Tragedie la Sala Sporturilor Traian

marți, 16 ianuarie 2007

Tragedie la Sala Sporturilor Traian

Portarul unei echipe de fotbal este în comă după ce a căzut de la o înălţime de 25 de metri

Un accident stupid a avut loc joi la Sala Sporturilor Traian, din Râmnicu Vâlcea. Un tânăr de 26 de ani, care juca portar la una dintre echipele de fotbal care-şi disputau supremaţia pe teren, s-a urcat să dea jos mingea care tocmai se prinsese pe structura metalică a plafonului. Din neatenţie, s-a dezechilibrat şi a căzut pe terenul de fotbal, suferind răni grave la cap, motiv pentru care a fost internat în stare de comă profundă la Spitalul Floreasca din Bucureşti.
Florin Pătru (26 ani), tânărul care a căzut de la 25 de metri înălţime, se zbate între viaţă şi moartea în Spital. Povestea lui este a unui tânăr care a muncit din greu, încă de la vârsta de trei ani fiind instituţionalizat la Centrul de Copii din Râmnicu Vâlcea. Unul dintre prietenii lui, Florin Pandelică, şi el crescut tot la Casa de Copii, ne-a spus: “Florin sau Soma, cum îl porecleam noi, este un tânăr extraordinar. De fel este din comuna Cornet-Vâlcea şi mai are un frate. Pentru că mereu a vrut să fie un  învingător, a dus o viaţă de sportiv. A făcut K1, lupte greco-romane dar şi alte sporturi. Pentru că în luna noiembrie a fost dat afară din Centru, deoarece a împlinit vârsta de 26 de ani, Florin locuia acum la căminul Liceului Forestier, unde plătea o chirie de 80 lei RON/lună. Pentru a se întreţine singur, era angajat ca croitor la o societate a unor olandezi, unde lucrează şi alţi copii din Centru. Muncea şi în piaţă, ridica şi căra de toate, iar oricine avea nevoie de el, nu s-ar fi dat înapoi”, spune amicul său.

A încercat să-i oprească sângerea, folosind tricoul

Dincolo de această viaţă deloc uşoară, Florin a reuşit să se înscrie la o facultate particulară din Râmnicu Vâlcea, fiind student în ultimul an. Ziua de joi a fost una cu ghinion pentru “Soma”. Într-o cameră de internat de la Liceul Forestier s-au adunat ieri mulţi dintere prietenii săi, copii la Casa de Copii, unii povestindu-ne împrejurările în care a avut loc incidentul. “Câţiva tineri din oraş, cu bani, au închiriat Sala Sporturilor Traian pentru un meci de fotbal. Respectivii au jucat cu echipa Casei de copii, din care făcea parte şi Florin. Nu era un meci oficial, ci doar unul amical. Soma, care era în poartă, a mers să recupereze mingea care se prinsese pe structura metalică a plafonului. După ce a dat jos mingea, când să coboare, din neatenţie, a căzut de la 25 de metri înălţime”, povesteşte Andrei Cătălin Văduva. Unul dintre prieteni, Raţiu Pătraşcu, şi-a scos tricoul în încercarea de a-i opri sângerarea, meciul s-a întrerupt, iar tânărul a fost urcat într-o maşină şi dus la secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea. În scurt timp, studentul a fost urcat în Salvare şi trimis la Spiitalul Floreasca din Bucureşti. Raţiu, deşi în chiloţi şi cu tricoul plin de sânge, a plecat să-l susţină.

Castelanii vor să închirieze un microbuz să-şi viziteze prietenul

Leaderul copiilor de Casa de Copii, Mihai Ghebrea a declarat ieri: „Am vorbit cu doamna directoare a Autorităţii de Sănătate Publică, doamna Gheniţă şi ne-a spus că Florin a ieşit din starea comatoasă produsă prin leziune, dar este în continuare în stare de comă medicamentoasă, fiind sub supravegherea medicilor. Între timp i s-a făcut RMN (tomograf, n.r.) şi s-a constatat că are o hemoragie difuză la creier. Ne bucurăm că nu are alte afecţiuni la coloană, iar celelalte leziuni la torace se rezolvă. Azi, noi am avut Campionatul de fotbal şi am jucat într-un spirit al fairplay-ului, rugându-ne mereu pentru viaţa lui. Suntem convinşi că Florin este foarte puternic şi va rezista. Azi (luni, n.r.) dr. badea ne va da un microbuz şi vom merge la Spitalul  Floreasca să-l vizităm”, ne-a spus Mihai Ghebrea. Poliţiştii de la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea au declanşat o anchetă, iar azi, 15 ianuarie, o parte dintre cei prezenţi urmează să fie chemaţi la audieri. Copiii de la Casa de Copii au rămas foarte uniţi şi speră din tot sufletul ca prietenul lor să supravieţuiască.

Dorel ŢÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe