Comisia de Disciplină a AJF a fost prea blândă cu scandalagiii

luni, 2 aprilie 2007

Sancţiuni ce nasc controverse în fotbalul judeţean

 

Comisia de Disciplină a AJF a fost prea blândă cu scandalagiii

 

După o serie de scandaluri din fotbalul judeţean, AJF-ul vâlcean a fost nevoit să ia măsuri pentru stoparea violenţelor ce au dus la încălcarea gravă a regulamentelor la meciurile de la Zătreni, Slătioara, Voiceşti şi Rm. Vâlcea. Preşedintele Constantin Pintilie a apreciat că sancţiunile dictate de Comisia de Disciplină în aceste cazuri au fost cam blânde. Prin urmare vi le prezentăm pe acestea, fără alte comentarii.

Olteţul Zătreni - două etape „în exil“

* Meciul de fotbal Olteţul Zătreni – Sportul Rm. Vâlcea, întrerupt ca urmare a lovirii arbitrului, a fost omologat cu scorul de 0-3, echipei gazdă fiindu-i dată şi o penalitate, conform art. 33 lit. b din Regulamentul Disciplinar. Pentru deficienţe organizatorice în privinţa măsurilor de ordine, echipei Olteţul Zătreni i se ridică dreptul de organizare a meciurilor de pe teren propriu pentru două etape, cf. art. 31 lit. a şi art. 32 lit. b.

* Jucătorul Victor Herăscu (Olteţul Zătreni), eliminat pentru lovirea peste picioare a arbitrului, astfel încât a determinat întreruperea meciului, a fost sancţionat cu 12 (douăsprezece) etape de suspendare şi penalitate, conform art. 28 şi 65, la care se adaugă şi perioada graţiată de la sancţiunea anterioară, conform art. 10 din Regulamentul Disciplinar.

* Jucătorul Mircea Herăscu (Olteţul Zătreni), care după meciul de fotbal cu Sportul Rm. Vâlcea a creat presiuni asupra arbitrilor pentru a nu li se opri legitimaţiile jucătorilor care au săvârşit abateri disciplinare, a fost sancţionat cu trei etape de suspendare şi penalitate, conform art. 34 din ROAF România.

La Voiceşti se mai joacă abia la toamnă!

* Jucătorul Ovidiu Moroşanu (Raid Voiceşti), eliminat pentru lovirea cu palma peste faţă a unui adversar, a fost sancţionat cu trei etape de suspendare şi penalitate, conform art. 48 / III din Regulamentul Disciplinar.

* Echipei Rapid Voiceşti, pentru neasigurarea securităţii echipei oaspete şi a suporterilor, i se ridică dreptul de organizare a meciurilor de pe teren propriu pentru 6 (şase) etape, plus penalitate, conform art. 30 din ROAF, iar dl. Florin Vătafu, delegatul echipei Rapid Voiceşti, primeşte trei luni suspendare şi penalitate, conform art. 69 din Regulamentul Disciplinar.

* Jucătorul Ghebra Marian (Rapid Voiceşti), care după meciul cu Luceafărul Pesceana a lovit cu brutalitate un jucător al echipei adverse şi un suporter, a fost sancţionat cu doi ani de suspendare din activitatea fotbalistică şi amendă 500 lei, conform art. 51 şi 17 din Regulamentul Disciplinar.

Patru fotbalişti de la Măgura - pe tuşă

* Pentru agresarea fizică şi verbală a brigăzii de arbitri de la meciul Măgura Slătioara – ALX Mateeşti, patru jucători ai formaţiei gazdă au fost sancţionaţi conform art. 48/ III din Regulamentul Disciplinar cu penalitate şi etape de suspendare astfel: jucătorul Liviu Pătroi – patru etape; jucătorii Luigi Angheluţă şi Constantin Mucălău – trei etape; jucătorul Vasile Giura – două etape.

Olteţul Zătreni - două etape „în exil“

* Jucătorii Ilie Buga şi Auraş Ungureanu (ambii de la Dinamo Rm. Vâlcea), pentru lovirea cu pumnul, respectiv piciorul, a unui adversar, după terminarea jocului, se sancţionează cu trei etape de suspendare fiecare şi penalitate conform art. 48/ III din Regulamentul Disciplinar.

* Jucătorul Ion Lala (Energia Malaia), pentru injurii aduse oficialilor partidei (observatorul de joc), a fost sancţionat cu o etapă de suspendare şi penalitate, conform art. 48 / 2 şi art. 16 din Regulamentul Disciplinar.

* L. Mustăţea, preşedintele echipei Dinamo Rm. Vâlcea, pentru expresii calomnioase aduse oficialilor AJF, a fost sancţionat cu 3 (trei) luni suspendare şi penalitate, conform art. 69 / I din Regulamentul Disciplinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe