CUM SA TRECEM CU BINE SESIUNEA!

luni, 5 februarie 2007

CUM SA TRECEM CU BINE SESIUNEA!

  Dacă eşti elev sau student şi stai noaptea până târziu să înveţi…
  Dacă nopţile din week-end te prind prin discotecă…
 Dacă munceşti până târziu la birou şi te simţi epuizat…

Învinge oboseala. Învaţă să te ţii în formă! Fii Pro-Forma cu Pro-Natura.

Pentru a-şi îmbogăţi performanţele, sportivii au nevoie de antrenament  intens şi o alimentaţie adecvată. Acest lucru este valabil şi în cazul creierului care are permanentă nevoie de stimulare şi energie pentru a se menţine tânăr chiar şi la adânci bătrâneţi.

       Remediul care să ne transforme în genii nu s-a descoperit încă, dar există substanţe care realmente pot îmbunătăţi performanţele psihice (concentrarea, capacitatea de memorizare, atenţia, chiar şi starea de spirit). Cofeina, efedrina, amfetaminele sau alte substanţe dopante, conţin substanţe active cu efect foarte rapid şi uşor de sesizat, spre deosebire de remediile naturiste care acţionează mai lent şi uneori efectele nu pot fi cuantificate uşor. În cazul substanţelor de sinteză sunt binecunoscute reacţii adverse: dependenţa, manifestări cardiace, digestive, neurologice: spre deosebire de substanţele naturale care nu prezintă efecte secundare.

După utilizarea unui remediu natural oamenii observă faptul că se concentrează mai uşor, sunt mai atenţi, mai motivaţi şi pot prelucra mai uşor informaţiile primite. De cele mai multe ori  nu se cunoaşte cu exactitate mecanismul prin care plantele determină aceste efecte, ele conţinând mai mulţi compuşi şi este dificil de precizat care anume dintre acestea este substanţa cea mai activă.

      Există numeroase studii asupra arborelui de Ginkgo biloba care se pare că îmbunătăţeşte capacităţile cognitive atât la tineri cât şi la pacienţii de vârsta a treia. Efectul benefic se datorează faptului că Ginkgo biloba îmbunătăţeşte alimentarea cu oxigen a creierului, acesta fiind cunoscut ca un organ avid de oxigen, orice încetinire a circulaţiei scăzându-i performanţele.

      Lecitina este o altă substanţă cunoscută pentru efectele neurotonice. Conţine fosfolipide (constituenţi de bază ai membranelor neuronale ) care au efecte stimulatoare asupra metabolismului neuronal. De asemenea, creşte performanţele intelectuale, stimulează refacerea organismului după eforturi intelectuale intense, intervenind în sinteza acetilcolinei, substanţă care intervine în transmiterea interneuronală.
      Aceste substanţe active sunt condiţionate de către Laboratoarele Medica in forma urmatoarelor produse regasite acum sub marca Pro-Natura: Fructolecitină, Lecitina C şi Memotanalec. Produsele conţin pe lângă substanţele anterior menţionate şi fructe de pădure bogate în vitamina C, complex B, fosfolipide vegetale, esenţiale pentru funcţionarea la capacitate maximă a memoriei. Doctor Ionuţ Moraru vă recomandă să le utilizaţi sub formă combinată:

-Fructolecitină   3 linguri pe zi + Ginkgo biloba C  3 capsule pe zi;

-Lecitina C 3 capsule pe zi + Ceai Memotanalec două ceşti pe zi.
      Ţineţi cont şi de următoarele sfaturi:

• Odihniţi-vă ! Tonicele cerebrale nu au nici un efect dacă nu dormiţi suficient. În timpul somnului creierul se deconectează de la mediul înconjurător şi se stochează noile date. Insuficienţa somnului duce la oboseală cronică şi afectează memoria şi capacitatea de concentrare.

• Întrebuinţaţi la maxim resursele intelectuale. Oferiţi-i creierului noi provocări dezvoltând în permanenţă noi abilităţi.
• Beţi apă ! Studiile arată că deshidratarea are ca efect rapid confuzie şi tulburări de memorie. Atenţie la medicamente !Unele dintre ele (benzodiazepinele tanchilizantele) duc la tulburări de memorie dacă sunt utilizate timp îndelungat sau în exces.
• Alcoolul vă poate afecta serios memoria. El interferă cu memoria de scurtă durată, împiedicând creierul să stochze noi informaţii.
• Atenţie la medicamente !Unele dintre ele (benzodiazepinele tanchilizantele) duc la tulburări de memorie dacă sunt utilizate timp îndelungat sau în exces.

Articol oferit de specialistii Pro-Natura. Pentru mai multe detalii sunati la 0724.330.875 sau scrieti pe [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe