Pe Valea Oltului, două femei şi un bărbat, cu cagulă, au tâlhărit un comerciant turc

joi, 5 aprilie 2007

Pe Valea Oltului, două femei şi un bărbat, cu cagulă, au tâlhărit un comerciant turc

O tâlhărie ieşită din tipare a avut loc zilele acestea pe Valea Oltului. Un comerciant turc, care ori de câte ori trecea prin România pe Valea Oltului mai jinduia la nurii unor prostituate, a fost ademenit de una dintre “păsările de noapte”. La locul întâlnirii amoroase, un izlaz din comuna Racoviţa, minora de doar 17 ani chemase alte două persoane, un bărbat, ce purta cagulă pe faţă şi o femeie. Cei trei l-au buzunărit pe comerciantul turc, după care au dat bir cu fugiţii ascunzându-se într-o pădure.
Turcul Hikmet K., rezident în Franţa, la cei 61 de ani este un ins prosper care scoate bani ocupându-se cu comerţul cu haine. Conducând un autoturism Peugeot 407, ori de câte ori tranzita România, pe Valea Oltului bărbatul nu se sfiia să mai tragă în câte-o parcare, unde se desfăta cu nurii cine ştie cărei prostituate. În oraşul sibian Cisnădie, Hikmet are o concubină care-i creşte doi plozi, dar dorinţa de aventură l-a îndemnat, în urmă cu trei luni, să se încurce cu o altă “jună”, care frecventa parcările din apropierea oraşului Brezoi, aflate de-a lungul  DN 7, ce leagă oraşele Râmnicu Vâlcea de Sibiu. Noua cucerire, Bianca Grancea ajunsese să-i cunoască tabieturile asului într-ale comerţului şi crezând că acesta vine în România să aducă bani celor doi copii din Cisnădie, a luat legătura telefonic cu “amorezul”. Bărbatul şi-a adus aminte de escapadă, aşa că au căzut de acord să se întâlnească. Între timp, juna Bianca Grancea le-a povestit şi celor doi vecini ai săi că bărbatul cu care ar urma să filtreze  este full de bani, aşa că n-ar strica dacă l-ar tâlhării la drumul mare. Pentru asta au pus la cale chiar şi un plan de acţiune. Scms Cătălin Leucă, de la Poliţia oraşului Brezoi-Vâlcea, cel care a anchetat acest caz, ne-a spus: “Cei doi s-au întâlnit în punctul Cornet, din comuna Racoviţa, ocazie cu care au stabilit, turcul fiind de acord, să meargă pe un drum lăturalnic, DJ 703 M, în direcţia comunei Perişani. După aproximativ 800 de metri, turcul a oprit autoturismul pe un izlaz, iar după nici cinci minute, au venit alte două persoane, un bărbat şi o femeie”.

Turcul buzunărit de un bărbat şi o femeie

Pe izlazul din satul Copăceni, Ion Ursu (35 ani), având o cagulă pe faţă şi un cuţit în mână, a intrat în maşină prin portiera din dreapta spate şi i-a cerut turcului să-i dea toţi banii. Cum Hikmet nu a vrut să cedeze, “cagulatul” a reuşit să-l buzunărească de 300 de lei, din buzunarul de la piept.  Juna Bianca, supărată că a găsit dor o sumă atât de minoră, a băgat şi ea mâna în celălalt buzunar, dar de la pantaloni, dar a găsit doar... praful de pe tobă. Cum turcul a încercat să iese din maşină, cealaltă femeie, Bianca Floca (23 ani), culcată la sol în exteriorul maşinii, i-a blocat portiera stângă faţă. În încercarea de a scăpa de cei care-l încolţiseră, cetăţeanul turc a reuşit să scoată cagula de pe faţa bărbatului atacator şi să-l deposedeze de cuţit. Scms. Cătălin Leucă ne-a spus: “Văzându-se descoperiţi, tâlharii au luat-o la fugă. S-ar părea că strigătele de ajutor ale cetăţeanului turc au adunat în zonă şi alte persoane, membre ale unor etnici din zonă (rudari, n.r.). Acestea au dat cu pietre de la distanţă şi s-ar părea că într-o astfel de conjunctură a fost spart geamul la uşa dreapta spate al autoturismului cetăţeanului turc. În timp ce victima a reuşit să fugă, tâlharii au mers la barul Cocoş şi au comandat câte-o cafea. La scurt timp, cetăţeanul turc a sunat pe numărul de telefon 112, iar când maşinile noastre ale poliţiei au ajuns în faţa barului, tâlharii au fugit în pădure şi s-au ascuns până dimineaţa, când au fost prinşi”, ne-a spus ofiţerul de poliţie. Cagula şi cuţitul cu care a fost atacat turcul au fost aduse de victimă la Poliţia oraşului Brezoi. Din fericire, Hikmet nu prezintă răni grave care să-i pună viaţa în pericol.  Prezentate Parchetului şi Judecătoriei Brezoi, cele două femei, Bianca Floca şi Bianca Grancea sunt cercetate în stare de libertate. Şeful IPJ Vâlcea, cms. Adrian Cazan ne-a spus că Judecătoria Brezoi a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Ion Ursu, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie în formă calificată.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe