ani), din Sibiu, care circula în faţa sa. După ce a acroşat Dacia, autocarul a intrat în coliziune cu un autoturism Hunday, condus de italianca Miranda Ischia (41 ani).  Din coliziunea   celor trei maşini a fost rănită o femeie din Sibiu, care se afla în Dacie, aceasta suferind traumatism cranio facial, o mână ruptă şi o fractură de umăr cu deplasare. Un alt autoturism, de data aceasta un Audi, a fost implicat într-un accident pe drumul ce duce la Mânăstirea Frăsinei, din comuna Muereasca-Vâlcea. Conducătorul maşinii, Adrian Stoica (23 ani), din Piteşti, într-o curbă la stânga a încercat să depăşească două autoturisme oprite, moment în care l-a lovit pe Leonard Pelican (22 ani), din Râmnicu Vâlcea, care circula pe un moped, ce venea din sens invers. Mopedistul s-a ales cu politraumatism, traumatism cranio-facial deschis, fractură de gambă şi contuzii multiple. Prima zi după Paşte, pe 9 aprilie, tot pe Valea Oltului, şoferul unei Dacii, Corneliu Popescu (54 ani), din Alexandria, nu a păstrat distanţa faţă de un VW care circula în faţa sa şi în momentul în care VW a oprit, l-a lovit din spate. Din impact, a fost rănită o femeie, Virginia Popescu (52 ani), aflată în Dacie, aceasta suferind fractură la umărul drept.
Bătăi ca-n filme, din cauza alcoolului
Băutura este cea care l-a trimis în lumea celor drepţi pe Nicolae Ciobanu (56 ani), din Buneşti. El a murit rezemat de un gard, inima sa încetând să mai bată. Tot la Buneşti, Vasile Geornoiu (33 ani), l-a înjunghiat în faţa porţii cu un cuţit pe Ion Voicu (50 ani), acesta fiind internat în spital cu plagă prin înjunghiere în zona abdominală. Bărbatul venise să-i ceară socoteală de ce l-a bătut pe un nepot de-al său. Mai mulţi cheflii au devastat un bar din Râmnicu Vâlcea, luându-se la bătaie cu pahare, scrumiere, sticle de băutură, poliţiştii întocmindu-le dosare penale pentru distrugere. Tot la un bar, dar din comuna Măciuca, între fraţii Valeriu şi Mihail Mărcoianu a izbucnit sămânţă de scandal, acesta fiind lovit cu un par în cap de unul dintre “rivali”. Mărcoianu a fost internat în spital în stare gravă, cu traumatism cranian. Un alt “glumeţ”, Cristian Săvoiu (30 ani), din Râmnicu Vâlcea, a distrus două uşi de apartament, aparţinând vecinilor şi mai multe geamuri de pe hol. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor de la DEPIR pentru a-i potoli furia. Un scandal de proporţii a avut loc şi la discoteca din staţiunea Băile Olăneşti, unde 15 tineri bine matoliţi s-au luat la bătaie, pentru potolirea spiritelor fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe