Din patru sarcini s-au născut opt copii

luni, 29 ianuarie 2007

Naşteri la indigo în familia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Iulian Comănescu!

 

Din patru sarcini s-au născut opt copii

 

La prima vedere pare incredibil, dar totuşi este adevărul gol-goluţ. Într-o familie din comuna vâlceană Vaideeni, din patru naşteri s-au născut opt copii. Cum s-ar zice, naşteri la indigo. Din cei opt bebeluşi, care acum sunt oameni mari, au supravieţuit şapte, unul dintre copii murind la vârsta de aproape un an, din cauza unei amigdalite. Ca un destin pecetluit, toţi copii au ajuns “oameni mari”, printre ei numărându-se un fost preşedinte de Consiliu Judeţan sau prosperi oameni de afaceri .

În localitatea Vaideeni-Vâlcea, satul Izvorul Rece, numele de Comănescu este unul foarte cunoscut, mulţi dintre ei intrând în politică şi afaceri. Puţină lume ştie însă că, din cei zece copii ai soţilor Maria şi Ştefan Comănescu, opt dintre ei au văzut lumina zilei în urma a patru sarcini, iar în alte două s-a născut de fiecare dată câte un copil. Maria şi Ştefan a fost o familie înstărită, cei doi fiind crescători de animale. În timp ce tatăl şi-a educat copii într-un spirit mai spartan, mama le-a oferit căldură şi blândeţe. Mezinul familiei, Valentin, ne-a spus, pe scurt, istoricul familiei sale: “Părinţii mei aveau o gospodărie mare, iar pentru a face faţă treburilor casei, aveam chiar şi femeie în casă. În legătură cu naşterile, la prima vedere pare de necrezut, ca din cele şase sarici ale mamei, în patru dintre ele ne-am născut gemeni”.

 

Le-a pus nume asemănătoare să-i scape de armată

 

Maria şi Ştefan Comănescu au adus pe lume primul “pui de om” când mama avea 22 de ani, iar tatăl, 29 de ani. “Primii fraţi gemeni care sau născut au fost Maria şi Eugenia, iar cea de-a doua naştere a fost una de... simplu. Ştefania, cel de-al treilea copil, a murit însă la un an şi jumătate, din cauză că s-a opărit cu apă clocotită. Al patrulea copil care a văzut lumina zilei a fost Antoaneta, care a venit singură pe lume, din cea de-a treia naştere. De aici încolo, mama mea a născut numai gemeni. Următorii copii au fost Ştefania şi Iulian (acesta din urmă a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, n.r.), apoi Cornel şi Sabin. Din nefericire, Cornel a avut ceva probleme la vârsta de nouă luni. A făcut o amigdalită şi nu a mai putut fi salvat. La ultima naştere am venit pe lume eu, Valentin şi Valerian, acum director la Liceul Horezu. Eu m-am născut după două zile de când s-a născut Valerian. Mama s-a dus la doctor de vreo două ori, dar i-a spus că nu are decât un copil în burtă. Când am venit şi eu pe lume, tata a fost luat prin surprindere. Ne-a pus nume asemănătoare în speranţa că unul dintre noi vom scăpa de armată, dar n-a fost să fie!”, povesteşte mezinul celor opt fraţi Comănescu, aflaţi în viaţă.

Moştenitorii nu sunt la... indigo

Copilăria celor opt fraţi a fost ca şi a altor copii născuţi la sat. Mergeau cu oile la păşunat, se jârjoneau, făceau năzbâtii sau jucau şotronul, purceaua, hoţii şi vardiştii şi multe altele. “Pe mine m-a lovit calul în cap, iar pe Sabin, care a fost director la o societate de vin-alcool, tata l-a prins într-o duminică noapte în timp ce fura două vedre de ţuică din butoi. A luat o chelfăneală zdravănă şi nu a mai venuit pe acasă vreo două-trei luni”, se destăinuie Valentin. Fraţii Comănescu se întâlnesc deseori şi rememorează amintiri. Acum, în total, sunt 46 de urmaşi Mariei şi Ştefan Comănescu. Fiica lui Valentin, care şi ea este gravidă cu al doilea copil, a scăpat de “naşterea la idigo”, aşa că a răsuflat uşurată când a aflat că pe lângă primul băieţel, în luna mai va mai veni unul. Cu siguranţă, medicul nu a greşit la ecograf!

Dorel ŢÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe