Legat cu lanţuri şi călcat în picioare

joi, 18 ianuarie 2007

Şeful Asociaţiei crescătorilor de capre, băgat în spital

 

Legat cu lanţuri şi călcat în picioare

 

Un bărbat de 42 de ani din localitatea Milcoiu-Vâlcea a fost bătut duminică într-un mod barbar. În timp ce se afla cu turma de capre în preajma unei păduri, trei indivizi, dintre care doi bărbaţi şi o femeie l-au imobilizat, legându-l cu mâinile la spate, cu lanţuri şi sârmă. Bărbatul a fost întors cu faţa în jos, după care cei trei l-au lovit în cap cu o coadă de secure în cap şi au sărit cu picioarele pe el. Un cioban care a auzit ţipetele de ajutor l-a luat în spate şi l-a cărat, distanţă de aproape cinci kilometri, până la locul unde victima a putut fi preluată de Salvare.

Radu Constantin, din localitatea Milcoiu-Vâlcea, la cei 42 de ani ai săi este un om cu o pasiune aparte. Îi place să crească capre, motiv pentru care a asigurat cornutelor condiţii după normele U.E. Animalele sunt chiar îmbăiate de două ori pe an, iar dacă va fi nevoie şi Europa o va cere, le va face caprelor baie aşa cum scrie la carte. Aşa se face că meritele sale au fost recunoscute, şi a obţinut toate aprobările pentru o astfel de îndeletnicire. Ba, mai mult. Costel, cum îi zic cei mai dragi, este şeful Asociaţiei Crescătorilor de Capre din Judeţul Vâlcea. Fire extrem de jovială, mereu cu zâmbetul pe buze, un om paşnic care n-a intrat niciodată în conflict cu cineva, Costel a dat de bucluc duminică în jurul orei 13,30. „Mă aflam în punctul Aninoasa, din comuna Milcoiu, şi coboram pe o vale din imediata vecinătate a pădurii. Unul dintre ciobanii mei era cu turma în apropiere, când la o sută de metri distanţă am observat o căruţă, cu un cal alb, dezlegat, lângă atelaj. În preajmă era o grămadă de lemne, dar n-am văzut ţipenie de om prin preajmă, aşa că îmi continuam drumul nestingherit”, povesteşte de pe patul spitalului omul pasionat de creşterea animalelor.

Printre atacatori era şi o femeie

  Îmbrăcat într-o cămaşă de culoarea verde închis, ce se aseamănă oarecum cu ţinuta unui pădurar, Constantin Radu a fost atacat pe la spate de trei indivizi: “Erau doi bărbaţi şi o femeie pe care nu i-am observat şi nici bineţe nu le-am dat. Femeia să fi fost la 40 de ani, unul dintre bărbaţi avea peste 30, iar cel de-al treilea era cam la 50 de ani. După ce m-au pus jos, m-au legat cu mâinile la spate, cu un lanţ, pe care-l aveau să lege lemnele, apoi cu o sârmă. Unul dintre ei m-a lovit cu coada de secure în cap, iar de îndată ce am fost pus jos, au început să sară toţi trei cu picioarele pe mine. M-a năpădit sângele, pe nas şi gură şi ca să mă sufoc mă împingeau cu capul în frunzele uscate. La un moment dat, unul dintre ciobanii mei, Laurenţiu Mihai Ion (32 ani), de fel din Argeş, a auzit ţipetele mele înfundate şi văzut ceea ce s-a întâmplat, motiv pentru care strigat: «Ce faceţi, mă acolo?! Îl omorâţi! Lasaţi-l în pace!» Băiatul a venit spre mine să-mi dea ajutor, moment în care atacatori au pus hamul pe cal şi au luat-o la sănătoasa, dând bice cailor”, povesteşte proprietarul caprelor.

Hoţii de lemne l-au confundat cu pădurarul

  Când şi-a văzut stăpânul într-o baltă de sânge, Laurenţiu l-a luat în spate şi l-a cărat distanţă de cinci kilometri până pe un drum principal din satul Izbăşeşti, unde Salvarea a putut intra şi de unde victima a fost recuperată. Internat în Spitalul de Urgenţe Vâlcea, Constantin Radu urmează să fie investigat, medicii urmând să se pronunţe asupra leziunilor ce i-au fost produse. Medicul legist Ioan Neamu, de la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, la care s-a prezentat, îi va da zile de îngrijiri medicale luând în calcul şi zilele de spitalizare. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, cms. Marcel Sărdaru ne-a spus: “Am sunat la Postul de Poliţie Milcoiu şi poliţiştii noştri au în cercetare acest caz. S-ar părea că agresorii sunt nişte indivizi din comuna Budeşti, dar deocamdată nu ne pronunţăm până nu probăm cele întâmplate”. Costel Radu nu exclude ca aceia care l-au atacat să fi fost hoţi de lemne care l-au confundat cu pădurarul din sat.

Dorel ŢÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe