FISCUL VâLCEAN RESTITUIE CONTRIUBABILILOR PESTE 380 de MII LEI

luni, 18 decembrie 2006

În administrarea impozitului pe venitul global pe anul 2005,

FISCUL VÂLCEAN RESTITUIE CONTRIUBABILILOR PESTE 380 de MII LEI

                Pentru contribuabilii vâlceni care au realizat în anul 2005 venituri din activităţi independente, venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi din activităţi agricole, potrivit legii, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea a emise 13.626 decizii de impunere anuală, reprezentând 97% din totalul deciziilor de emis, în structura:

6.888 cu diferenţe de plată;
2.511 cu diferenţe de restituit, din care:
382 sunt pentru diferenţe de restituit cu sume mai mici de 5 lei;
1.494 pentru diferenţe de restituit cuprinse între 5 lei, inclusiv, şi 150 lei;
în 4.227 cazuri nu rezultă diferenţe de impozit.
                 Până în prezent, au fost transmise 547.193 decizii de impunere, astfel:
6.888 cu diferenţe de plată;               
2.422 cu diferenţe de restituit, din care:
365, pentru diferenţe de restituit cu sume mai mici de 5 lei;
1.461, pentru diferenţe de restituit cuprinse între 5 lei, inclusiv, şi 150 lei;
în 3.787 cazuri nu rezultă diferenţe de impozit, 3.251 fiind comunicate prin publicitate.

                În judeţul Vâlcea, în urma regularizării impozitului anual cu plăţile efectuate de contribuabili în cursul anului, au rezultat diferenţe de impozit de restituit aferente deciziilor de impunere anuale emise, în sumă totală de 380.859 lei. La această dată, DGFP Vâlcea a restituit contribuabililor, prin plată directă sau compensare, suma de 349.367 lei.

                În judeţul Vâlcea, diferenţele de impozit de plată aferente deciziilor de impunere anuale emise, se ridică la suma de 1.999.044 lei, fiind încasaţi la bugetul de stat 588.033 lei.

În ceea ce priveşte posibilitatea vâlcenilor de a dispune în anul 2005 asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit, Fiscul vâlcean a înregistrat 9.406 solicitări din partea contribuabililor, 298 de entităţi nonprofit primind suma totală de 250.093 lei.

 
 

În dezbatere publică:

declaraţiA privind veniturile din dobânzi plătite persoanelor fizice rezidente fiscal în alte state membre ale Uniunii Europene

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat Proiectul de Ordin al ministrului Finanţelor Publice pentru aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei informative privind veniturile din dobânzi plătite persoanelor fizice rezidente fiscal în alte state membre ale Uniunii Europene.

Proiectul este publicat pe portalul ANAF la adresa http://anaf.mfinante.ro, domeniul Legislaţie/ Transparenţă decizională.
De asemenea, proiectul poate fi consultat la Cabinetul Purtătorului de Cuvânt, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în Bucureşti, sector 5, str. Apolodor, nr.17.
Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris către la Cabinetul Purtătorului de Cuvânt, Relaţii Publice şi Mass-Media - domnului Victor Ogneru, cu menţiunea “Conf. Legii nr. 52/2003”, la următoarele adrese:
- prin scrisori la adresa poştală: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în Bucureşti, sector 5, str. Apolodor, nr.17, Cod poştal 050741, la Cabinetul Purtătorului de Cuvânt, Relaţii Publice şi Mass-Media;

- electronic la adresa de e-mail: [email protected];

- prin fax la numărul: 021-319.98.57.

Pentru a avea acces la informaţiile de presă privind aplicarea Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în ANAF, se poate accesa domeniul Informaţii publice/ Comunicate şi informaţii de presă aflat pe portalul ANAF la adresa http://anaf.mfinante.ro.

În atenţia contribuabililor persoane fizice independentE sau care exercită profesii libere!
Contribuabili persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere şi care au depus declaraţii de înregistrare fiscală/ Declaraţia de menţiuni (cod 070) se pot prezenta la ghişeele unităţilor fiscale unde au depus declaraţia pentru ridicarea certificatului de înregistrare fiscală.

Precizăm că documentul se eliberează în termen de 15 zile de la depunerea Declaraţiei 070 de către contribuabilii persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

De reţinut! Nu vor primi certificatul de înregistrare fiscală contribuabili care au completat declaraţia 070 cu date incorecte. În aceste situaţii eliberarea certificatului de înregistrare fiscală se va elibera în termen de 15 zile de la clarificarea neconcordanţelor.

Foarte important! Contribuabili care nu depun declaraţia 070 nu primesc cod de înregistrare fiscală şi, în consecinţă, după 1 ianuarie 2007, nu pot să mai desfăşoare activitatea pentru care sunt autorizaţi.

 
PROGRAMUL DE LUCRU AL TREZORERIEI STATULUI LA FINELE ANULUI 2006
                Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează contribuabilii că, în scopul asigurării condiţiilor optime pentru achitarea impozitelor, contribuţiilor, taxelor şi a altor venituri bugetare, precum şi a efectuării cheltuielilor sectorului public, Trezoreria Statului va funcţiona cu program normal de lucru, inclusiv în perioada 27-29 decembrie 2006.
                Impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat, cu termene de plată scadente până la finele anului 2006, pot fi achitate prin ordine de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) prezentate de către persoanele juridice şi fizice, potrivit programului de lucru stabilit, astfel încât sumele respective să fie încasate în contul curent general al Trezoreriei Statului până la 29 decembrie 2006.
                Până la 28 decembrie 2006, pot fi efectuate plăţi în numerar de impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului.
                Atenţie! Instituţiile publice şi operatorii economici cu conturi deschise la Trezoreria Statului pot dispune plăţi din aceste conturi până la 28 decembrie 2006.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe